reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@ilmenau jak już tak ładnie wpisujesz w kalendarz (btw. nie wiem czy wiesz, ale ja kiedyś też go prowadziłam hihi), aktualnie nie mogę go znaleźć w postach to możesz wpisać mi terminy na weryfikację po transferze czyli: 15.03 - I weryfikacja; 19.03 beta i II weryfikacja; 22.03 beta i III weryfikacja

reklama
Kurcze jakos dziwnie u ciebie to wszystko wyglada skoro owulacja była 1 marca to dzis dopiero zarodek wylądował w domu nie wiem czemu masz odstawić leki 8 marca to za wcześnie 8 marca to ona dopiero bedzie sie zagnieździć i progesteron powinien byc w tym czasie największy moim zdaniem nic nie powinnaś odstawiać tylko brac do 12 marca i wtedy zrobic betę zeby miec pewność i jak wyjdzie ujemna to wtedy mozesz odstawić leki ale nie wczesniej to bez sensu.
@Elessi a jak byłaś stymulowana przy tym cyklu? Jakie leki i dawki do stymulacji i po stymulacji do transferu? Będę wdzięczna za info

Kurcze jakos dziwnie u ciebie to wszystko wyglada skoro owulacja była 1 marca to dzis dopiero zarodek wylądował w domu nie wiem czemu masz odstawić leki 8 marca to za wcześnie 8 marca to ona dopiero bedzie sie zagnieździć i progesteron powinien byc w tym czasie największy moim zdaniem nic nie powinnaś odstawiać tylko brac do 12 marca i wtedy zrobic betę zeby miec pewność i jak wyjdzie ujemna to wtedy mozesz odstawić leki ale nie wczesniej to bez sensu.

Po prostu jadąc na wizytę ostatnio juz miałam wykupiona luteinę i dr wiedział wiec zapisał duphaston tylko
Powiedział tez ze jak przyjedziemy 18 marca na wizytę to będzie juz widział co i jak wiec ja zapewne nie wytrzymam i zrobię betę koło 15 marca [emoji16][emoji16]

:-) :):-) :):-) :)

to cykl prawie naturalny ;)

a potem do 30tc, potem do 34tc, potem do 36... i tak dalej :D

Ja ją uchleję melisą :-D

Bez sensu to usg po weryfikacjach, przecież i tak nic nie będzie widać. Może coś źle zrozumiałaś?

lametta + estrofem? pierwsze słyszę...

U mnie raz podczas cyklu stymulowanego lametta mialam endo 5 mm
Wiec bylo kiepskie jak na owulacyjny okres

Nie powiedział żeby odstawic ja tak pomyślałam ze może jak będzie kiepski progesteron to będzie kazał

Kochana, a nie myśleliście wcześniej o IUI skoro urósł tylko jeden pęcherzyk? Szansa na ciążę wydaje mi się większa jak przy naturalnym... no chyba, że u was nasienie jest super super.

I Skarbie, wiem, że trudne, wiem że człowiek przeżywa wszystko w pogoni za potomstwem, ale kilka wdechów i wydechów! :) będzie dobrze, bo widzę, że bardzo się tym przejmujesz. Trzymamy tutaj za Ciebie kciuki.

13.03 ale też byłaś na USG w tych 3 weryfikacjach? Właśnie tu tkwi problem. Na krew to ja podjadę, ale na wizyty to już problem, nie mam z kim zostawić rocznika i brać go ze sobą? Boże... jak ja dam radę?

Nie , nie byłam coś Ty - miałam jedynie konsultacje telefoniczna usg dopiero 4 i 5 weryfikacja .Podczas pierwszych trzech to jedynie przez telefon ustalanie dawek leków itd .

@ilmenau @dżoasia @Dzoannna @annemarie @sunrisea @Sol @Dgd @Biedroneczka83 i pozostałe mądre głowy
Zrobiłam dzisiaj progesteron 0,279 ng/ml i estradiol 246,4 pg/ml (????)

Hm, nie słyszałam o przygotowaniach za pomocą estrofemu i lametty. Lametta powinna pomoc przy owulacji, działa jak closterbegyt który też kiedyś bralam ale wtedy nie brałam estrofemu... Natomiast nie jestem lekarzem i moze to połączenie jest jak najbardziej wskazane. Ja bralam clo tylko przez dwa cykle przy próbach naturalnych, miałam za każdym razem 4 pęcherzyki ale jak się okazało, że nic z tego to zaczęliśmy przygotowania do ivf.

Dziewczyny moja beta :
4.03.2019 godz 13 - 8614
6.03.2019 godz 11 - 16 179

Co myślicie okej ??
Nie za mało ?? Hmm

Przy takich wynikach to już się bety nie sprawdza tylko na usg biega, możesz iść do lekarza to zobaczysz już pecherzyk :) a ile masz dni po transferze?

@ilmenau jak już tak ładnie wpisujesz w kalendarz (btw. nie wiem czy wiesz, ale ja kiedyś też go prowadziłam hihi), aktualnie nie mogę go znaleźć w postach to możesz wpisać mi terminy na weryfikację po transferze czyli: 15.03 - I weryfikacja; 19.03 beta i II weryfikacja; 22.03 beta i III weryfikacja

O proszę, nawet nie wiedziałam. To przy tobie wstyd mi będzie jakiegoś babola w kalendarzu zrobić ;)
Dodane!

reklama
Jak to jest na leniwą księżniczkę ?;)

Wspaniałe wiadomości!Pierwszy raz spotykam się z Liwią ale bardzo mi się podoba!
Bardzo mi przykro :( do kilku dni powinna już przyjść.
@Małgoś86 już spokojniejsza po informacjach dziewczyn?

Totalnie bez reguły,ja miałam blastke mrożaka po PGS -padło,druga 4 dniową blastkę świeżaka -padło a teraz 4 dniowa morula świeżak i coś załapało.ale dopiero musze poczekać na przyrosty.
Jagoda spokojnie będzie dobrze:)Trzymam kciuki za rośnięcie komórek.
@sksk daj znać jak dzisiejsza wizyta i jakie kroki.

Jagoda nie ma kompletnie reguly gdzie boli i co się bedzie działo ale na pewno nic jeszcze nie pęka ;) Trzeba czasu choć wiem jaka stresująca jest ta niepewność.
@Ropuszka666 udało się z intralipidem??

Wychodź z tych krzaków ;)
Jakiś plan na daleką przyszłość?

Lotta bardzo mi przykro z powodu spadku bety :( Życzę Ci siły do dalszej walki-masz jakieś mrozaczki?
@Kurcia jak te krostki tak na dole?

Ja w Krakowie się lecze.trzymam kciuki za Twoją stymulacje i czytam wstecz wiadomosci więc pewno bliżej środy będę wiedzieć jak u Ciebie :)
Cześć Wszystkim!!!
Ja po wizycie i jest lepiej niż w poprzednim cyklu, tzn. endometrium strukturę warstwową, dziś w 9 dc jego grubość to 7mm, czyli jeszcze za mało, w sobotę kolejna wizyta i zobaczymy co będzie. Mam kontynuować estrofem 3x1 i od jutra dołożyć encotron, trochę się światełko w mojej głowie zaświeciło, że tym razem dojdzie do transferu, ale boje się myśleć pozytywnie.

Ps. Jak ktoś słyszał kogoś z charczącym głosem w GC to byłam to ja:)

Do góry