reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzieje się, dzieje dzisiaj tak więc wszystkie kciuki mocno zaciśnięte!
✊ ✊ ✊ - za wysokie bety u @Elessi i piękny przyrost u @nadzieja xxx
✊ ✊ ✊ - za owocne jajozbiory u @Estta - niech będzie koszyczek ładnych jajek
✊ ✊ ✊ - za przelot do bazy Kropka u @Sili86 - niech Kropek zostanie z tobą przez kolejne 8.5 miesiąca!
❤️ @Dgd - pięknych widoków dzisiaj, niech Maleństwo pokaże mamie jak pięknie fika w brzuszku! ❤️
Dziewczynki, za wszystkie mega kciuki!
@ilmenau dopiszesz mnie do kalendarza proszę? w sobotę 9 marca - wizyta przed criotransferem :)

reklama
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* ❤️
MARZEC to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2019-03-06 Sili86 transfer!!!!
2019-03-06 Estta punkcja!!!!
2019-03-06 Elessi beta!!!!
2019-03-06 nadzieja xxx beta - przyrost!!!!
2019-03-06 Dgd podglądanie maluszka ❤️
2019-03-07 delfin79 podglądanie maluszka ❤️
2019-03-08 Elessi beta!!!!
2019-03-08 Tina35 beta!!!!
2019-03-09 Babeczki beta!!!!
2019-03-11 Biedroneczka83 połówkowe ❤️
2019-03-11 Kingul podglądanie maluszka ❤️
2019-03-12 sandra777.12 transfer!!!!
2019-03-13 dżoasia podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-03-13 Vinszka transfer!!!!
2019-03-14 annemarie podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-03-16 Agonia777 wizyta przed transferem
2019-03-18 Marzycielka7 wizyta u lekarza prowadzącego
2019-03-19 Ela86 usg III trymestru ❤️
2019-03-21 delfin79 badanie prenatalne ❤️
2019-03-27 Dgd połówkowe ❤️
2019-04-10 ilmenau termin porodu
2019-04-15 Mieciu85 termin porodu
2019-04-16 lafantynka termin porodu
2019-04-23 dżoasia II prenatalne ❤️ ❤️
2019-05-03 Sol termin porodu
2019-05-28 Megi1985@ termin porodu
2019-05-28 Ela86 termin porodu
2019-05-31 annemarie termin porodu
2019-06-11 Never give up termin porodu
2019-07-14 sssurykatka termin porodu
2019-07-14 Biedroneczka83 termin porodu
2019-08-11 Dgd termin porodu
2019-08-15 Majaaa termin porodu
2019-08-29 Kingul termin porodu
2019-08-31 dżoasia termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza?
Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)
Wpisz mnie prosze @ilmenau na 21 marca wizyta kontrolna z wynikami

@Akatombo, a bierzecie dwa? U mnie 5 transfer był szczęśliwy, życzę Wam tego samego...
Rzeczywiscie już po połowkowych, czekam terqz na 25 tc by odetchnąć ;)
Dziękuję, kochana, tak, bierzemy dwa, nie ma się co rozdrabniać, bo są słabsze, ale jak wiadomo, z tymi zarodkami nigdy nic nie wiadomo... Nie wiem, poprzednim razem stawałam na rzęsach, żeby coś sobie wstrzyknąć, zapodać, a teraz nawet mi się nie chce za bardzo witaminek brać... ale biorę oczywiście wszystko co mogę.
Kochana, ten czas tak leci... pamiętam, że jednego dnia ty miałas transfer, a ja pukcję, to było tak niedawno, a ty już z tego transferu połówkowe... Super! ja jakoś sobie nie mogę wyobrazić, że będę kiedykolwiek w ciąży...

My kilka razy "poszalelismy" tak na leniwa ksiezniczke :p a teraz mamy zakaz i trzeba cierpiec. Co sie odwlecze to nie uciecze, jak lekarz mowi zeby poscic to trzeba sie sluchac...
Jak to jest na leniwą księżniczkę ?;)
My już po wizycie, Mała waży 2,2 kg, ładnie rośnie za to wg lekarza mama waży ciut za mało ;) ale to mnie zaskoczyło, bo mam apetyt no i przytyłam już 10kg od początku ciąży.
Co do imienia to dyskusja trwa, ale udało nam się dojść do porozumienia i mamy tylko 4 imiona na liście - Maja i Ada to propozycje mojego męża, Iga i Liwia to moje propozycje :)
Wspaniałe wiadomości!Pierwszy raz spotykam się z Liwią ale bardzo mi się podoba!
Czekam na @ po ciąży biochemicznej[emoji17].Po jakim czasie po odstawieniu leków pojawia sie @?
Bardzo mi przykro :( do kilku dni powinna już przyjść.
@Małgoś86 już spokojniejsza po informacjach dziewczyn?
Dziewczyny mam pytanie...czy lepiej jest przygarnąć swiezaka w 3 dobie czy blastke w 5 dobie?? Czy to ma w ogóle znaczenie ?
Totalnie bez reguły,ja miałam blastke mrożaka po PGS -padło,druga 4 dniową blastkę świeżaka -padło a teraz 4 dniowa morula świeżak i coś załapało.ale dopiero musze poczekać na przyrosty.
Jagoda spokojnie będzie dobrze:)Trzymam kciuki za rośnięcie komórek.
@sksk daj znać jak dzisiejsza wizyta i jakie kroki.
Hmm więc mnie boli po lewej stronie i to dziwne bo tam mam jeden duży pęcherzyk i 4 ale wczoraj były małe od 2-4 mm, lekarz niby poeiedzisl ze raczej szans ze dorosna to nie ma....i ten jajnik mnie napierdala masakrycznie , a ten drugi gdzie są 2 spore i dwa drobne....nie boli;( aż się zaczęłam martwić że może pękają i dlatego boli, ale w końcu ten cetrotide ma chronić przed tym....
Jagoda nie ma kompletnie reguly gdzie boli i co się bedzie działo ale na pewno nic jeszcze nie pęka ;) Trzeba czasu choć wiem jaka stresująca jest ta niepewność.
@Ropuszka666 udało się z intralipidem??
Kochana ja ukrywam się :p:p:D a tak serio narazie stoję w miejscu
Wychodź z tych krzaków ;)
Jakiś plan na daleką przyszłość?
Dziewczyny u mnie beta spadła 6,3 wczoraj[emoji17] Konsultacja tel z lekarzem,odstawiamy leki.Teraz czekam@ i ruszam z kolejnym crio.Wujek Jarek nadal nie odpisał, a dziś zobaczyłam w systemie,że mój lekarz prowadzący wpisał w systemie gcsf wlew...Wiecie co może mieć na myśli?Miłej soboty[emoji846]
Lotta bardzo mi przykro z powodu spadku bety :( Życzę Ci siły do dalszej walki-masz jakieś mrozaczki?
@Kurcia jak te krostki tak na dole?
Tina, dziękuję;( było mi to potrzebne! Ja już też odpuszczam. Tym bardziej że naprawdę kolejny tydzień mam tak napięty w pracy Że czasu na myślenie nie będzie.asz rację będzie go.ma być! Ile tego estradiolu jest na 1 komórkę? Gdzie się leczysz? Gratuluję kochana !! Niech rośnie mały cud:)
Ja w Krakowie się lecze.trzymam kciuki za Twoją stymulacje i czytam wstecz wiadomosci więc pewno bliżej środy będę wiedzieć jak u Ciebie :)

@Małgoś86 Kochana, miałaś po transferze nadzór nad implementacja?
Ja mam robić betę + estradiol + progesteron i później w ten sam dzień jeszcze USG i tak 3x. Nie wiem jak to ogarnąć. Chyba nie dam rady. [emoji53]

Strasznie sie ciesze Twoim szczęściem [emoji4][emoji4][emoji4]
Chociaż ja raz w zyciu mialam taka sytuacje, ze mialam dodatnia bete, a kolejna juz była niższa... Cala rodzina juz wiedziala (na szczescie ta najblizsza) i następnego dnia jak sie okazalo ze nic z tego, to nawet nie wiecie jak bylo okropnie rozmawiać z kazdym, kto dzwonił. Bo uwazali ze wypada powiedziec ze im przykro... A to była ciaza biochemiczna :(
Wczoraj u teściowej o tym wlasnie gadaliśmy ale juz mleko było rozlane wiec co ma byc to bedzie

@sssurykatka @annemarie @dżoasia wróżki!

8 dpt 4 dniowej moruli beta 59,65

Zrobiłam już 6 dpt wyszło 11,25 myślałam,ze to może być ovitrelle bo badanie 11,5 dnia od 2 ampułek ale dziś już wiem ,że jednak to ciąża.

I co mogę powiedzieć na ten moment-nie ma kompletnie reguły czy się uda czy nie i co pomoże.
Moje dwie pierwsze stymulacje i dwa z nich transfery porażka.
Trzecia od euforii po rezygnację finalnie okazała się szczęśliwa-5 zarodków.
Trzeba próbować,testować i liczyć na ten cud.
Miałam i mam nadal pms-bóle brzucha,skurcze,bóle jajników,bóle kręgosłupa(jedyna nowość u mnie przy pms)nie miałam żadnych skurczy w 2-4 dni od transferu zwiastującym sukces jak dziewczyny.Typowy pms który przerodził się w ciążową betę.

Jak czytam to co napisałam dalej nie wierze.
Ale wiem,ze to dopiero początek do szczęśliwego finału bardzo daleko.
Mam problemy z oddychaniem na tle nerwowym, niski estradiol 71 i tsh 3,5 więc muszę to ogarnąć.

Super wiadomość- najszczersze gratulacje.! !

Wspaniałe wiadomości!Pierwszy raz spotykam się z Liwią ale bardzo mi się podoba!

Totalnie bez reguły,ja miałam blastke mrożaka po PGS -padło,druga 4 dniową blastkę świeżaka -padło a teraz 4 dniowa morula świeżak i coś załapało.ale dopiero musze poczekać na przyrosty.

Jagoda nie ma kompletnie reguly gdzie boli i co się bedzie działo ale na pewno nic jeszcze nie pęka ;) Trzeba czasu choć wiem jaka stresująca jest ta niepewność.

Lotta bardzo mi przykro z powodu spadku bety :( Życzę Ci siły do dalszej walki-masz jakieś mrozaczki?

Ja w Krakowie się lecze.trzymam kciuki za Twoją stymulacje i czytam wstecz wiadomosci więc pewno bliżej środy będę wiedzieć jak u Ciebie :)
Tina, gratuluję z całego serducha!! Niech beta rośnie do nieba mocno trzymam kciuki! Ja dziś jadę na ostatni podgląd...raczej więcej niż 4 nie będzie...oby tylko te 4 były i się zapłodniła...ogromnie się boje....

@Małgoś86 Kochana, miałaś po transferze nadzór nad implementacja?
Ja mam robić betę + estradiol + progesteron i później w ten sam dzień jeszcze USG i tak 3x. Nie wiem jak to ogarnąć. Chyba nie dam rady. [emoji53]

Tak Kochana, 3x + później 2x wizyta pecherzykowa i serduszkowa - ja robiłam krew rano u siebie , wysylalam im na meila następnie o ustalonej porze miałam tel z kliniki lub jechałam rano do kliniki i robiłam u nich badania ale ze nie zawsze było z kim Małego zostawić to jechałam bliżej do labo.A kiedy transferujesz? Bo chyba przegapiłam;)

reklama

Ehh no sama niewiem staram się nie myśleć inaczej jak pozytywnie :) właśnie wyszłam z labo P. Dr prosiła sprawdzić przyrost jeszcze w środę także dam znać jak tam moja beta ;) mam nadzieje ze wybiła w kosmos :) ;)

Do góry