reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak Kochana, 3x + później 2x wizyta pecherzykowa i serduszkowa - ja robiłam krew rano u siebie , wysylalam im na meila następnie o ustalonej porze miałam tel z kliniki lub jechałam rano do kliniki i robiłam u nich badania ale ze nie zawsze było z kim Małego zostawić to jechałam bliżej do labo.A kiedy transferujesz? Bo chyba przegapiłam;)
O jeny jakie kontrolowanie, to moj dr jednak jest wyluzowany i chyba nie zakłada ze u nas cos sie wydarzy bo odrazu mi powiedział wczoraj żebym przyjechała za miesiac sprawdzić serducho :-) moze u nas jest inaczej bo my jestesmy dojeżdżający

Jak to jest na leniwą księżniczkę ?;)

Wspaniałe wiadomości!Pierwszy raz spotykam się z Liwią ale bardzo mi się podoba!
Bardzo mi przykro :( do kilku dni powinna już przyjść.
@Małgoś86 już spokojniejsza po informacjach dziewczyn?

Totalnie bez reguły,ja miałam blastke mrożaka po PGS -padło,druga 4 dniową blastkę świeżaka -padło a teraz 4 dniowa morula świeżak i coś załapało.ale dopiero musze poczekać na przyrosty.
Jagoda spokojnie będzie dobrze:)Trzymam kciuki za rośnięcie komórek.
@sksk daj znać jak dzisiejsza wizyta i jakie kroki.

Jagoda nie ma kompletnie reguly gdzie boli i co się bedzie działo ale na pewno nic jeszcze nie pęka ;) Trzeba czasu choć wiem jaka stresująca jest ta niepewność.
@Ropuszka666 udało się z intralipidem??

Wychodź z tych krzaków ;)
Jakiś plan na daleką przyszłość?

Lotta bardzo mi przykro z powodu spadku bety :( Życzę Ci siły do dalszej walki-masz jakieś mrozaczki?
@Kurcia jak te krostki tak na dole?

Ja w Krakowie się lecze.trzymam kciuki za Twoją stymulacje i czytam wstecz wiadomosci więc pewno bliżej środy będę wiedzieć jak u Ciebie :)
Narazie siedze cicho obserwuje i gratuluje bo chyba dobrze widziałam :Dnie chce nic zapeszać

O jeny jakie kontrolowanie, to moj dr jednak jest wyluzowany i chyba nie zakłada ze u nas cos sie wydarzy bo odrazu mi powiedział wczoraj żebym przyjechała za miesiac sprawdzić serducho :-) moze u nas jest inaczej bo my jestesmy dojeżdżający

Wiesz u nas tez poprzednio było 3x beta + 1 usg po 2 tyg i juz do swojego gina poprzednio jeździłam do Gdańska teraz otworzyli mi oddział w Bydgoszczy no i sobie jeżdżę. .mam wrażenie ze oni tu się dopiero uczą

@sssurykatka @annemarie @dżoasia wróżki!

8 dpt 4 dniowej moruli beta 59,65

Zrobiłam już 6 dpt wyszło 11,25 myślałam,ze to może być ovitrelle bo badanie 11,5 dnia od 2 ampułek ale dziś już wiem ,że jednak to ciąża.

I co mogę powiedzieć na ten moment-nie ma kompletnie reguły czy się uda czy nie i co pomoże.
Moje dwie pierwsze stymulacje i dwa z nich transfery porażka.
Trzecia od euforii po rezygnację finalnie okazała się szczęśliwa-5 zarodków.
Trzeba próbować,testować i liczyć na ten cud.
Miałam i mam nadal pms-bóle brzucha,skurcze,bóle jajników,bóle kręgosłupa(jedyna nowość u mnie przy pms)nie miałam żadnych skurczy w 2-4 dni od transferu zwiastującym sukces jak dziewczyny.Typowy pms który przerodził się w ciążową betę.
Kolejna sprawa to sikacze.wczoraj się pojawiły a dzisiaj zanikły więc dziewczyny nie sugerujcie się testami do końca.

Jak czytam to co napisałam dalej nie wierze.
Ale wiem,ze to dopiero początek do szczęśliwego finału bardzo daleko.
Mam problemy z oddychaniem na tle nerwowym, niski estradiol 71 i tsh 3,5 więc muszę to ogarnąć.
No kochana to jestesmy szczęściary tego samego DNIA TRANSFEROWEGO!!!!
Ja tez mam wysokie tsh bo 4 ale to nie przeszkodziło tak jak u ciebie.
Gratulacje!!! I dziekuje ze mnie namówiłas na ten wczorajszy test dzieki tobie wczorajszy dzien był jednym z najlepszych w moim życiu, trzymaj sie kochana.

Tak Kochana, 3x + później 2x wizyta pecherzykowa i serduszkowa - ja robiłam krew rano u siebie , wysylalam im na meila następnie o ustalonej porze miałam tel z kliniki lub jechałam rano do kliniki i robiłam u nich badania ale ze nie zawsze było z kim Małego zostawić to jechałam bliżej do labo.A kiedy transferujesz? Bo chyba przegapiłam;)

13.03 ale też byłaś na USG w tych 3 weryfikacjach? Właśnie tu tkwi problem. Na krew to ja podjadę, ale na wizyty to już problem, nie mam z kim zostawić rocznika i brać go ze sobą? Boże... jak ja dam radę?

@sssurykatka @annemarie @dżoasia wróżki!

8 dpt 4 dniowej moruli beta 59,65

Zrobiłam już 6 dpt wyszło 11,25 myślałam,ze to może być ovitrelle bo badanie 11,5 dnia od 2 ampułek ale dziś już wiem ,że jednak to ciąża.

I co mogę powiedzieć na ten moment-nie ma kompletnie reguły czy się uda czy nie i co pomoże.
Moje dwie pierwsze stymulacje i dwa z nich transfery porażka.
Trzecia od euforii po rezygnację finalnie okazała się szczęśliwa-5 zarodków.
Trzeba próbować,testować i liczyć na ten cud.
Miałam i mam nadal pms-bóle brzucha,skurcze,bóle jajników,bóle kręgosłupa(jedyna nowość u mnie przy pms)nie miałam żadnych skurczy w 2-4 dni od transferu zwiastującym sukces jak dziewczyny.Typowy pms który przerodził się w ciążową betę.
Kolejna sprawa to sikacze.wczoraj się pojawiły a dzisiaj zanikły więc dziewczyny nie sugerujcie się testami do końca.

Jak czytam to co napisałam dalej nie wierze.
Ale wiem,ze to dopiero początek do szczęśliwego finału bardzo daleko.
Mam problemy z oddychaniem na tle nerwowym, niski estradiol 71 i tsh 3,5 więc muszę to ogarnąć.

Jeeeejjjjj!!!! Ale fajnie - nareszcie po tylu przejsciach taki piękny wynik :) Bardzo się cieszę i gratuluję :D :D :D

Dziewczynki, za wszystkie mega kciuki!
@ilmenau dopiszesz mnie do kalendarza proszę? w sobotę 9 marca - wizyta przed criotransferem :)

dodane

Wpisz mnie prosze @ilmenau na 21 marca wizyta kontrolna z wynikami

dodane

Ja bym tylko chciała SN, ale to wiadomo, różnie bywa :)
Cesarka to w końcu operacja, dziecko jest „wyrwane” z brzucha, nie przeciska sie przez kanal rodny. Można powiedzieć, że nie wie, że ma wyjść ;))

No właśnie jestem podobnego zdania, ale moja mama przechodziła przez sn i cc i powiedziała, ze cc wspomina lepiej. Ale teraz czasy się zmieniły i można wziąć znieczulenie

reklama
Dzień dobry wszystkim Jak u Was dzisiaj dzień ? U mnie lipa, prawdopodobnie znowu nici z transferu ☹️☹️ W poniedziałek 14 dc endomerium było 7 mm a dzisiaj 16dc zamiast więcej to jest mniejsze i ma 4 mm!! Czy ktoś tak miał ? Jestem na cyklu stymulowany lametta i estrofem. @dżoasia @annemarie @Dgd @Dzoannna @sunrisea @sksk @Biedroneczka83 @Baylee i pozostałe kobitki co Wy na to mądre głowy??

Do góry