dżoasia
Fanka BB :)
Podeslij adres na privamenopur i lametta chętnie przygarnę
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Podeslij adres na privamenopur i lametta chętnie przygarnę
Podeslij adres na priva
MAM pytanie trzecia stymulacja i 7 trransfer? bo terapii w. Jarka immunologicznej beta drgnęła ale c.biochemiczna jakie badania jeszcze wykonać? Czy teraz po punkcji mogę wziąść encorton?>Podeslij adres na priva
Mi profesor mowil ze tylko najlepsze embriony mogs przetrwać do 5 doby, ze po 3 dobie trudniej ma zarodek przetrwac na szkle niz w kobiecie, ale jak juz dotrwa do 5 doby to latwiej mu się zaimplantowac niz, takiej 3 dniowej.Dziewczyny mam pytanie...czy lepiej jest przygarnąć swiezaka w 3 dobie czy blastke w 5 dobie?? Czy to ma w ogóle znaczenie ?
Super wynik! Tak się nad tym zastanawiam...ale tak jak piszesz...zależy ile się zapłodni...u mnie ostatnio z 3 dyniowych się nie udało i tak myślę czy bladtki nie byłyby lepsze, ale zależy ile tych jsjej w końcu uda mi się wyhodować...ehhhMi profesor mowil ze tylko najlepsze embriony mogs przetrwać do 5 doby, ze po 3 dobie trudniej ma zarodek przetrwac na szkle niz w kobiecie, ale jak juz dotrwa do 5 doby to latwiej mu się zaimplantowac niz, takiej 3 dniowej.
Wiec powiedzial ze jesli zarodkow bedzie wiecej, to czekamy do 5 doby żeby byla jak największą szansa ciazy, a jesli zaplodni sie malo lub bedzie sie rozwijac mniej niz 3 sztuki, xzyli jedna lub dwie, to nie czekaja do 5 doby tyloo transferuja w 3, zeby sie nie okazało, ze nie dotrwa zadna i cala stymulacja od nowa.
U mnie z 6 zaplodnionych 5 sie zaplodnilo i 4 przetrwały do 5 doby (jedno w czwartej dopadło)
ja powinnam testować 8.03 ale chyba zrobie wczesniej zeby sie nie dołować jak wyjdzie negatywny na dzien kobiet.Dziewczyny, ktora niedługo testuje po trabsferze? Ja mualam transfer 5dniowego zarodka 2 dni temu w piatek i mam testowac po 8 dniach czyli 9 marca [emoji41][emoji41] jejku oby bylo hcg pozytywne [emoji120] [emoji3526]
ja powinnam testować 8.03 ale chyba zrobie wczesniej zeby sie nie dołować jak wyjdzie negatywny na dzien kobiet.
To jest tak ze jak sie ma duzo zarodków to czeka sie do 5 doby zeby ewentualnie wyeliminować te gorsze. To ze podali ci 3 dniowe nie sprawiło ze przez to sie nie udało, wręcz przeciwnie w brzuchu miały wieksze szanse niz na szkle ale widocznie były słabe i tyle. Na szkle moze by nie przetrwały do blastki i nie miałabyś wogole transferu wiec nie wiem co jest gorsze niepotrzebny transfer czy zadręczania sie potem ze nie dało sie szansy, uważam ze przy małej ilości i kiepskich zarodkach lepiej podac je szybciej przynajmniej ma sie wtedy pewność ze zrobiło sie wszystko co mozliwe, sam transfer jest bezbolesny wiec ja mogłabym miec co miesiac gdyby nie te koszta. Tak jak dziewczyny piszą jesli masz duzo zarodków i dobrze rokują czekaj do blastki ale jak bedzie ich mało i stać cie na transfery to podawaj dalej w 3 dobie a kto wie moze jakis przetrwa.Super wynik! Tak się nad tym zastanawiam...ale tak jak piszesz...zależy ile się zapłodni...u mnie ostatnio z 3 dyniowych się nie udało i tak myślę czy bladtki nie byłyby lepsze, ale zależy ile tych jsjej w końcu uda mi się wyhodować...ehhh