reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

O kurcze to gdyby bylo ciut mniej to bys nir musiala? To taka malutka roznica... Ale moze lepiej ze wyszlo, niz akurat w dniu badania byłoby mniej, a zawsze więcej i by zagrażało fasolce, a tak pod kontrolą [emoji4]
Jakby było mniej to pewnie mój gin nie dałby skierowania;) noi ten lekarz u którego byłam powiedział że mam predyspozycje do cukrzycy ze względu na tatę i lepiej jak zacznę teraz z dieta ,a później po ciąży tylko kontrola ,raz w 8 tygodniu po porodzie,a potem raz na dwa lata test obciążenia glukozą

reklama
Witajcie. Jestesm tu nowa. Mam trochę inne pytanie. Chcemy z mężem skorzystać z samorządowego dofinansowania do invitro w Poznaniu. Przeprowadzilismy się do Poznania na początku roku. Czytam na stronie UM w Poznaniu ze trzeba złożyć oświadczenie że się mieszka w Poznaniu. I to tyle? Kiedyś słyszałam ze trzeba swoj pit pokazac ze placi sie podatki w tym miescie. A u nas problem jest taki ze te podatki i rozliczenie do urzedu skarbowego w Poznaniu zlozymy dopiero w 2020 roku za 2019, bo teraz rozliczenie jeszcze skladamy tam gdzie mieszkalismy w 2018 roku. Bardzo proszę o pomoc

reklama
Witajcie. Jestesm tu nowa. Mam trochę inne pytanie. Chcemy z mężem skorzystać z samorządowego dofinansowania do invitro w Poznaniu. Przeprowadzilismy się do Poznania na początku roku. Czytam na stronie UM w Poznaniu ze trzeba złożyć oświadczenie że się mieszka w Poznaniu. I to tyle? Kiedyś słyszałam ze trzeba swoj pit pokazac ze placi sie podatki w tym miescie. A u nas problem jest taki ze te podatki i rozliczenie do urzedu skarbowego w Poznaniu zlozymy dopiero w 2020 roku za 2019, bo teraz rozliczenie jeszcze skladamy tam gdzie mieszkalismy w 2018 roku. Bardzo proszę o pomoc

Witam
U nas się po prostu składa oświadczenie ze się dwa lata mieszka i tyle. Nikt nic więcej nie weryfikuje, ale pit zawsze możesz złożyć w Poznaniu za 2018. Wpisujesz nowy adres i przepisują to na 2018. W części A wpisujesz nowy Us a w B nowy adres. I tyle. ;)
To są podobno takie same programy PO wiec pewnie nikt nic nie będzie sprawdzał ale złóż PIT za 2018 już w nowym
Urzędzie.
Pozdrawiam ;)

Do góry