reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ha, ha, ha;) U mnie to wszystko jakoś tak odwrotnie... Więcej miałam stymulacji niż transferów. No, ale fakt, całkiem nie odpuściliśmy. Zaczęliśmy myśleć o 3 opcjach: spróbować ivf na cyklu naturalnym, KD w Czechach lub pogodzenie się z tym, że nie wszyscy mają własne dzieci. U nas nie była znana przyczyna. Wszystko na przeciętnych poziomach. Tylko prolaktyna wysoka i TSH skakało. U męża raz lepiej raz gorzej z nasieniem, ale bez tragedii. Mi zależy teraz na tym, aby dziewczyny w podobnej, niby beznadziejnej sytuacji, pomyślały o podstawowych kwestiach, na które ja wpadłam późno, a które kilku lekarzy olało, przeoczyło. U mnie akurat najprawdopodobniej chodziło o prolaktynę i problemy z cukrzycą. Będę zadowolona, jeśli choć jedna osoba zdąży zauważyć u siebie proste problemy, zanim przejdzie tyle co ja. Bo na lekarzy nie zawsze można liczyć.

Kurczaczku, cholerka no zawsze coś. Mam nadzieję, że to Tylko jakieś podrażnienie lub reakcja alergiczna i szybciutko zejdzie. A boli Cię czy raczej swędzi? Wydaje mi się, że opryszczka to raczej by mocno bolała. Trzymam kciuki, oby to nie jakieś cholerstwo.
@Dgd kochana a jaką miałaś prolaktynę wysoką i co brałaś ? Bo na cukrzycę metforminę i dieta tak?

reklama
@Karolina1201 przykro mi kochana, my tu najlepiej wiemy jak to boli.
Trzeba się jednak pozbierać i myśleć co dalej...
@Lotta84 bata nie powala, zresztą sama dobrze o tym wiesz. Na razie jednak nie pocieszam tylko życzę cudu!!!
@Laurka2019 jak tam? Mam nadzieje że to był bardzo dobry dzień.
@Dgd dziękuję za wczorajszą wiadomość.
Ostatnio mało tu na forum sie pisze o problemach immunologicznych a ja wlasnie czekam na resztę wyników i bardziej sie tym interesuje.
No i dzięki Tobie zrobilam tą krzywą cukrową i też jestem na metforminie i diecie. Mam nadzieję ze to wszystko przybliża mnie do bycia kiedys mamą.
@Olk@24 Olciu myślami od wczoraj jestem z Tobą...[emoji20]

Hej. Mam pytanie. Dostałam o 18 @, a od drugiego dc mam zacząć stymulacje. Nie wiem jak liczyć ten dzisiejszy dzień. Czy skupić się na obfitości miesiączki czy przyjąć, że @ po 18 to dzień 0 i od jutra liczyć 1 dc ? Jak myślicie?

Hej. Mam pytanie. Dostałam o 18 @, a od drugiego dc mam zacząć stymulacje. Nie wiem jak liczyć ten dzisiejszy dzień. Czy skupić się na obfitości miesiączki czy przyjąć, że @ po 18 to dzień 0 i od jutra liczyć 1 dc ? Jak myślicie?
Miałam podobny problem:) ale ten przypadek jak twój mam rozpracowany;) od jutra liczyć pierwszy dzień:)

@Karolina1201 przykro mi kochana, my tu najlepiej wiemy jak to boli.
Trzeba się jednak pozbierać i myśleć co dalej...
@Lotta84 bata nie powala, zresztą sama dobrze o tym wiesz. Na razie jednak nie pocieszam tylko życzę cudu!!!
@Laurka2019 jak tam? Mam nadzieje że to był bardzo dobry dzień.
@Dgd dziękuję za wczorajszą wiadomość.
Ostatnio mało tu na forum sie pisze o problemach immunologicznych a ja wlasnie czekam na resztę wyników i bardziej sie tym interesuje.
No i dzięki Tobie zrobilam tą krzywą cukrową i też jestem na metforminie i diecie. Mam nadzieję ze to wszystko przybliża mnie do bycia kiedys mamą.
@Olk@24 Olciu myślami od wczoraj jestem z Tobą...[emoji20]
Dzięki , takie to trudne , szlak....

Dziewczyny biorę accofil po raz 3(trzeci transfer)
Wczoraj pierwszy zastrzyk na noc i dziś zero efektów ubocznych .
Accofil leży w lodowce od lipca 2018.
Data ważności sierpień 2019.
Czy możliwe ze coś z nim się stało i nie działa czy mój organizm już się przyzwyczaił?
Badanie krwi zrobię za kilka dni bo miedzy pierwszym zastrzykiem a drugim mam 5 dni różnicy wiec morfologia wróci do normy a mam dość pobrań krwi zważywszy ze mam całe posinianone ręce od wenflonów.

@Laurka2019 jak dziś tranfer?co z zarodkami?

Dziewczyny biorę accofil po raz 3(trzeci transfer)
Wczoraj pierwszy zastrzyk na noc i dziś zero efektów ubocznych .
Accofil leży w lodowce od lipca 2018.
Data ważności sierpień 2019.
Czy możliwe ze coś z nim się stało i nie działa czy mój organizm już się przyzwyczaił?
Badanie krwi zrobię za kilka dni bo miedzy pierwszym zastrzykiem a drugim mam 5 dni różnicy wiec morfologia wróci do normy a mam dość pobrań krwi zważywszy ze mam całe posinianone ręce od wenflonów.

@Laurka2019 jak dziś tranfer?co z zarodkami?

Tina, ja nigdy nic po Accofilu czy Granocytach nie mialam.Nie kazdy ma uboczne. Spokojnie [emoji120]

reklama
Dziewczyny poratujcie mnie... chociaz pewnie kazda z Was miala to inaczej rozpisane.
Dostalam @ i mam zaczac estrofem do crio. Tylko kartke z rozpiska zostawilam sobie w pracy...
Wydaje mi sie ze mialam rozpisane (zreszta chyba tak jak przy poprzednim crio) ze estrofem od 1dc-5dc 1x1, potem 2x1 i potem 3x1. Ma to sens? Juz jutro kartke dorwe w swe.rece tylko chcialam sie upewnic bo dzis i wczoraj bralam 1x1 i nagle sie zaczelam zastanawiac czy na pewno dobrze pamiętam

Do góry