reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Moja siostra tak miała. I zdecydowała się na punkcję bo lekarz powiedział że w jej wypadku lepiej nie będzie. (AMH 0,2) Po punkcji miała 1 komórkę która niestety się nie zapłodniła. A w następnym cyklu bez stymulacji miała 3 pęcherzyki ale już do kolejnej procedury nie podeszła. Dobrze że u Ciebie lekarz podjął taką decyzję, lepiej poczekać na lepszy moment, tylko cierpliwości. A jakie u Ciebie AMH?

A czy udało się Twojej siostrze zajść naturalnie ?

Justyska13, wszystkiego co najlepsze i najpiekniejsze[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️zapomnij dzisiaj o in vitro i daj sie na rekach nosic[emoji253][emoji253][emoji253][emoji253]
Dziękuję kochana ♥ tak właśnie zrobilam, szok rano byl po telefonie do laboratorium ale pozniej poukladalam sobie wszystko w głowie i trzeba iść dalej.

Dziewczyny czy wy się orientujecie czy należy mi się refundacja na leki do in vitro? Wykorzystałam tylko dwie w poprzednim związku i Pani doktor coś wspomniała że powinnam się załapać.dzisiaj teściowa przyniosła mi cennik badań z laboratorium z ośrodka w którym pracuje cena za amh 40 zł porostu nie wierzę.

Kochana, to jak dobrze pójdzie [emoji110][emoji110] to będziemy razem transferować w marcu. Który to teraz Twój dzień cyklu?
Szkoda, że tak wyszło, ale czasami lepiej zaczekać, aby cieszyć się w późniejszym terminie.
Dziś 15 dc, ale jak mi przyjdzie miesiaczka po duphastonie to nie wiem, bo ja na to szybko reaguje, ale tym razem jeszcze mam estrofem, a ja nigdy tabletek anty i innych hormonów nie brałam przed procedurą.
A Ty jaki masz dzień?

Dziewczyny czy wy się orientujecie czy należy mi się refundacja na leki do in vitro? Wykorzystałam tylko dwie w poprzednim związku i Pani doktor coś wspomniała że powinnam się załapać.dzisiaj teściowa przyniosła mi cennik badań z laboratorium z ośrodka w którym pracuje cena za amh 40 zł porostu nie wierzę.
Przypuszczam, że tak. Wiek ok, AMH miałaś dobre, więc powinno jeszcze być przyzwoite, no i przysługują 3, więc została Ci jeszcze jedna.
Co do cen - kochana, nie wiem, pamiętam że jakies 2500 wydalam na same badania przed ivf, więc na 40 się nie rozdrabniałam :)

reklama
Ohoho a zeby to takie latwe bylo [emoji14] glupie serce nic nie mowi. Cisza jak makiem zasial.
Daj mu chwilkę ;)
Jestem juz po wizycie ...
Okazało się ze jest jedna komóreczka 14 mm a drobne 3-4 maja po 5mm
To tak jakby ta jedna zabrała cały lek
Za trzy dni wracamy na usg żeby zobaczyc czy rośnie i mam odstawic leki i próbować naturalnie
Jeśli się nie uda to podejście w kolejnym cyklu od nowa ze stymulacja
Martwie się ze tylko jedna widac [emoji20]

A u Ciebie jak ? Co powiedział lekarz ?
A ty jestes na samej elonvie? Jaka dawka? Może trzeba większą i coś dołożyć następnym razem Kciuki za naturalsika ;)
Urosło, ale ma złą strukture.... cóż poczekam miesiąc :)
Naczekasz sie biedaku, ale ja też swoje odkiblowałam i się opłacało. Oby i u Ciebie tak było. @ po odstawieniu leków powinna w miarę szybko przyjsc, u mnie tak ze 3 dni zawsze i była.

Do góry