reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Liv Skarbie moj, tez oczywiscie pamietam, mocno kibicuje, zycze Ci szczesliwego finalu tym razem :) :*
Toz to blizniaki jak nic :) u mnie prawie jak u @adunnnia90 w 9 dpt bylo - 288 :)

Ja mojego przed procedurami i przed szczepieniami, kiedy musial byc zdrowy pilnowalam jak dziecka, zeby sie nie przeziebil - czapka na glowe, rekawiczki na rece, kurtke zasunac, co z tego ze do samochodu niedaleko? A w upaly znowu zeby jajek nie przegrzewal - luzne majty, plastry chlodzace, w domu "wietrzenie" :D

Przy slabszych jajkach q10 jest jak najbardziej wskazany. Intralipid moze by ci sie udalo zalatwic?
Proszę bez takich mi tutaj :o;)

reklama
Drogie, a powiedzcie mi proszę, jak byłyscie na wizycie u dr Paśnika to jakieś badania już mialyscie zrobione takie typowe dla niego? U mnie cały segregator tych przeróżnych badań ale nie wiem na co on zwraca uwagę, co jest dla niego istotne. Konsultacja 300zl kosztuje to dobrze byłoby już do niego z czymś iść a nie tylko po to żeby zlecił badania:(

Drogie, a powiedzcie mi proszę, jak byłyscie na wizycie u dr Paśnika to jakieś badania już mialyscie zrobione takie typowe dla niego? U mnie cały segregator tych przeróżnych badań ale nie wiem na co on zwraca uwagę, co jest dla niego istotne. Konsultacja 300zl kosztuje to dobrze byłoby już do niego z czymś iść a nie tylko po to żeby zlecił badania:(
Nadzieja , ciężko powiedzieć co będzie potrzebował bo każdy przypadek jest inny , on zadaje mnóstwo pytań , ważne żebyście znali jakiej klasy mieliście zarodki , ja miałam napewno zrobiona już tromboflilie wrodzona i homocysteine , pyta również o kariotypy z resztą wszystkie te badania są bardzo drogie i chyba lepiej wykonać to co on zaleci , my wraz z mezem na same badania od doc Paśnika wydaliśmy w granicach 2500 zł

Nadzieja , ciężko powiedzieć co będzie potrzebował bo każdy przypadek jest inny , on zadaje mnóstwo pytań , ważne żebyście znali jakiej klasy mieliście zarodki , ja miałam napewno zrobiona już tromboflilie wrodzona i homocysteine , pyta również o kariotypy z resztą wszystkie te badania są bardzo drogie i chyba lepiej wykonać to co on zaleci , my wraz z mezem na same badania od doc Paśnika wydaliśmy w granicach 2500 zł
Ostro :/ a wiecie co to są wlewy z intralipidu? I w czym one pomagają i jak to wygląda?

Ostro :/ a wiecie co to są wlewy z intralipidu? I w czym one pomagają i jak to wygląda?
To są kroplówki , krótko mówiąc osłabiają nasz organizm by nie odrzucił zarodka , często się go stiauje jak ma się wysokie komórki NK, by je obniżyc , intralipid rozpuszcza się ( zazwyczaj chyba z solą fizjologiczna ) i kroplowka leci kilka godzin średnio 4-5 godzin , dlatego jej podanie jest tak cholernie drogie, bo sam intralipid kosztuje w granicach 30 zł , ja do transferu mam intralipid co 2 tygodnie , jeśli się uda mam mieć co 3 tygodnie

reklama
To są kroplówki , krótko mówiąc osłabiają nasz organizm by nie odrzucił zarodka , często się go stiauje jak ma się wysokie komórki NK, by je obniżyc , intralipid rozpuszcza się ( zazwyczaj chyba z solą fizjologiczna ) i kroplowka leci kilka godzin średnio 4-5 godzin , dlatego jej podanie jest tak cholernie drogie, bo sam intralipid kosztuje w granicach 30 zł , ja do transferu mam intralipid co 2 tygodnie , jeśli się uda mam mieć co 3 tygodnie
A jak sprawdzić czy ma się wysokie komórki NK? Jest na to jakieś konkretne badanie? O kurcze i te 4-5h leżysz w klinice? Dzięki Kochana za tyle informacji :)

Do góry