reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Książę dziś skończył 7 tyg a wczoraj na szczepieniach ważył 4 kg.
Mamy już takie noce że śpi od 23 do 6 rano. A jeśli się budzi to tylko raz o 3.30 złote dziecko [emoji3590]
Tata.... Hmy ciężkie pytania zadajesz. Stara się pomagać, ale bardzo dużo pracuje. Cały dzień a najczęściej do 22 jestem sama. Mam nadzieję, że jak się już przeprowadzimy to się to zmieni. Zobacz załącznik 934466

Dawaj szybko znać co po wizycie [emoji110][emoji110][emoji110]
Ale piękny [emoji173][emoji173]
@tamiza i oby było tak na kilka kolejnych lat z tym "złotym dzieckiem" ;-) :-)

reklama
@dżoasia Mamo! Fakt, to już rok, minęło jak z bicza. Skupilam się przede wszystkim na pracy, przebranżowiłam się i teraz robię, to co lubię, myślę że wiesz o co :) Moja chodząca encyklopedio, powiedz proszę, na które badania mogę dostać od lekarza skierowania by je wykonać bezpłatnie? I czy warto zainwestować w zestaw Fertinea?
uhh kochana źle trafiłaś pytając o te badania bo ja zarobiona będąc nie miałam czasu isc po skierowania i latałam na wszystko prywatnie. Z tym zestawem witamin to nie wiem, pewnie nie zaszkodzą :) Jak chcesz to mi zostało po trochu z każdego opakowania to mogę ci podesłać, zobaczysz sobie czy ci to będzie odowiadało :)
Miło czytać, że wszystko idzie zgodnie z planem:) Z cukrzycą to doskonale rozumiem. Ja mam od samego początku i pomimo restrykcyjnej diety glukoza coraz gorsza, a to dopiero 9 tydzień. Ale najważniejszy jest cel;) Choć marudzę czasem, że nie mogę mieć normalnych zachcianek. A możesz napisać czy nifty robiłaś z jakichś wskazań po Pappa, czy to było tak na wszelki wypadek? Ja mam narazie skierowanie na test Pappa, ale cały czas się zastanawiam czy nie rozszerzyć badań.
Dgd a jesteś na metforminie cały czas? Ja Ci powiem, że jak brałam meftormax sr - ten o przedłuonym działaniu na noc to rano glukoze miałam tragiczną (nawet 105-110) i mimo takiego wysokiego poziomu byłam głodna. Jak przełożyłam ten metformax na rano do śniadania to na czczo glukoza wynosiła ok 100 (97-103). A teraz odstawiłam całkiem bo już nie wiedziałam co robić i mam na czczo 80-85. Po posiłkach nie ma tragedii, 1h po jest tak max do 130-135, zależy co zjem.

A po wizycie jednak gitowo ;)
Bąbelki mają się dobrze, doktorek był chyba bardziej zeschizowany ode mnie, w locie kazał mi siadać na samolot i najpierw robił przez brzuch, ale jeden nie chciał się za bardo pokazać i tak czy inaczej musiałam pokazać mandolinę ;P
@@dżoasia tak baaardzo się cieszę [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Maluszki niech siedza grzecznie u mamusi jeszcze min 8 miesięcy [emoji4][emoji4][emoji4]
A który Asia TC Ci teraz wypada ?

A tu moje żelusie :)

Załączniki

• Screenshot_2019-01-17-19-55-57.png
    Screenshot_2019-01-17-19-55-57.png
    365,8 KB · Wyświetleń: 191
  • Screenshot_2019-01-17-19-56-06.png
    Screenshot_2019-01-17-19-56-06.png
    386 KB · Wyświetleń: 190
@@dżoasia tak baaardzo się cieszę [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Maluszki niech siedza grzecznie u mamusi jeszcze min 8 miesięcy [emoji4][emoji4][emoji4]
A który Asia TC Ci teraz wypada ?
dopiero 6+5 dzisiaj. Dr kazał jeszcze przyjść w środę i papa. Najgorsze, że moja Inga ma wolny termin dopiero na 20 lutego, ale będę kobicinę musiała jutro smsami zbombardować i wyżebrać, żeby mnie przygarnęła wcześniej.

A po wizycie jednak gitowo ;)
Bąbelki mają się dobrze, doktorek był chyba bardziej zeschizowany ode mnie, w locie kazał mi siadać na samolot i najpierw robił przez brzuch, ale jeden nie chciał się za bardo pokazać i tak czy inaczej musiałam pokazać mandolinę ;P
❤️❤️❤️
Miód na moje uszy :)
Wreszcie przeszedł czas na oddech :)

reklama
Do góry