reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Na jakim etapie teraz jesteś? Jesteś zadowolona z obsługi?
Z Brelika tak ale babki na recepcji mnie czasem wyprowadzają z równowagi szczególnie sa takie dwie beszczelne suki jak czasem czekam na wizytę to mi szczeka opada jak odnoszą sie do klientów... dlatego wszystko załatwiam bezpośrednio u dr bo raz tez mnie wpienila jedna wrrrr. Byłam jeszcze u tej babki na B ale ona mi nie podpasowala. Brelik zawsze odbiera tel a jak nie to zaraz oddzwania i wszystko mozna z nim załatwić przez tel a dla mnie to mega wygoda. Miałam hiperke ale to chyba nie wina dr bo odrazu było ryzyko ze bede miała bo łatwo sie stymuluje. Jedne co mnie zszokowało to ceny mrożenia o których ci nie mówią wiec sobie sprawdź ;-) mi zapłodnily sie wszystkie 6 komorki ale jedna odpadła w 5 dobie wiec mam 5 śnieżynek :-) teraz mam przerwę a w lutym wracam po mojego mrożonka :-) mogłabym juz teraz ale stwierdziliśmy z dr ze miesiac odczekamy zeby organizm odpoczął i na spokojnie w lutym bedziemy działać :-)

Witam wszystkie dziewczyny! Po roku wracam, by zawalczyć o nowe życie. Jestem po poronieniu, które strasznie przeżyłam. Tym razem wybrałam klinikę w Szczecinie - Vitrolive, chciałam zapytać czy któraś z Was może jest u dr Kurzawy?
Hej.jest tu kilka dziewczyn z Vitrolive ale nie wiem czy od Kurzawy ,napewno dużo dziewczyn miało innego lekarza jak się orientuje , ale może któraś była u niego i coś podpowie dr. jest dobry i do tego drogi ;) więc napewno dobrze trafiłaś, życzę POWODZONKA , ja akurat byłam u dr.Budzinskiej

Ostatnia edycja:
Do dnia transferu biorę Luteine, zastrzyki z Prolutexu, po transferze dojdzie Fraxiparina, bo mam problem z krzepliwością. Poza tym encorton 10 mg. Wzięłam też Accofil w zastrzyku, następny za tydzień, no i dzień przed transferem będę mieć intralipid.
Sam transfer w znieczuleniu, więc tradycyjnie biorę też kroplówkę z atosibanu, która niweluje skurcze.
No i miesiąc przed transferem miałam leczenie immuno od dr. Paśnika, czyli słynny equoral.
Uff... Strasznie dużo tego, ale staram się zabezpieczyć na wszystkie strony... oby to coś dało.
Kochana przy takiej obstawie lekami to musi być dobrze[emoji4]

Życzę żeby tym razem to był ten szczęśliwy.

Z Brelika tak ale babki na recepcji mnie czasem wyprowadzają z równowagi szczególnie sa takie dwie beszczelne suki jak czasem czekam na wizytę to mi szczeka opada jak odnoszą sie do klientów... dlatego wszystko załatwiam bezpośrednio u dr bo raz tez mnie wpienila jedna wrrrr. Byłam jeszcze u tej babki na B ale ona mi nie podpasowala. Brelik zawsze odbiera tel a jak nie to zaraz oddzwania i wszystko mozna z nim załatwić przez tel a dla mnie to mega wygoda. Miałam hiperke ale to chyba nie wina dr bo odrazu było ryzyko ze bede miała bo łatwo sie stymuluje. Jedne co mnie zszokowało to ceny mrożenia o których ci nie mówią wiec sobie sprawdź ;-) mi zapłodnily sie wszystkie 6 komorki ale jedna odpadła w 5 dobie wiec mam 5 śnieżynek :-) teraz mam przerwę a w lutym wracam po mojego mrożonka :-) mogłabym juz teraz ale stwierdziliśmy z dr ze miesiac odczekamy zeby organizm odpoczął i na spokojnie w lutym bedziemy działać :-)

A jak to jest z tym mrożeniem bo nam mówiono ze 1000 zł ale to jest cena a 1 czy za kilka ?

U Budzinskiej ;),ale zgadzam się, mnie tak wqr jedna taka w okularach dość nie wysoka, a jej głos jest w tel jak dzowonisz do kliniki , ale fakt są nie miłe może nie wszystkie ,ale jeżeli tam siedzą to powinny zachowywać się normalnie bo my przychodzimy tam już zestresowane z problemami , a niektóre to na dzień dobry potrafiły a zwlaszacza jedna podnieść ciśnienie a dowiedzieć się cokolwiek to z glupim tonem odpowiadały albo z łacha, ale ja tam nie pozwalałam sobie żeby tak odzywały do mnie,więc odezwać to się odezwałam i od razu rozmowa i ton już normalny

Ostatnia edycja:
Ahh ok, a już się podekscytowalam... Będę sprawdzać. X
Sprawdź, sprawdź i daj znać gdybym się myliła i dałoby rade jakoś to załatwić.
Mi babka w NFZ powiedziała że nie można być ubezpieczonym w 2 krajach.
Jeśli ktoś na dłużej przyjeżdża to moim zdaniem pewnie sie oplaca przenieść ubezpieczenie do Polski a na krótko to nie jestem pewna jak to działa.

reklama
Dziewczyny powiedzcie tak po które historie Oliwki. Mam wiele znajonych którzy chetnie pomagali innym to moze i tu beda mogli tez pomoc ale nie znam historii. Bede wdzieczna.

Do góry