reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@dżoasia mega ✊✊✊✊ bardzo się cieszę z takiego rozwoju sytuacji teraz czekamy na dwa ❤️❤️
@JoannaRak Asieńko , kochana cudnie że wszytsko gra czekamy teraz na ❤️
@Dgd :) Twój przykład pokazuje że nie warto się poddawać i należy walczyć do końca ❤️❤️❤️✊✊✊
@anett96 kochana jak tam u Ciebie ? Jakie plany ;)
@Laurka2019 ja myślę że ten mój charakter ukształtował się właśnie przez te wszystkie doświadczenia , przez które dane mi było przejść , mam dopiero 25 lat i musiałam bardzo szybko " dorosnąć " w każdej kwestii , w życiu bym nie uwierzyła , ze żeby spełnić swoje marzenia , będę musiała tyle cierpieć, pewnie jak by mi ktoś o tym powedzial wcześniej to nawet nie miała bym odwagi spróbować, teraz wiem że nic nie jest mnie w stanie zatrzymać , wiem do czego dążę , wiem jaki mam cel , wiem że go osiagne :)
Wiadomo że mam też słabsze momenty , słabsze dni kiedy nie wiem co robić , ale dzięki wam , dzięki temu forum mogę sobie wszystko poukładać , bo tak naprawdę nie mam na kogo liczyć oprócz mojego męża który ma dokładnie takie same rozterki jak ja , owszem o naszym problemie widzą również nasi rodzice , ale oni nie mają pojęcia co się z czym je... Na zasadzie trzeba wierzyć i bedzie dobrze , tak jak by to od wiary zależało... Z resztą napewno wiesz o co mi chodzi
Na dzien dzisiejszy , uważam że należy oczyścić się z relacji które nam przeszkadzają , skupić się na tym na czym nam najbardziej zależy i na głupie pytania , tak samo głupio odpowiadać :)

reklama
@Dgd jesteś przykładem, że cuda się zdarzają i wielką nadzieją dla nas wszystkich, gratuluję z całego serducha i trzymam łapki za szczęśliwy ciąg dalszy :)
@dżoasia mega gratulacje!
@JoannaRak będzie dobrze, trzymam za to kciuki

Dziewczynki, u mnie 5 dc, w tym miesiącu wracamy do walki, przygotowuję się do crio. W przyszłym tygodniu mamy wizytę w klinice, bo jestem na naturalnym cyklu, dodatkowo jeszcze podkręcanym Menopurem, żeby endo mi rosło lepiej, na sztucznym zawsze było za cienkie.
Ktoś jeszcze się będzie transferował około połowy stycznia?
Ja będę[emoji6] Mam nadzieję!
U mnie 3 dzień cyklu i będę podchodzila na sztucznym i tez ogólnie mam slabe endo. Nasza dr chyba na urlopie od 16?
A jak to jest z transferami w novum? czy robi je raczej dr prowadzacy czy różnie?

U mnie 3 dzień cyklu i będę podchodzila na sztucznym i tez ogólnie mam slabe endo. Nasza dr chyba na urlopie od 16?
A jak to jest z transferami w novum? czy robi je raczej dr prowadzacy czy różnie?
Róznie. Jeśli dr prowadzący nie ma na dany dzień terminu to zapisują do.kogoś innego. Moja dr rraz mnie zaskoczyla (zresztą ostatnim, udanym razem) i przyszła do pracy pół godz wcześniej, żeby sama mi tten transfer zrobić, wyszło to od niej. Transferów miałam w n.ovum 5, 3 razy moja dr i 2 razy inna.

Róznie. Jeśli dr prowadzący nie ma na dany dzień terminu to zapisują do.kogoś innego. Moja dr rraz mnie zaskoczyla (zresztą ostatnim, udanym razem) i przyszła do pracy pół godz wcześniej, żeby sama mi tten transfer zrobić, wyszło to od niej. Transferów miałam w n.ovum 5, 3 razy moja dr i 2 razy inna.
Dzięki[emoji4] A u której dr Ty sie leczylas? I czy polecasz kogoś bardziej?
Pytam bo to mój drugi transfer a pierwszy byl trudny, pozniej mialam histeroskopie z poszerzeniem szyjki i juz próbny transfer u dr Z był ok. Chcialabym trafić do kogos z dobrą ręką do transferów. A jak bede miala jakiś wybór to chcialabym wiedzieć do kogo sie zapisać.

Super! Będzie raźniej :-)
No niestety dr Z idzie na urlop i nie wiem, czy zdąży z moim transferem. Z tego co wiem w Novum raczej transfery robi lekarz prowadzący, ale pewnie zależy od sytuacji. U mnie dwa transfery dr Z robiła w asyście drugiego lekarza, po narkoza, więc przynajmniej dwóch jest, którzy już mieli ze mną do czynienia :-(

Dziewczyny, nie ukrywam ze liczylam na serduszko dzisiaj ale wyglada na to ze musze poczekac jeszcze kilka dni. Lekarce wyszlo 6t6d, ona mowi ze wszystko w jak najlepszym porzadku a lada dzien powinnismy juz cos widziec. Ja mialam transfer 1 grudnia ale to byla bardzo slaba blastka.

Ja oczywiscie sie obawiam troche ale moze rzeczywiscie jest za wczesnie. A wiec czekamy do poniedzialku.

Zobacz załącznik 929849
Asia cieszę się ze jest dobrze,a będzie jeszcze lepiej :)
Kolejny dowód jak waleczne są "słabe zarodeczki"ale teraz u mamusi będzie mu na pewno lepiej

Kurde, to trochę przerąbane, ze musisz życ w takiej niewiedzy. Ale 50% to i tak dobrze, trzymam kciuki. Badaliście już tego, co jest?

Super, że wracasz do walki.
Mi się wydaje, że @anett96 z krzaków działa ;) @anett96 daj znać co u Ciebie się dzieje :)
Dziolszki dzieki za pamiec[emoji8]
Nie dzialam nic. Wyjezdzam na tydzien w koncu cos tylko dla siebie a potem wracam i od 14 stycznia zaczynam diete. Potem w lutym ferie i dopiwro potem powrot po ostatniego mrozaczka

Kurde, to trochę przerąbane, ze musisz życ w takiej niewiedzy. Ale 50% to i tak dobrze, trzymam kciuki. Badaliście już tego, co jest?

Super, że wracasz do walki.
Mi się wydaje, że @anett96 z krzaków działa ;) @anett96 daj znać co u Ciebie się dzieje :)
Jeszcze nie, czekamy na więcej- jedna cena od 1 do 5- nie mamy na tyle pieniędzy, żeby za 8 tys zaryzykować na jednym, tym bardziej, że jest mało rozwinęty i biopsja u niego to jeszcze większe ryzyko niż u lepszej blastocysty, a tak w sumie to nie jestem pewna co dalej czy dalej próbować na swoich, czy ryzykować naturalnie, czy odrazu spróbować kd, nie wiem.

reklama
Ciesze się z Waszych sukcesów.
pamietajcie ze porażki sa po to by Nas motywować.
Ja dzis po wizycie u gin. Leczymy mala infekcje po amtybiotyku. Badania Glukoza, amh, prolaktyna, tsh itd potem 9-11 dc oglądam czy sa jajeczka i sonohsg.
Nastawiona pozytywnie [emoji16][emoji16][emoji16]

Ostatnia edycja:
Do góry