ilmenau
Fanka BB :)
Witajcie Kochane w Nowym Roku.
Nowy Rok - nowe możliwości!! Mam nadzieje że wszystkie które ciagle czekają na swój czas juz niedługo sie doczekają.
Ja po prawie dwóch latach czekania na 2 transfer chyba w końcu się doczekam. Podchodze do crio na cyklu sztucznym i dzis zaczelam brac estrofem a 11 pierwsza wizyta.
Prosze podpowiedzcie mi kochane jak dalej wygladaja przygotowania do crio. Czy robi sie jakies badania krwi? Kiedy zwykle transfer na cyklu sztucznym. Od ktorego dnia encorton bralyscie? Mi doktor przepisala 5mg enkortonu ale powiedziala zeby jeszcze nie brac a wydaje mi się ze Wy bierzecie jakos od poczatku cyklu. Ogolnie mam raczej cienkie endo wiec troche sie martwie zeby prawidlowo rosło.
Jakieś porady?
Hej, fajnie że coś się dzieje. Będziemy trzymać kciuki za twój transfer!
Kiedy będzie crio decyduje się na podstawie grubości endometrium, u mnie to był 23 dc. Standardem jest 14-15 dc + wiek zarodka, u mnie endo było za cienkie i dostałam dodatkowa dawkę estrofem. 3 dni przed transferem (miałam 3 dniowe zarodki) robiłam poziom estradiolu i progesteronu, to samo w dniu transferu.
Jeśli chodzi o encorton to dużo zależy od zaleceń - ja miałam od 10 dc, dziewczyny miały też od 2 dc lub 5 dc lub nawet od dnia transferu.