reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Nowy Rok zaczynamy dobrymi wiadomościami :)
Ja ogólnie dobrze się czułam w trakcie immunosupresji, normalnie chodziłam do pracy. Musiałam unikać słońca i zbyt dużego wysiłku, ale wiem że dziewczyny różnie na to reagowały, więc to jest indywidualna sprawa każdego organizmu. Masz możliwość wzięcia L4 jak w trakcie brania leków będziesz się gorzej czuła?

Pracuje w administracji w służbie zdrowia. Dużo ludzi plącze się z choróbskami i dlatego myślałam,żeby od razu wziąć zwolnienie. Boję się żeby czegoś nie złapać. Co o tym myślisz, nie za bardzo bzikuje z tym zwolnieniem?

reklama
Pracuje w administracji w służbie zdrowia. Dużo ludzi plącze się z choróbskami i dlatego myślałam,żeby od razu wziąć zwolnienie. Boję się żeby czegoś nie złapać. Co o tym myślisz, nie za bardzo bzikuje z tym zwolnieniem?

Niektóre dziewczyny źle przechodziły przez immunosupresję i też brały L4 więc na pewno nie bzikujesz ;)
Teraz jest sezon chorobowy, ty masz pracę która naraża cię na kontakt z osobami chorymi, więc chyba ma sens żebyś została przez ten czas w domu.

pora już późniejsza ale ja niedawno brałam :)

Dziewczynki Szczęśliwego Nowego Roczku, samych dobrych wiadomości, radosnych chwil i miłych wspomnień, spełnienia (nie)wszystkich marzeń :) (bo jak żyć bez marzeń?). Do siego!!
Asiu , chciałam się tylko upewnic czy intralipid bierze się sam czy z miesza się go z czymś i ile musi schodzić ta kroplowka :)
Co prawda ja już jestem po i żyje :p ale chcę się upewnić

Asiu , chciałam się tylko upewnic czy intralipid bierze się sam czy z miesza się go z czymś i ile musi schodzić ta kroplowka :)
Co prawda ja już jestem po i żyje [emoji14] ale chcę się upewnić
Niektóre kliniki podaja sam, a chyba Pasnik uwaza ze lepiej go podawac z sola fizjologiczna. Rozne szkoly.

Wszystkiego dobrego w nowym roku, dziewczyny. Spełnienia Waszych największych Marzeń.

Ja jestem po usg prenatalnym, do pełnego wyniku potrzeba jeszcze oczywiście badań z krwi, ale w usg dziecko wygląda dobrze. Są co prawd odchylenia od standardu, jak patrzę w wyniku, ale lekarz zapewnił, że wszystko ok, więc się nie nakręcam. Kość nosowa jest, NT 1.7 cm.
@Dgd dawaj znać jak u Ciebie!
Kto jeszcze dziś miał mieć usg?

reklama
Wszystkiego dobrego w nowym roku, dziewczyny. Spełnienia Waszych największych Marzeń.

Ja jestem po usg prenatalnym, do pełnego wyniku potrzeba jeszcze oczywiście badań z krwi, ale w usg dziecko wygląda dobrze. Są co prawd odchylenia od standardu, jak patrzę w wyniku, ale lekarz zapewnił, że wszystko ok, więc się nie nakręcam. Kość nosowa jest, NT 1.7 cm.
@Dgd dawaj znać jak u Ciebie!
Kto jeszcze dziś miał mieć usg?
Cieszę się, że u Ciebie kochana wszystko dobrze:) Trzymam kciuki, aby tak dalej. Jakimiś drobnymi odstępstwami się nie przejmuj. Chyba mało kiedy jest wszystko super książkowo. A ja wieczorkiem dopiero, chyba, że zeświruję do tego czasu;) O ile dobrze pamiętam, to chyba Asia Raczek dzisiaj też ma wizytę. Pozdrowionka!

Do góry