reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej dziewczęta. Jest 17 dpt. Miałam dziś kolejne badanie Bety i progesteronu.

BETA 859,2 mlU/ml
Progesteron 537,5 nmol/l.

Jak oceniacie wyniki ? Lekarz powiedział, że jest bardzo dobrze.

W sobotę będę miała pierwsze Usg, będzie to początek 6 tygodnia ciąży.
Nie potrafię się cieszyć jeszcze.

Jestem po konsultacji telefonicznej ze swoim lekarzem. Powiedział, że wyniki bardzo dobre. Nie muszę powtarzać ich jutro. W sobotę mam wizytę u lekarza, badania ogólne moczu, morfologia i znowu Beta i progesteron. Ciekawi mnie jedna rzecz, dlaczego Wy kochane robicie Betę co drugi dzień a ja tylko raz na tydzień :-)o_Oo_Oo_Oo_Oo_O

@redferrari, @Biedroneczka83, @Kamaaa pytam o kolejną stymulację, bo jak wiecie robię NGS i chcę dozbierac zarodkow do stadium blastocysty przynajmniej 5-6, a ile z kolei dotrwa z tych co mam teraz to niewiadomo. Wiecie układam sobie w głowie plan B.

Sksk - sprawdź to kochana bo mi w klinice powiedzieli ze wedle tej nowej ustawy która chroni zarodki (ma wiele ograniczeń) nie można stymulować drugi raz jeśli masz zarodki z poprzedniej procedury.

Ściskam i przepraszam ominęłam fragment o badaniu zarodków. Bardzo duzo mam pracy a tez nie jestem sobą - mam mniej energii niż zawsze.

Hej dawno tu nie byłam. w październiku kriotransfer nie udany w listopadzie histeroskopia i usnięto mi polip endometrialny. jestem psychicznie wykończona i jestem drugi miesiąc na L4. dzisiaj dostałam wezwanie do zus na badania . czy któraś z Was miała też taką sytuację. Jest to wszystko nie sprawiedliwe. Endometrioza 4 stopnia torbiel 7 cm nie chcą mnie operować po raz kolejny bo co wytną to znowu rosną jakieś twory, a ja boję się z domu wyjść bo dostaję boleści brzucha i nic nie pomaga. mam problem z oddawaniem moczu i z wypróżnianiem. psychicznie jestem załamana. mam 34 lata i nie widze już żadnych szans na to aby zostać mamą.

Duzo jest niesprawiedliwości [emoji20]
My z mężem póki co myślimy o trzech próbach jeśli się nie uda weźmiemy się za plan B którym jest adopcja
Choć w głębi serca wierzymy ze się uda choć mój mąż chyba bardziej ....

reklama
Do góry