reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Och dziękuję za poradę. Niedługo Nowy rok Nowy urlop , więc pokombinuje ewentualnie z tym urlopem. Ciąże po in vitro liczy się w taki sam sposób jak ciąże naturalna czyli od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Zgodnie z tym jestem obecnie w 5 tygodniu i 5 dniu ciąży :-D
Zalezy ktora ciaze ;) niektore poprzez stymulacje maja tak przesuniete miesiaczki ze liczy sie tak jak @redferrari pisze

@sksk toz piekny wynik!!!

Dzis 7 dpt 5 dniowej blastki, beta <2... Nie mam juz sily walczyc dalej. . A pan z lab po punkcji nie dodal nam sil tekstem ze M moze czuc sie wyjatkowy bo jeszcze nie mieli nikogo z tak niskim HBA...
Przykro mi, [emoji17] ale walcz, ja wiem, że po negatywnych wiadomościach człowiek tak mówi, że sił nie ma, ale za kolejne dwa dni wróci. [emoji6]
Walka trudna i bolesna, ale przyjdzie ten czas, że będziesz tryskać szczęściem i ten mały cud wynagrodzi Ci każdy trudny okres.
Nie poddawaj się.

Dziewczynki, te, które znają się na kirach i epitopach @dżoasia?
Przyszły wyniki, ale nic nie rozumiem, pomożecie?

Załączniki

• 48387434_2089601797764490_5367339768461918208_n.jpg
    48387434_2089601797764490_5367339768461918208_n.jpg
    202 KB · Wyświetleń: 84
  • 48405577_481715495685773_5770294102683811840_n.jpg
    48405577_481715495685773_5770294102683811840_n.jpg
    210,9 KB · Wyświetleń: 83
bóle tak mi się wydaje że od endometriozy bo na początku pojawiały się tylko w czasie @ a od jakiegoś czasu w różnych dniach cyklu i o różnych porach dnia są coraz częściej i najgorsze są w trakcie pracy bo mnie zwalniają z pracy żebym szła do domu ale to jest taki ból, że nie da się chodzić z omdleniami.
moja historia ivf w maju tego roku stymulacja w czerwcu transfer - trudny transfer nie udany torbiel 3,8 cm transfer we wrzesniu z zamrożonego zarodka nie udany torbiel 7cm, w październiku wizyta i tam na usg nie określony twór. po nie udanym kriotransferze zrobiono histeroskopię w czasie której usunięto polip endometrialny. ja mam jeszcze dwa zamrożone zarodki ale boję się podejść do kolejnego transferu że znowu nie wyjdzie że to znowu kolejna nadzieja którą sobie zrobię. ja jeżdżę do Białegostoku do prof. Wołczyńskiego mam 431km i to też jest ciężko pogodzić z pracą. chciałabym normalnie pracować i nie sprawiać problemu a z drugiej strony chciałabym zrobić wszystko żeby wypróbować wszystkie możliwości zostania mamą.

Jestes na antykoncepcji? Jesli nie i jesli polip mialas usuniety to najlepiej podejsc do transferu jak najszybciej, bo z kazdym okresem endometrioza sie rozrasta. Moim zdaniem odwlekanie transferu to zly pomysl.

Wszystkie doświadczone kobiety pytam o L4 a dokładnie o:
Jestem już na zwolnieniu od miesiąca. Obecnie jestem po transferze 17 dzień. Zwolnienie mam do soboty, jeśli wizyta Usg potwierdzi ciąże , że jest serduszko dostanę kolejne zwolnienie do następnej wizyty czyli tak mniej więcej do 5 stycZnia. Jeśli wszystko będzie wporzadku opuszczę klinike i ciąże będzie prowadzić mi inny ginekolog. Nie chce wracać do pracy , pracuje fizycznie. Za dużo nerwow i stresu mam w pracy , żeby ryzykować . Powiedzcie mi czy mimo wszystko będę musiała wrócić do pracy ? W ciąży ciagiem na zwolnieniu można być max 270dni czyli 9 miesięcy. W innym przypadku 180 dni. A jak będę rozliczana ja ? Trochę chaotycznie to napisałam ale mam nadzieję, że mnie zrozumiecie . :szok:
Pierwsze zwolnienie miałam od internisty od 22 do 28 listopada.
Kolejne już z kliniki niepłodności aż do teraz. Czy jeśli ciąża będzie potwierdzona mogę przebywać bez przerwy na zwolnieniu ciagiem do końca ciąży ?
Wydaje mi sie ze jak ciaza sie potwierdzi (trzymam ksiuki) to bedzie to inne l4 z innym kodm choroby.

A gdzie robilas badanie kariotypu?
Ja robiłam kariotyp akurat przez testdna.pl- oni i tak robia to przez lab Invicty, dzwonisz, a oni Ci wszystko mowia, mają jakies tam punkty pobrań na Podkarpaciu, jest to bardzo proste z nimi, bo dbają o klienta, tam też robiłam określenie płci zarodka i trombofilie- to przez kuriera, ale to był początek mojej drogi po poronieniu i jeszcze nie brdzba cokolwiek wiedziałam, ale możesz zrobić też w normalnym laboratorium, np Diagnostyka to też oferuje, popytaj w labach w okolicy

reklama
Do góry