reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mam wynik po 48h ( dzisiaj 8dpt) :
Beta: 81,6 ( w 6 dobie było 30)
Progesteron: 17,6 ( w 6 dobie było 25,9)
Estradiol:171 ( w 6 Dobie było 121)

Co myślicie? Martwi mnie progesteron...biore 2x1 progynowa i 1x 25j prolutex. Dzwoniłam do lekarza ale tak na szybko powiedział żebym zwiększyła dawkę prolutexu do 2x 25j.

reklama
Cześć Dziewczyny,
pięknego dnia Wam życzę. :*
@sunrisea samych dobrych wieści od diabetologa. :*
@chlopkers @ilmenau pięknych widoków i samych dobrych informacji o maluszkach. :D Czekamy na fotki. :*

Miłego dnia! :)

My już po badaniach, z malutka wszystko ok, waży 565 gram, a mama +4kg. Fotek nie dostałam, a tak wogole to mało co widziałam, bo lekarz wszystko pokazywał i tłumaczył mojemu mężowi i oni sobie dyskutowali a ja leżałam ;) jak powiedziałam, że też chcę coś zobaczyć to mi mój powiedział, że ja czuję małą codziennie a on może sobie raz w miesiącu pooglądać :D fakt, mała wczoraj tak fikala, że nie dała mi zasnąć przez dobre pół godziny :)
Termin porodu to 11.04, ale jako że co usg jest inny to może zmienię w kalendarzu po usg III trymestru.

Dziewczyny mam wynik po 48h ( dzisiaj 8dpt) :
Beta: 81,6 ( w 6 dobie było 30)
Progesteron: 17,6 ( w 6 dobie było 25,9)
Estradiol:171 ( w 6 Dobie było 121)

Co myślicie? Martwi mnie progesteron...biore 2x1 progynowa i 1x 25j prolutex. Dzwoniłam do lekarza ale tak na szybko powiedział żebym zwiększyła dawkę prolutexu do 2x 25j.
Kokoszuniu a ty nie bierzesz tez luteiny? Jak kazal.to tak trzeba brac :) gorzej jakby sie nie przejal.
Przyroscik piekny!

@dżoasia - Asik , czymam , czymam
20181218_130630.jpg

Załączniki

• 20181218_130630.jpg
    20181218_130630.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 484
Senkju senkju za wszystkie kciuki:)
Ja juz w trzypaku. Transferek bezproblemowy. Teraz wszelkie modly zaklecia i inne kciuki jeszcze bardziej wskazane:D
@chlopkers cudownie ze Igorek rozwija sie ksiazkowo:)
@sksk przy tylu pobranych komorkach raczej nie pozwola sie stymulowac od razu, jak juz to przynajmniej.miesiac trzeba bedzie odczekac, jak nie z 2-3.
Buziak dla wszystkich!

Ogromne kciukiiiiiii!!!!!!!
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Hm, w sumie to nic mi nie zalecili, bo tutaj się nic nie da zalecić, generalnie diagnostykę preimplementacyją robię, ale to bardziej genetyk. A kariotypy sama zrobiłam za około 390 od głowy, żaden lekarz mi nie proponował tego badania kariotypow, a do kliniki leczenia niepłodności przyszłam już z tym wynikiem, więc nie wiem czy oni by zaproponowali
A gdzie robilas badanie kariotypu?

reklama
Senkju senkju za wszystkie kciuki:)
Ja juz w trzypaku. Transferek bezproblemowy. Teraz wszelkie modly zaklecia i inne kciuki jeszcze bardziej wskazane:D
@chlopkers cudownie ze Igorek rozwija sie ksiazkowo:)
@sksk przy tylu pobranych komorkach raczej nie pozwola sie stymulowac od razu, jak juz to przynajmniej.miesiac trzeba bedzie odczekac, jak nie z 2-3.
Buziak dla wszystkich!
Kciuki!!! [emoji110][emoji110]

Do góry