reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dzisiaj 4dpt ,miałam criotransfer 5dniowej blastki w poniedziałek. Teoretycznie mam zbadać po 10 dniach czyli w czwartek ale chyba nie wytrzymam:) .
Niestety jakoś nie wierzę w sukces...już mnie brzuch boli okresowo:(
jak masz mocne nerwy to w pn możesz testować :) a bóle jak na okres ma połowa z tych którym się udało więc wróżenie z nich nie ma sensu :) kciukasy

Często prywatne gabinety mają podpisane umowy z NFZ na to badanie - wiem, że np klinika invicta ma podpisane (w warszawie - nie wiem czy w innych miastach też) i tam można je zrobić jeśli jest skierowanie to na nfz a jeśli nie to prywatnie...
Wiem, wiem, ja chciałam tylko pokazać problem jaki jest na Podkarpaciu, ona ma skierowanie że względu na wiek, ale i tak jej w regionie na nfz nie chcieli przyjac, w okolicach Katowic już nie bylo problemu i robi tam za tydzień na NFZ

Dzisiaj 4dpt ,miałam criotransfer 5dniowej blastki w poniedziałek. Teoretycznie mam zbadać po 10 dniach czyli w czwartek ale chyba nie wytrzymam:) .
Niestety jakoś nie wierzę w sukces...już mnie brzuch boli okresowo:(

Ja w dzień bety miałam takie bóle, że nawet powiedziałam mojemu mężowi że nawet nie będę sprawdzać wyników bety i on się cały czas logował i sprawdzał czy jest wynik. Dopiero po tym mi przyznał, że teraz już wie jaki to stres.
A mimo bólu beta była pierwszy raz w życiu pozytywna. Więc ten ból może być bardzo dobrym wskaźnikiem. Jak nie wytrzymasz to możesz spokojnie robić betę w 8-9dpt przy 5 dniowy zarodku, są wśród nas hardcorki co robiły wcześniej, ale ja z tych tchorzliwych jestem więc nie polecam ;)

Ja w dzień bety miałam takie bóle, że nawet powiedziałam mojemu mężowi że nawet nie będę sprawdzać wyników bety i on się cały czas logował i sprawdzał czy jest wynik. Dopiero po tym mi przyznał, że teraz już wie jaki to stres.
A mimo bólu beta była pierwszy raz w życiu pozytywna. Więc ten ból może być bardzo dobrym wskaźnikiem. Jak nie wytrzymasz to możesz spokojnie robić betę w 8-9dpt przy 5 dniowy zarodku, są wśród nas hardcorki co robiły wcześniej, ale ja z tych tchorzliwych jestem więc nie polecam ;)
Ilmenau pocieszająca wiadomość:), obym pozytywnie się rozczarowała i miała wesołe Świeta:)

reklama
Hej dziewczyny :) @dżoasia @Dgd @redferrari @annemarie @Justin87 @sksk @ilmenau @motylek24 @Olk@24 @sunrisea @Gotart @chlopkers @Sol @Pat1980ka i pozostałe wspaniałe koleżanki :) Proszę Was o fachową poradę. Dzisiaj trzeci dzień stymulacji, długi protokół, a mnie dopadło przeziębienie. Czy to może mieć wpływ na ilość i jakość komórek? Czy coś powinnam zrobić? Będę wdzięczna za Wasze rady :biggrin2:
Kochana no niestety może , ale nie musi wszytsko zależy jakie to przeziębienie jest, ja polecam dużo witaminy C i herbatę z imbirem :) i najlepiej się skontaktować z lekarzem prowadzącym żeby on też wiedział co i jak :)

Do góry