reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dzisiaj 4dpt ,miałam criotransfer 5dniowej blastki w poniedziałek. Teoretycznie mam zbadać po 10 dniach czyli w czwartek ale chyba nie wytrzymam:) .
Niestety jakoś nie wierzę w sukces...już mnie brzuch boli okresowo:(
jak masz mocne nerwy to w pn możesz testować :) a bóle jak na okres ma połowa z tych którym się udało więc wróżenie z nich nie ma sensu :) kciukasy

Często prywatne gabinety mają podpisane umowy z NFZ na to badanie - wiem, że np klinika invicta ma podpisane (w warszawie - nie wiem czy w innych miastach też) i tam można je zrobić jeśli jest skierowanie to na nfz a jeśli nie to prywatnie...
Wiem, wiem, ja chciałam tylko pokazać problem jaki jest na Podkarpaciu, ona ma skierowanie że względu na wiek, ale i tak jej w regionie na nfz nie chcieli przyjac, w okolicach Katowic już nie bylo problemu i robi tam za tydzień na NFZ

Dzisiaj 4dpt ,miałam criotransfer 5dniowej blastki w poniedziałek. Teoretycznie mam zbadać po 10 dniach czyli w czwartek ale chyba nie wytrzymam:) .
Niestety jakoś nie wierzę w sukces...już mnie brzuch boli okresowo:(

Ja w dzień bety miałam takie bóle, że nawet powiedziałam mojemu mężowi że nawet nie będę sprawdzać wyników bety i on się cały czas logował i sprawdzał czy jest wynik. Dopiero po tym mi przyznał, że teraz już wie jaki to stres.
A mimo bólu beta była pierwszy raz w życiu pozytywna. Więc ten ból może być bardzo dobrym wskaźnikiem. Jak nie wytrzymasz to możesz spokojnie robić betę w 8-9dpt przy 5 dniowy zarodku, są wśród nas hardcorki co robiły wcześniej, ale ja z tych tchorzliwych jestem więc nie polecam ;)

Ja w dzień bety miałam takie bóle, że nawet powiedziałam mojemu mężowi że nawet nie będę sprawdzać wyników bety i on się cały czas logował i sprawdzał czy jest wynik. Dopiero po tym mi przyznał, że teraz już wie jaki to stres.
A mimo bólu beta była pierwszy raz w życiu pozytywna. Więc ten ból może być bardzo dobrym wskaźnikiem. Jak nie wytrzymasz to możesz spokojnie robić betę w 8-9dpt przy 5 dniowy zarodku, są wśród nas hardcorki co robiły wcześniej, ale ja z tych tchorzliwych jestem więc nie polecam ;)
Ilmenau pocieszająca wiadomość:), obym pozytywnie się rozczarowała i miała wesołe Świeta:)

reklama
Hej dziewczyny :) @dżoasia @Dgd @redferrari @annemarie @Justin87 @sksk @ilmenau @motylek24 @Olk@24 @sunrisea @Gotart @chlopkers @Sol @Pat1980ka i pozostałe wspaniałe koleżanki :) Proszę Was o fachową poradę. Dzisiaj trzeci dzień stymulacji, długi protokół, a mnie dopadło przeziębienie. Czy to może mieć wpływ na ilość i jakość komórek? Czy coś powinnam zrobić? Będę wdzięczna za Wasze rady :biggrin2:
Kochana no niestety może , ale nie musi wszytsko zależy jakie to przeziębienie jest, ja polecam dużo witaminy C i herbatę z imbirem :) i najlepiej się skontaktować z lekarzem prowadzącym żeby on też wiedział co i jak :)

Do góry