reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Powodzenia z glukoza!!! [emoji4][emoji274][emoji4][emoji4][emoji4]
Ja dziś nie poszłam - od 3 dni się wybieram. Tak jak zawsze co pół roku robiłam to teraz będzie ciężko.
Jakbym wiedziała ze idziesz to może bym „dokoptowala”. ;)))))

Nie wyobrażam sobie pić tego w pierwszych tygodniach jak utrzymanie herbaty w żołądku było wysiłkiem. Będziesz moją mistrzynią jak dasz rade :D u mnie jeszcze godzina i kanapka z pasta jajeczna, yeah!

reklama
Dzień dobry wszystkim. A ja pominę milczeniem dzisiejszy wstęp co niektórych na forum. Nie warto się denerwować głupotami...Bezsensownym postom mówimy NIE! Ja mam dzisiaj łeb jak sklep. Disiaj w nocy miałam kryzysową sytuację. Znowu wybudziły mnie mocne skurcze a po nich ból miesiączkowy. Najpierw pobiegłam po nospę, a potem na ugiętych nogach szłam do toalety... Ale narazie czysto. Do rana bałam się zasnąć. To wszystko jakoś tak mi się źle kłada w głowie. Do tego nie mogę się wyleczyć. Piąty dzień zakichana w łóżku leżę. I wygląda na to, że chyba kolejny tydzień poleżę. Boję się, że nie dotrwam do świąt. Z tego co czytałam to 5 i 6 tydzień są kluczowe. Jak się je przejdzie, to ryzyko poronienia spada. Mąż mi zagroził, że zabierze mi tel. jak będę takie rzeczy czytać. Przepraszam za smutasy. Tak mnie jakoś dzisiaj naszło przygnębienie:( Choć powinnam się cieszyć każdą obecną chwilą. Pewnie mi minie po jajecznicy;) Pozdrowionka dla wszystkich!

Kochana, musi być dobrze, no po prostu musi i już! Tyle osób trzyma kciuki za twój naturalny cud, że nie ma opcji, musi być dobrze. Jak masz te akcje że skurczami to bierz profilaktycznie Nospe 3xdziennie. Mi lekarz mówił, że tak można. I wypoczywaj dużo!

Na pewno, zwłaszcza, że to tylko pozorny odpoczynek, bo będziesz i tak przygotowywać wyprawkę itd. :) Jestem na zwolnieniu od sierpnia i nie ma dnia, żebym siedziała na tyłku i nic nie robiła. ;)

Hehe, to pewnie po nowym roku zgłoszę się do ciebie po listę, bo oprócz dwóch spioszkow kupionych po polowkowych to nic nie mam :D

No właśnie. Moją Endo rozpisała plan schodzenia z Glucophage do 12 tc. Do diabetologa idę dzisiaj do poradni dla kobiet ciąży. Dam znać jak się czegoś ciekawego dowiem. Miłego dnia dla wszystkich!

Maja, ja bralam gluckophage do 16-17tyg, bo też mi moja endo powiedziała, że w Polsce nie stosuje się metformine nawet jak jest cukrzyca ciazowa. Natomiast z tego co dziewczyny pisały, w innych krajach można brać metformine do końca ciąży. Zobaczymy co ci powie twój diabetolog.

@Biedroneczka83 u mnie gin też nie chciał bym brała, ale mam super endokrynologa ,który hormonalnie mnie unormował i on zaproponował zejście z dawki 1x1000 (brałam 2x1000) a odstawiłam gdzieś w 26 tyg ciąży. Endo mi tłumaczył, że ginekolodzi różnie do tego podchodzą ale hego zdaniem jest to lek bezpieczny zreszta też czytałam zagraniczną literature gdzie mówi się o pozytywnym wpłwue leku typu glucophage na ciąże.

Justa, o przejeciu brzucha wczoraj gadalysmy ale nie bylo mowy ze JUZ:pwracaj szybko w trojpaku do domu.❤️
Spoko, postaram się jeszcze poinkubować chłopaków. :D Jestem zeschizowana, bo jakby nie patrzeć bliźniaki, to jest ciąża większego ryzyka, poza tym jak słyszę od gina, że on się cieszy, że dotrwałam już do tego etapu i jest ok, to tak jakby robi mi się nieco słabo. Później przerzucę bebzola na Ciebie. ;) Akurat w lutym zapewne zacznie u Ciebie rosnąć jak na drożdżach. :D

Kochana, musi być dobrze, no po prostu musi i już! Tyle osób trzyma kciuki za twój naturalny cud, że nie ma opcji, musi być dobrze. Jak masz te akcje że skurczami to bierz profilaktycznie Nospe 3xdziennie. Mi lekarz mówił, że tak można. I wypoczywaj dużo!

Hehe, to pewnie po nowym roku zgłoszę się do ciebie po listę, bo oprócz dwóch spioszkow kupionych po polowkowych to nic nie mam :D

Maja, ja bralam gluckophage do 16-17tyg, bo też mi moja endo powiedziała, że w Polsce nie stosuje się metformine nawet jak jest cukrzyca ciazowa. Natomiast z tego co dziewczyny pisały, w innych krajach można brać metformine do końca ciąży. Zobaczymy co ci powie twój diabetolog.

Kochana pisz, ale ja dalej w lesie, poprałam już ciuchy i częściowo poprasowałam i zapakowałam w wory. Właśnie muszę zasiąść do zamawiania wózka i fotelików. :) Jednak co ja mam poradzić na to, że niezdecydowana jestem. ;)

reklama
Do góry