reklama
Fusun
Fanka BB :)
Fusun super :-) spójrz na mój suwaczek spotykamy się za 12 dni :-)
to na razie jest nas 5 :-)
Bardzo się cieszę!:-)
Kinga_1
Mam pytanie, czy wy też miałyście po transferze zaleconą dietę wysokobiałkową?
Ciutek się zdziwiłam, bo poprzednio nawet nikt mi nic na ten temat nie powiedział.
Ciutek się zdziwiłam, bo poprzednio nawet nikt mi nic na ten temat nie powiedział.
Kinga tak :-) w Invimedzie dają taka kartke, na której są wypisane leki, kiedy test i co należy robić po transferze, i tam jest napisane, aby być na wysokobiałkowej diecie i pić co najmnie 2 litry płynów bez kofeiny ... no mi pan dr mówił - tego nie ma już na tej kartce ;-) - że nie należy skakać ze spadochronem, ani uprawiać sportów ekstremalnych
lawendowy_sen
Gotadora, no patrz, a mi tego nie powiedział:-) Pewnie pomyślał, że jak mam hiperkę, to ekstremalnie nie wsiądę na żaden spadochron
lawendowy_sen
Z ta dietą wysokobiałkową należy uważać przy niedoczynności tarczy. Wszystko z umiarem.
Kinga_1
Też dostawałam poprzednio informację jakieś, ale nie aż tak szczegółowe. O diecie nie było nic mowy poprzednio. Na razie klinika jest jak dla mnie na plus ( nie przeszkadza mi, że dużo pacjentów), ale za to opieka profesjonalna. W poprzedniej klinice była atmosfera prawie domowa, ale za to jak się przekonałam ostatnio, że gorzej z fachowością było. Teraz miałam zlecone różne konkretne badania, przeprowadzoną wcześniej stymulację tzw. próbną na tabletkach, a tam stwierdzono, że nie warto, bo niskie AMH ( jak się okazuje właśnie przy niskim AMH warto). W zasadzie koszt leków do stymulacji wyszedł mi łącznie z 800 zł około ( razem z Ovitrelle już).
lawendowy_sen
Gotadora, pochłonęły mnie robótki ręczne. Od wczoraj dziergam, skręcam, szyję i po woli widać już koniec
No i dodatkowo dzisiaj przyszła @. Trochę się zaniepokoiłam, bo sama bez tabletek ani rusz nie przychodzi.
Ale może po tej stymulacji?
No i dodatkowo dzisiaj przyszła @. Trochę się zaniepokoiłam, bo sama bez tabletek ani rusz nie przychodzi.
Ale może po tej stymulacji?
reklama
Kinga_1
Lawendowy_sen - ja miałam przebadaną tarczycę więc nie ma problemu z tym. Mogę jeść co chcę. W zasadzie ja miałam różne rzeczy przebadane, a to temu, że w rodzinie panoszył się rak i niektóre badania profilaktycznie były robione ( 2 bracia zmarli z tego powodu, mama chorowała, a jeszcze wiem, że jakieś 2 kuzynki też coś miały w tym temacie).
Podziel się: