reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No jak to??:)))))))))))))))))) A czemu nie?? Jak to lekarze tłumaczą??
Poratujcie mnie, lekarz mi kazał zrobić badania w 3 d.c. ale nie dam rady bo to sobota. W sumie @ przylazła w środę o 22, a badania chce rano o 9 zrobić. Może być?? Czy muszę się stricte 3 dnia trzymać?

SonySony - niektóre badania powinno się fakt robić w 3 d.c. ( zwłaszcza te przygotowawcze do IVF), więc może poszukaj czegoś całodobowo czynnego? Ja korzystam z diagnostyki we wroc - mają całodobowo otwarte zawsze. Poszukaj na necie to może znajdziesz gdzie może coś być u ciebie.

kinga a Ty teraz w invimedzie we wroclawiu jestes? Ja z wroclawia jestem i tam na bulwar ikara moge isc spacerkiem przez park, jak tym razem sie nie uda to wlasnie w invimedzie bede podchodzic nastepny raz, a co dokladnie Ci zalecali?

Tak Kate071 - jestem w invimedzie we wrocławiu. Jak na razie nie narzekam. A odnośnie zaleceń to mam całą listę dużą, ale z początkowych: dietawysokobiałkowa ( dobrze zbilansowana), 2 litry płynów dziennie ( bez kofeiny), unikanie ostrych i drażniących jelita przypraw i substancji, zachowanie abstynencji do czasu uzyskania wyniku cyklu, po transferze 2-4 dni maksymalnie ograniczyć wysiłek fizyczny, wyłączenie aktywności sportowej i ćwiczeń fizycznych do czasu wyniku itp. itd.

SonySony - zachowanie abstynencji odnośnie seksu jest po to, żeby nie zaszkodzić zagnieżdżeniu. Głupotą byłoby zaprzepaścić wszystko przez kaprysy natury ( na to zawsze znajdzie się czas później).

Bardzo chętnie dziewczyny. Dziękuję za pamięć. Barbados jak najbardziej może być. Jak tylko Gotadorze będzie pasowało to ja się dostosuję.

Codziennie czytam forum, jestem na bieżąco ze wszystkimi niepowodzeniami i ze szczęściem tych, którym się udało. Płaczę i cieszę się razem z Wami. Przy okazji witam wszystkie nowe dziewczyny i życzę powodzenia

Fusun, dobrze, że do nas dołączysz:) Już się nie mogę doczekać:-D

A propo właśnie odebrałam wyniki Estradiolu - mam już 622, 60 pg/ml. Wiem, że może nie jest to nie wiadomo ile, ale mnie cieszy ten wynik. Może z 3 komóreczki prawidłowe będą. Byłabym szczęśliwa na maks.

SonySony - nie wiem gdzie dokładnie mieszkasz, ale podaję ci linka z namiarami na różne laboratoria w twoich okolicach ( śląskie) DIAGNOSTYKA laboratoria medyczne i analityczne: Nasze placówki Są czynne w różne dni. Ja robić badania jeździłam 100 km od siebie, bo wiedziałam, że mam zrobić wtedy. Dla maluszka różne rzeczy zrobić warto. Oby tylko był.

A propo właśnie odebrałam wyniki Estradiolu - mam już 622, 60 pg/ml. Wiem, że może nie jest to nie wiadomo ile, ale mnie cieszy ten wynik. Może z 3 komóreczki prawidłowe będą. Byłabym szczęśliwa na maks.
No właśnie chodzi o to że chcę sobie zrobić badania u siebie w przychodni, gdzie większość zrobię na nfz.

reklama
Kinga_1 dziekuje za odpowiedz, czyli wg tych wskazowek co dostalas znaczy ze po transferze naprawde trzeba odpoczywac, mi powiedzieli zeby dwa dni odpoczywac a potem wracac do pracy, a ja pracuje w przedszkolu wiec wysilek fizyczny to codziennosc, oszczedzalam sie jak moglam, ale nastepnym razem to ide na L4,

Do góry