reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja myślałam, że moje 26cioro kuzynostwa od 10 wujków (braci ojca) to rekord :p

Sol, brzuch jak na ten czas malusi aleeeeee..... cyce jak marzenie :D :D :D

@Ozis pojechałas po @Biedroneczka83 - "trochę" za bardzo chyba. Fakt, wielu lekarzy przepisuje metforminę w ciemno, mi jeden lekarz jebnął dawkę 1500 nie sprawdzając nawet aktualnego poziomu glukozy czy insuliny. Tzn robiłam to wcześniej ale chyba jakoś z rok przed taką dawką. Piszesz, że zrobiłabyś wszystko na tym etapie? A ślepo wierzysz swojemu doktorowi i tracisz zarodki. A to takie same potencjalne dzieci jak te zaimplantowane w brzuchu i nikt mi nie powie, że nie. Nie mam w zwyczaju tu wchodzić w różne "głupie" dyskusje, ale nie lubię jak się komuś dosrywa. A już na pewno nie tym, którym się udało, a które mają wiele problemów z tym, żeby donosić. Ty beczysz, latasz, panikujesz, robisz testy i wrzucasz tu zdjęcia jakichś maziaków które ci wyszły, a ktoś po prostu inaczej odreagowuje stres. Ja też bardzo często a dużo żrem, wiem, że robię źle, bo też mam IO ale nie ma takiej siły która odciągnie mnie od lodówki czy barku z czekoladą kiedy "muszę". A uwaga Biedronki wcale nie była jakaś kąśliwa.
I nie chcę, żeby sie tu rozkręciła jakaś gównoburza bo nie o to chodzi. Szanujmy sie, bo po to jest to forum - żeby się wspierać a nie napierdalać. O!
Słońce co do kuzynostwa to ja mam ich 41!!!!! No więc proszę mi tu nie mówić że 26 to jakiś tam rekord!!!!!!

reklama
Dziewczyny czy jak dostałam jako drugi lek przy stymulacji cetrotide, to coś oznacza jak idzie stymulacja? W sensie czy to raczej jest mocny czy słaby lek?
Miałam Gonal f 900 przez 6 dni po 150, teraz jeszcze dwa dni Gonalu i trzy dni Cetrotide.

Miałam identycznie stymulacje, najpierw Gonal f 900 dawka 150 przez 8 dni i 3 dni Cetrotide. W tym 6 dniu już miałam dość dużo pęcherzyków podobno były dość duże, w tym 9 dniu już mnie przy chodzeniu brzuch pobolewał, niektóre mialy po 24mm. Koniec końców miałam 10 komórek pobranych, z czego 6 było dojrzałych, 4 się podzieliły prawidłowo

Rozumiem Cie...Ja dopiero dochodze do siebie po nieudanym transferze i od tygodnia czuje sie lepiej i nie placze. Fakt ze pozwolilam Sobie na bol i smutek od razu bardzo pomogl. Nie raz po ciezkich przeżyciach bylam optymistycznie nastawiona ze będzie lepiej i jak potem bol i rozczarowanie mnie dopadło to sialo podwójne spustoszenie.
Teraz juz wiem ze swoje trzeba wypłakać i poprostu poczekać az smutek minie,ciezkie to ale co poradzisz....
A ty byłaś u Pasnika? Który to twój nie udany transfer?

Dzoaska - ja już nie chciałam słodzić Słoneczku ale uwierz - jak zobaczyłam ta fotkę z odcięta głowa pomyślałam - co kurczę ta nastolatka z nami tu robi z nami dziadami.
Piękna figura!!!!!!!!! [emoji4][emoji4][emoji4][emoji4][emoji4][emoji4][emoji274][emoji274][emoji274][emoji274][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7] pewnie buzi nie pokazała żebyśmy o dowod jej nie prosiły. ;)))
A dopiero co Sol walczyła z brytyjskim systemem zdrowia i jakimś dziwnym systemem betowania a już taki piękny brzuszek. Ale ten czas leci.

Asia - trzymamy kciuki za wigilie!!! Pewnie wszystkie dostaniemy opierdziel od teściów i innych na wigilii ze w telefonach siedzimy. [emoji4][emoji4][emoji4][emoji4][emoji4][emoji4][emoji4]
Dziewczynki wy tu mi nie slodzcie. Ja z Wami w grupie, kilka dni temu skończyłam 38 lat.
A czas rzeczywiście leci dopiero co betowalam po raz pierwszy w życiu bo mi nie odpuscilyscie. Bardzo Wam za to dziękuję bo znalazłam super babeczki ginekolog, która mnie teraz prowadzi.
Wielkie uściski dziewczynki i czekam na wasze brzuchalki.

P. S Haha musiałam zrobić edit bo napisałam 28 zamiast 38

Miałam identycznie stymulacje, najpierw Gonal f 900 dawka 150 przez 8 dni i 3 dni Cetrotide. W tym 6 dniu już miałam dość dużo pęcherzyków podobno były dość duże, w tym 9 dniu już mnie przy chodzeniu brzuch pobolewał, niektóre mialy po 24mm. Koniec końców miałam 10 komórek pobranych, z czego 6 było dojrzałych, 4 się podzieliły prawidłowo
Ja już czuje jedną stronę od wczoraj cały czas, ale lekarz powiedział dzis, ze jest okej. To tak to przyjmuję, załatwiłam sobie na jutro znajomego ratownika do podania tej igły.....boję się jej....beee nawet bardziej niż tej igły boję się, ze zmarnuje ampułkę i potem będę musiała kombinowac nastepna nie wiem skąd, a do kliniki mam 3-4 godziny drogi w jedną stronę

reklama
Sksk - miksturkę już uszykowałas i wstrzelilas w brzuchol?
[emoji4][emoji4][emoji4][emoji4][emoji4][emoji4][emoji4][emoji4]

Edit - pisałyśmy w jednym momencie.
Już wszystko wiem. ;)

Do góry