reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dlaczego masakra ? Mam amh 7.30 na lini graniczacej z PCOS widoczne na usg. Jaka w tym masakra? Odpowiedz może się dowiem czegos nowego, w sensie cos mnie zaskoczy :) może jednak doktor z polecenia się pomylił :) no napewno moja wina ze nie zrobiłam krzywej ale jednak żaden z lekarzy mi tego nie proponował a jednak renomowana klinika. Ie wiem może coś zaniedbalam

Moja uwaga raczej była skierowana do lekarzy a nie do Ciebie. Wyjaśnię chociaż szczerze odechciało mi się jakiejkolwiek dyskusji z Tobą, ale odpowiedz Ci się należy.......
Od 5 lat leczę się ginekologicznie, a przede wszystkim diabetologiczne. Moja Pani diabetolog wyraźnie wyjaśniła mi, iż dawkę metmorfiny dobiera się na podstawie wyników, gdyż trzeba dostosować do organizmu, aby nie rozleniwić trzustki i również żeby za szybko jej nie wygasić i jak najdłużej pracowała i żeby jak najpóźniej IO nie przerodziło się w cukrzyce. Mój komentarz jest przełożeniem słów lekarza, który jest przeciwnikiem dawania glucophage w ciemno bez badań. Tak w skrócie....
Rozumiem, ze poczułaś urażona, ale zapewniam nie była to uwaga do Ciebie i nie oceniam Ciebie w kategorii winy/niewiny- pozwolę sobie zaprzestać wchodzenia w dyskusje z Toba, nie chciałam Cię urazić, czytam z Twoich wypowiedzi, ze jest Ci obecnie ciężko. I skoro dolałam oliwy do ognia to przepraszam......

A jeśli chodzi o Twoja druga wypowiedz pozostawię ja bez większego komentarza bo w sumie nie wiem jak to skomentować. Powiem tylko ze jeśli chodzi o mój sposób odżywiania nigdy nie napisałam ze się obżeram, tylko ze nie trzymam diety cukrzycowej i pogratulowałam motylkowi ze ja trzyma. Nie napisałam tez ze potrzebuje czyjejkolwiek pomocy. I nie mów ze każda coś robi bo tego nie wiesz - życie pisze różne scenariusze.......
A jeśli chodzi Twoje sądy proszę zachowaj je dla siebie bo to nie Tobie oceniać czy jak to napisałaś chce dziecka czy nie.

Maz też ma nasienie bardzo dobre a wrodzone mojej i męża nie ma wad genetycznych. Mam dwóch braci i mają po dwoje dzieci mąż jednak moja mama 6 najmlodza a tata ma 8 rodzeństwa. U mnie w rodzinie nie ma przypadku niellodnosci. Do tego moja babcia z blizniakow i 3 kuzynka urodziła bliźnięta. Tylko ja taka wybrakowana. Najmłodsza spośród 29 kuzynow :)
Ja myślałam, że moje 26cioro kuzynostwa od 10 wujków (braci ojca) to rekord :p
Właśnie zrobiłam sobie fotkę mojego brzuchola. Twoja pileczka jest taka okraglutka i spora. Na serio te 1.5 kg to jest szok.
Tutaj brzuch mój i +4kg... Zobacz załącznik 924449
Sol, brzuch jak na ten czas malusi aleeeeee..... cyce jak marzenie :D :D :D

@Ozis pojechałas po @Biedroneczka83 - "trochę" za bardzo chyba. Fakt, wielu lekarzy przepisuje metforminę w ciemno, mi jeden lekarz jebnął dawkę 1500 nie sprawdzając nawet aktualnego poziomu glukozy czy insuliny. Tzn robiłam to wcześniej ale chyba jakoś z rok przed taką dawką. Piszesz, że zrobiłabyś wszystko na tym etapie? A ślepo wierzysz swojemu doktorowi i tracisz zarodki. A to takie same potencjalne dzieci jak te zaimplantowane w brzuchu i nikt mi nie powie, że nie. Nie mam w zwyczaju tu wchodzić w różne "głupie" dyskusje, ale nie lubię jak się komuś dosrywa. A już na pewno nie tym, którym się udało, a które mają wiele problemów z tym, żeby donosić. Ty beczysz, latasz, panikujesz, robisz testy i wrzucasz tu zdjęcia jakichś maziaków które ci wyszły, a ktoś po prostu inaczej odreagowuje stres. Ja też bardzo często a dużo żrem, wiem, że robię źle, bo też mam IO ale nie ma takiej siły która odciągnie mnie od lodówki czy barku z czekoladą kiedy "muszę". A uwaga Biedronki wcale nie była jakaś kąśliwa.
I nie chcę, żeby sie tu rozkręciła jakaś gównoburza bo nie o to chodzi. Szanujmy sie, bo po to jest to forum - żeby się wspierać a nie napierdalać. O!

Ja myślałam, że moje 26cioro kuzynostwa od 10 wujków (braci ojca) to rekord [emoji14]

Sol, brzuch jak na ten czas malusi aleeeeee..... cyce jak marzenie :D :D :D

@Ozis pojechałas po @Biedroneczka83 - "trochę" za bardzo chyba. Fakt, wielu lekarzy przepisuje metforminę w ciemno, mi jeden lekarz jebnął dawkę 1500 nie sprawdzając nawet aktualnego poziomu glukozy czy insuliny. Tzn robiłam to wcześniej ale chyba jakoś z rok przed taką dawką. Piszesz, że zrobiłabyś wszystko na tym etapie? A ślepo wierzysz swojemu doktorowi i tracisz zarodki. A to takie same potencjalne dzieci jak te zaimplantowane w brzuchu i nikt mi nie powie, że nie. Nie mam w zwyczaju tu wchodzić w różne "głupie" dyskusje, ale nie lubię jak się komuś dosrywa. A już na pewno nie tym, którym się udało, a które mają wiele problemów z tym, żeby donosić. Ty beczysz, latasz, panikujesz, robisz testy i wrzucasz tu zdjęcia jakichś maziaków które ci wyszły, a ktoś po prostu inaczej odreagowuje stres. Ja też bardzo często a dużo żrem, wiem, że robię źle, bo też mam IO ale nie ma takiej siły która odciągnie mnie od lodówki czy barku z czekoladą kiedy "muszę". A uwaga Biedronki wcale nie była jakaś kąśliwa.
I nie chcę, żeby sie tu rozkręciła jakaś gównoburza bo nie o to chodzi. Szanujmy sie, bo po to jest to forum - żeby się wspierać a nie napierdalać. O!
Ale Ty Asia jesteś wariat :)

Ale Ty Asia jesteś wariat :)

Dzoaska - ja już nie chciałam słodzić Słoneczku ale uwierz - jak zobaczyłam ta fotkę z odcięta głowa pomyślałam - co kurczę ta nastolatka z nami tu robi z nami dziadami.
Piękna figura!!!!!!!!! [emoji4][emoji4][emoji4][emoji4][emoji4][emoji4][emoji274][emoji274][emoji274][emoji274][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7] pewnie buzi nie pokazała żebyśmy o dowod jej nie prosiły. ;)))
A dopiero co Sol walczyła z brytyjskim systemem zdrowia i jakimś dziwnym systemem betowania a już taki piękny brzuszek. Ale ten czas leci.

Asia - trzymamy kciuki za wigilie!!! Pewnie wszystkie dostaniemy opierdziel od teściów i innych na wigilii ze w telefonach siedzimy. [emoji4][emoji4][emoji4][emoji4][emoji4][emoji4][emoji4]

reklama
Do góry