reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

dziewczyny odnośnie tej hiper-stymulacji? czytam o tym, że prawie co druga kobieta to przechodzi łagodnie po in vitro a objawy nasilają się bardziej w ciąży. Dostałam zastrzyki NEOPARIN i proszki dostinex. Lekarz powiedział, że to początek czy mam się czegoś obawiać ? Jestem już przewrażliwiona. Beta wporządku a teraz jeszcze kolejny stres związany z hiperką.:(

Obserwuj organizm i waż się - jak waga nagle urośnie szybko na IP.
Hiperka w żadnym wypadku ciąży nie grozi ale ciąża hiperke niestety wzmacnia.

Nie martw się - pij duzo i jak będziesz się czuła złe na IP jedz i się nie zastanawiaj
Zdrowka

reklama
Piękny wynik. Super, że się w końcu udało. Ja jestem po jednym nie udanym transferze. Mieliśmy tylko jedna blastke, a pobrali tyko 3 komórki. Może u mnie problem jest z mała ilością i jakością komórek? Napisałam właśnie meila do mojego dr czy ma dla nas jakiś plan przed kolejnym razem bo jak teraz nie wyjdzie to odpuszczam bo nie wyrobimy finansowo :(
Jeju. Mam nadzieję, że się uda. Jakie to trudne jak jeszcze kwestie finansowe do tego dochodzą.

A mocna miałaś stymulacje czy taka celowa lekka aby nie było zbyt dużo komórek?

Nie przejmuj się tym co będą mysleli w pracy. Ja na pocZątku też to przezywalam teraz mam to w nosie. Ja zwolnienie wzięłam już podczas stumulacji, nie dałam rady pogodzic wizyt z praca. Poza tym pracuje fizycznie. Wzięłam zwolnienie od internisty nie tlumaczylam nic, powiedziałam że boli mnie kregoslup i tyle . Później po transferze już wzięłam od kliniki z Novum jeszcze wersję papierową. Wyslalam poleconym do kadr , żeby w oddziale w którym pracuje nikt nie zajrzal (koledzy w pracy potrafią być wscibscy ). Dziś już kolejne zwolnienie poszło elektronocznie. W nosie mam co w kadrach pomyślą. Kobiety powinny rodzić dzieci i nie można nas potępiać za to. Cztery lata uczciwie pracowalam , więc należy mi się teraz. A Ty kochana nie myśl o pracy , myśl pozytywnie o moja rada ogladaj kabarety. Przetestowalam to pomaga i śmiej się do woli. Hormony szczęścia sa nam teraz potrzebne :rofl::blink::-D
Dziekuje ci kochana za dobre slowa. Ja wlasnie tez pracuje fizycznie poniewaz pracuje z dziecmi niepełnosprawnymi z tymi glebokimi niepelnosprawnosciami wiec mam obciazenie fizyczne i psychiczne. A pracuje juz tam 8 lat i to jest wlasnie grono takich wscibskich, ciekawskich i dopowiadajacych, malo takich którzy by trzymali kciuki. Ale zobaczymy jak to wszystko się potoczy. Jak coś to zrobie tez tak jak mówisz ze pojde do rodzinnego. A powiedz mi prosze czy przy stymulacji tez lepiej wziac L4? Jak częste sa wtedy wizyty u lekarza?

Powiem Ci szczerze ze nie wiem jakie to uczucie. Wiesz przez to co przeszłam mam duży dystans jeszcze - nie wiem kiedy wskoczę na pełny tryb radości. Chyba jeszcze do mnie nie dociera co się dzieje mimo mega sesji nad kiblem.... to dopiero8t wiec duzo jeszcze może się zdarzyć.

[emoji4][emoji4][emoji4][emoji4][emoji4][emoji4]
Biedroneczko bedzie dobrze trzymam mocno kciuki :)

Jeju. Mam nadzieję, że się uda. Jakie to trudne jak jeszcze kwestie finansowe do tego dochodzą.

A mocna miałaś stymulacje czy taka celowa lekka aby nie było zbyt dużo komórek?

Według mnie była lekka. Miałam krótki protokół. Gonal 150 j, a później zwiększył mi dawkę do 250 bo słabo zareagowałam na lek i miałam tylko 6 pęcherzyków. Niestety musimy zacząć wszystko od nowa, a za wszystko płacimy osobno. Po pierwszej próbie 8 tysięcy nie nasze..

Dziekuje ci kochana za dobre slowa. Ja wlasnie tez pracuje fizycznie poniewaz pracuje z dziecmi niepełnosprawnymi z tymi glebokimi niepelnosprawnosciami wiec mam obciazenie fizyczne i psychiczne. A pracuje juz tam 8 lat i to jest wlasnie grono takich wscibskich, ciekawskich i dopowiadajacych, malo takich którzy by trzymali kciuki. Ale zobaczymy jak to wszystko się potoczy. Jak coś to zrobie tez tak jak mówisz ze pojde do rodzinnego. A powiedz mi prosze czy przy stymulacji tez lepiej wziac L4? Jak częste sa wtedy wizyty u lekarza?

Ja musiałam być co drugi dzień lub nawet codziennie, dodatkowo musiałam oddać krew i czekać dwie godziny na wyniki i później czekać jeszcze na wizytę. Nie chciałam prosić się w pracy o wolne albo zamianę z kimś na zmiany , więc lekarz doradził mi, żebym wzięła zwolnienie od internisty, bo klinika niepłodności może wystawić jedynie dzień przed punkcją zwolnienie .Także idź na zwolnienie, odpoczynek przyda Ci się .:-D:blink:;)

Często czujesz ruchy motylku? Ja też tak wyraźnie już czuję, szczególnie wieczorem :)
Sol ruchy czuję codziennie rano i wieczorem. W ciągu dnia bywa różnie. Wyraźnie też młoda przemieszcza się z dolnej części brzucha do górnej. No fika sobie bo jeszcze ma miejsce. W czwartek 21 tc. Brzuch mam już duży (zdjęcie w załączeniu), choć nie wiem skąd bo jak już pisałam tylko 1.5 kg na plusie:)
A co u Ciebie? Kiedy połówkowe? Ja za tydzień.

Załączniki

• IMG_20181211_213950.jpg
    IMG_20181211_213950.jpg
    294,1 KB · Wyświetleń: 123
Sol ruchy czuję codziennie rano i wieczorem. W ciągu dnia bywa różnie. Wyraźnie też młoda przemieszcza się z dolnej części brzucha do górnej. No fika sobie bo jeszcze ma miejsce. W czwartek 21 tc. Brzuch mam już duży (zdjęcie w załączeniu), choć nie wiem skąd bo jak już pisałam tylko 1.5 kg na plusie:)
A co u Ciebie? Kiedy połówkowe? Ja za tydzień.

Ale śliczna piłeczka :)

reklama
Obserwuj organizm i waż się - jak waga nagle urośnie szybko na IP.
Hiperka w żadnym wypadku ciąży nie grozi ale ciąża hiperke niestety wzmacnia.

Nie martw się - pij duzo i jak będziesz się czuła złe na IP jedz i się nie zastanawiaj
Zdrowka

Może to głupie ale co to znaczy IP?
Właśnie bałam się tego czy nie zagraża to ciąży. Bóle jakoś zniosę. Lekarz nie powiedział , że mam hiperkę , nazwał to
' no zaczyna się Pani przestymulowywać " , więc pewnie dał te leki zapobiegawczo. Oby mi to minęło. :rofl2:

Do góry