reklama
Dziękuję, że pamiętasz@Beata 4 na pewno wszystko będzie dobrze. Dawaj znać.
@frustratio kciukasy, najgorsze to czekanie na telefon, zeby nie zadzwonił... będzie dobrze!
@Akatombo kiedy usg?
we środę 28-ego.... już mnie ściska w żołądku na samą myśl....
sssurykatka
Fanka BB :)
DawajCzy ja mogła bym was prosić o pomoc w interpretacji wyników cariotypow ?
Moje i mężaDawaj
Z góry dziękuję
Załączniki
sssurykatka
Dziwny ten wynik, u mnie trochę szerzej był omówiony, ale u Was tylko stwuerdzenie, że prawidłowy. To chyba nie ma żadnych delecji, translokacji, jeśli o nich nie piszą.Moje i męża
Z góry dziękuję
U mojego męża jest prawidłowy i napisali mu pełnym.zdaniem, że ok i że nie wykryto nic złego.
U mnie wykryli jakąś zminę i napisali że jest translokacja jakaś, ale to podobno nic takiego, taka uroda. U was krótko i zwięźle, że 2 prawidłowe kariotypy. No to ok
annemarie
Ja nie mamPCO ale ze wzgledu na poronienia do 12 tyg musialam brac, teraz przechodze pod poradnie diabeto. i zobaczymy co wyjdzie.Znam dziewczyny ktore do konca ciazy braly metformine i nic sie nie stalo.Są dwie szkoły: polska - żeby odstawić i zachodnia i amerykańska żeby zostawić bo zapobiega poronieniom przy PCO. Lekarze w Polsce maja problem bo niestety w Polsce jest to lek zakazany w ciąży a już w większości krajow dopuszczony. Mój diabetolog i ginekolog z kilinki każe brać w ciazy (ale to mega mądrzy lekarze od których płynie wiedza i to ze się douczają) a mój normalny ginekolog z przychodni zabrania. Moje dwie znajome z poronieniami i PcO jak ja donosiły zdrowe ciąże dopiero jak weszły na metmorfine. Ja tez zostanę na metmorfinie.
ilmenau
Dziwny ten wynik, u mnie trochę szerzej był omówiony, ale u Was tylko stwuerdzenie, że prawidłowy. To chyba nie ma żadnych delecji, translokacji, jeśli o nich nie piszą.
U mojego męża jest prawidłowy i napisali mu pełnym.zdaniem, że ok i że nie wykryto nic złego.
U mnie wykryli jakąś zminę i napisali że jest translokacja jakaś, ale to podobno nic takiego, taka uroda. U was krótko i zwięźle, że 2 prawidłowe kariotypy. No to ok
My mieliśmy podobny opis - kariotyp prawidłowy i potwierdzenie od lekarza, że to znaczy że wszystko jest ok.
Margit2018
Olka tylko się cieszyć to obowiązkowe badanie w novum.Czy ja mogła bym was prosić o pomoc w interpretacji wyników cariotypow ?
sssurykatka
Poprawka: u męża cytuję: "stwierdzono prawidłowy kariotyp męski 46 XY".
U mnie jak na zdjęciu, btw ma któraś tak?
U mnie jak na zdjęciu, btw ma któraś tak?
reklama
Sama jestem trochę zaskoczona że tak krotko opisane , ale skoro ok to ok kłócić się nie będęDziwny ten wynik, u mnie trochę szerzej był omówiony, ale u Was tylko stwuerdzenie, że prawidłowy. To chyba nie ma żadnych delecji, translokacji, jeśli o nich nie piszą.
Podziel się: