reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
O matko... rozbiłaś bank! Chciałabym, żeby moja była chociaż jedną dziesiąta twojej ;-) Kiedy wizyta serduszkowa?
Już niedlugo będzie :) Betujesz jutro?

Dziewczyny, odebrałam wyniki badań i beta nie spada... Dziś 1156 ostatnie badanie w środę i było 722. Odstawilam w czwartek leki à tu nadal rośnie.... :(
Może idź na usg kontrolne jakoś na dniach?
Jak miałam ciążę pozamaciczną (choć Tobie to nie grozi bo był oecherzyk w macicy) to też rosła, przy 1500 zaczęła sama spadać.

Cześć dziewczyny. jestem już po mojej pierwszej punkcji. Czuje się dobrze, mam lekkie plamienia.
Niestety z tych 6 pęcherzyków mam tylko 3 komórki więc jestem znowu załamana, że tak mało. Jutro do 14 która ma do nas zadzwonić i powiedzieć czy się zaplodnily. I będzie decyzja czy w czwartek czy w sobotę transfer. Modlę się żeby były 3 zarodki chociaż znając mojego pecha nie będziemy mieli nic
frown.gif

Będzie dobrze, trzymamy kciuki!!!

Kurczę byłam dziś u mojej ukochanej gin na usg piersi i... mam jakiegoś guzka o gęstej treści, ona jest specjalista od piersi i tak się złożyło, ze akurat po mnie miała zaplanowane dwie biopsje, wiec powiedziała ze mnie wciśnie tez jeśli chce... zgodziłam się, teraz czekam i umieram ze strachu... :(

Nie martw się, w ciąży robią się takie dziwne rzeczy... kiedy robiłas ostatnie usg?

Cześć dziewczynki jutro mam wizytę w klinice i jutro się rozstrzygnie czy mnie dopuszcza do transferu. Martwię się bardzo bo coś mnie boli w prawej pachwinie, tak dziwnie nigdy tak nie miałam... :(

Mi niestety tak rosła przy pustym jaju dopiero po zabiegu zaczęła spadać:(, a miałaś ostatnio usg żeby sprawdzić co się dzieje

Tak miałam usg w czwartek. Lekarka kazała odstawić leki. Co zrobiłam. Dziś byłam przekonana, że zobaczę spadającą betę a ona rośnie .
Dzwoniłam przed chwilą do lekarki. Każe mi przyjść w środę. Boję się bardzo. Mam nadzieję, że najpierw zapisze mi lek na poronienie, nie wyśle mnie od razu na łyżeczkowanie. Cała się trzęsę i chce mi się ryczeć. Taka betę jak dziś, mogłam mieć tydzień temu, to wszystko było by ok....:(
Db, że chociaż mężowi udało się znaleźć zastępcę i jutro nigdzie nie jedzie.

Cześć dziewczyny. jestem już po mojej pierwszej punkcji. Czuje się dobrze, mam lekkie plamienia.
Niestety z tych 6 pęcherzyków mam tylko 3 komórki więc jestem znowu załamana, że tak mało. Jutro do 14 która ma do nas zadzwonić i powiedzieć czy się zaplodnily. I będzie decyzja czy w czwartek czy w sobotę transfer. Modlę się żeby były 3 zarodki chociaż znając mojego pecha nie będziemy mieli nic
frown.gif

Czasem dziewczyny nawet nie maja 3 komórek, wiec to AŻ 3 komórki i 3 szanse na dzidziusia :) Mocno trzymamy kciuki! Daj znac jutro

Kurczę byłam dziś u mojej ukochanej gin na usg piersi i... mam jakiegoś guzka o gęstej treści, ona jest specjalista od piersi i tak się złożyło, ze akurat po mnie miała zaplanowane dwie biopsje, wiec powiedziała ze mnie wciśnie tez jeśli chce... zgodziłam się, teraz czekam i umieram ze strachu... :(

Ela, hormony duzo zmieniaja, dlatego tez np jest zalecenie aby samobadnie robic zaraz po okresie. Fajnie, ze twoja gin sprawdza wszystko i jest dokladna. Glowa do góry!

Cześć dziewczynki jutro mam wizytę w klinice i jutro się rozstrzygnie czy mnie dopuszcza do transferu. Martwię się bardzo bo coś mnie boli w prawej pachwinie, tak dziwnie nigdy tak nie miałam... :(

Musi być dobrze [emoji846] ja mam wizyte w czwartek, by rozpoczac przygotowania do 2 kriotransferu, nie wiem czy 5dc nie jest za pozno? Moze zaczac brac estrofem 4dc jak myslicie?

reklama
Musi być dobrze
emoji846.png
ja mam wizyte w czwartek, by rozpoczac przygotowania do 2 kriotransferu, nie wiem czy 5dc nie jest za pozno? Moze zaczac brac estrofem 4dc jak myslicie?
Nie slyszalam zeby tak pozno zaczynac z estradiolem. Z doswiadczenia swojego i forum 1-3 dc nie później. Chodzi o to ze juz w tych pierwszych dniach zostaje wyslany sygnal o przygotowaniu do owulacji. Estrofem ja hamuje. Efekt koncowy moze byc taki ze mozesz miec owulacje pomimo brania lekow. Ten pomysl z 4-5 dniem to ci lekarz podsunal?

Do góry