reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Są też żylaki jąder, krew nie odpływa poprawnie z jąder i zalega przegrzewając je dodatkowo. Jeśli są - można je zoperować. U nas obeszło się bez operacji.
Byl badany i nie stwierdzono ze jest potrzeba operacji ale faktycznie delikatne żylaki były więc już sama nie wiem

Skad u was taki koszt procedury?? Pytam bo w najblizszym cyklu podchodzimy do 1 ivf i dr wyliczyl nam koszt na 5.5 tys, a leki wyszly niecale 300 zl + 400 za roznice badan miedzy IUI a ivf. Czy sa jeszcze jakies koszta ?
U nas ICSI 7 tys, koszt badań które zrobiliśmy przed ok 2,5-3 tys, leki do stymulacji ok 800 zł, mrożenie 600 zł... lekką ręką wyszło 12 tys za pierwszą procedurę, nie licząc dojazdów (spokojnie ok 10 wizyt, to daje 3000 km, na paliwko poszedł tysiączek...). Plus 7 tys za drugą procedurę, 600 mrożenie, 800 leki, 700 badania... koło dyszki. Plus 5 transferów - 2 w cenie, 3 po 2 tys... jak dotąd lekką ręką 30 tys. A i tak to pikuś porównując ile niektóre dziewczyny wydały...

Hej! Czy któraś z Was miała robiony na początku stymulacji "próbny transfer"?
Lekarz chce mnie widzieć w 6 d.c. Ale na czym to ma polegać i co nam to da? Nie pomyślałam by zapytać.

Tzn lekarz chce Cię widzieć w 6 d.c przy stymulacji? To pewnie na podgląd jajek. O próbnym transferze w życiu nie słyszałam.

Dzięki, poproszę ta Endo o skierowanie i w sobotę lecę na krzywa. Chociaż jak pokazałam ostatnio lekarzowi insulinę i glukozę to stwierdził że wszystko ok.

Tylko zrób krzywą cukrową i insulinową jednocześnie, to ważne.

Hej! Czy któraś z Was miała robiony na początku stymulacji "próbny transfer"?
Lekarz chce mnie widzieć w 6 d.c. Ale na czym to ma polegać i co nam to da? Nie pomyślałam by zapytać.
Nie wiem czy to to, ale mi przed stymulacja lekarz wprowadzal taki kateter jak przy transferze, zeby zobaczyc czy dojscie do macicy jest bezproblemowe. Bylo to bezbolesne i wszystko widzialam na monitorze.

reklama
Jutro rano robię jeszcze raz TSH, ft 3 ft4, w innym laboratorium...krzywa cukrowa robiłam.kiedyss oko 12 lat temu więc wiem co i jak. Skierowanie musialAbym mieć, jadę we czwartek do Endo..może ona da mi skierowanie? Nie wiem co jeszcze zbadać..jaka u ciebie tą norma prolaktyny jest?
Jagoda jak o insulinę chodzi to tylko endokrynolog :) Chociaż jak u siebie w diagnostyce dawałam skierowanie to mi babka powiedziała, że niepotrzebne.

@jolancik czy ty nie masz czasem tyłozgięcia macicy? Jeśli tak to próbny transfer jest wręcz wskazany. Jeśli nie to tylko na plus dla twojego dr, że taki dokładny i skrupulatny :)

Do góry