reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Na betę czekalas 4 dni? Strasznie długo :( ja idę jutro testować. W sumie jak transfer był w czwartek a jutro beta to też będzie 7dpt :) mam nadzieję że coś pokaże :)
@AninuT ja ide do walk in clinic,tam poponoc z ulicy mozna bete zrobic ale czas oczekiwania na wynik moze byc "few days"-co w Ie moze znaczyc i tydzień
Moze mają niedaleko Ciebie jakis oddzial zebys nie musiala płacić za GP,tylko za blood test,no chyba ze masz medical card

reklama
Czesc dziewczyny, przyjmijcie mnie do swojego grona jestem po 1 stymulacji z czego powstalo 4 blastocysty, jeden nieudany kriotransfer za mna wczoraj beta ponizej 1 niestety czekam na miesiaczke, by isc do lekarza i zaczynac przygotowanie do kolejnego transferu. Mam 36 lat, wyniki z mezem mamy dobre stwierdzona nieplodnosc idiopatyczna. Chce jak najszybciej probowac kolejnego podejscia. Pozdrawiam was goraco
Witamy! Gdzie sie leczysz?

Dziewczyny , przypominam się w temacie :) mam do oddania puregon.
Może ktoś na innym wątku potrzebuje , proszę jak możecie napiszcie również na fb , mi się już nie przyda a szkoda żeby się zmarnował ma ważność tylko do czerwca 2019 roku .
Pozdrawiam

Załączniki

• IMG_20181112_151737.jpg
    IMG_20181112_151737.jpg
    408,6 KB · Wyświetleń: 68
@AninuT ja ide do walk in clinic,tam poponoc z ulicy mozna bete zrobic ale czas oczekiwania na wynik moze byc "few days"-co w Ie moze znaczyc i tydzień
Moze mają niedaleko Ciebie jakis oddzial zebys nie musiala płacić za GP,tylko za blood test,no chyba ze masz medical card
Laurka dzięki za podpowiedź, sprawdzę przyda sie na przyszłość mam medical Card ale za krew i tak place 20. Niestety u nich few days może być i tydzień

Hej, witamy w naszym gronie.
U nas też była zdiagnozowana niepłodność idiopatyczna, zalecenie mojej kliniki to próbujemy do skutku. Ja poszukalam innych opcji, wyszło mi hashimoto, dostałam też metformine i najważniejsze pojechałam do immunologa. Z badań immunologii wyszło, że mój organizm odrzuca zarodki, miałam dwa tygodnie leczenia immunosupresyjnego i zaraz w następnym cyklu się udało. Pierwszy raz w życiu miałam pozytywną betę, teraz jest już 19 tydzień :)
O leczeniu immunologicznym dowiedziałam się właśnie z naszego forum, byłam u naszego cudotworcy doc. Pasnika w Łodzi.
Jakie badania miałaś robione i w jakiej klinice się leczysz?
@ilmenau a pamietasz że względu na jaki wynik Paśnik zalecił immunosupresje? Jakie miałaś leki? U mnie wyszły dodatnie Ana 2 i dostałam equaral i encotron na 14 dni. Jestem po 3 nieudanych transferach i tez wcześniej słyszałam że to niepłodność indiopatyczna. Dopiero na forum i od @Gosia 123 dowiedziałam się o Pasniku. Z końcem roku chcę zacząć leczenie, ale jakoś wiary brak że to pomoże

reklama
Jestem jeszcze na zwolnieniu po transferze, zalecali 2 tyg, ale przy nastepnej probie nie wezme ani zwolnienia, ani wolnych dni, za duzo czasu za duzo myslenia, nic to nie pomaga, mysle, ze jakby mialo wyjsc to wyjdzie bez wzgledu na wszystko.
Ja tez jestem na zwolnieniu ale wcale nie chciałam brać. Siła wyższa bo mnie przeziębienie rozłożyło :( boję się że to może wpłynąć na to że transfer się nie uda :(

Do góry