reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@Akatombo, @dżoasia, dopiero bedę dzwonić po 12:00 czy w ogóle dziś mnie przyjmie, czy kiedytam się mojemu doktorkowi uwidzi :) Mam nadzieję, ze uda się dziś, bo jestem strasznym niecierpliwkiem... nie panikuję, ale uprawiam czarnowidztwo. Teraz wymyśliłam sobie puste jajo. A chciałabym się już zacząć choć trochę cieszyć.

@Akatombo wszystkie myśli w Twoją stronę! Wysyłam fluidy turbobetowe, niech wystartuje!!!

reklama
No jestem zła bo jak by nam zlecił ten cały kariotyp to byśmy już mieli jakiś tam pogląd. Chyba że ten kariotyp to grupa krwi morfologia INR APTT HIV HBS HCV KILA TOXOPLAZMA CMV RUBELLA i te wszystkie toksoplazmy i ureaplazmy
Nie, kariotyp to badanie genetyczne. Śliweczka na biologii nie uważała ;)
Nie martw się, z tego co widzę zlecili Wam całkiem sporo. Jak się martwisz zrób kariotypy na własną rękę, badanie pobiera się normalnie, krew.

A badanie genetyczne zarodka? Przecież na podstawie kariotypu. Nie wiem co wtedy, ja byłam pewna, ze to w Polsce zabronione, ale dziewczyny robiły np @Dgd.
Jeśli pytasz o rodziców, to kariotypy akurat ok, ale mój mąż ma mutację w CFTR, jeśli ja też bym miała (na szczęscie nie mam), to zrezygnowalibyśmy z posiadania saoich genetycznych dzieci, dla mnie 25% ryzyko mukowiscydozy jest za duże, to straszna choroba. Wiec mi się badania przysłużyły.

Dziękuje ;))))

reklama
Nam tez nie.....
Chyba pojadę sama zrobie
A ja sobie mysle po co? Bo jak nam cos wyjdzie nie tak to i tak zarodki trzeba bedzie badac, a jak teraz znowu bede ronic i z tych kolejnych 6ciu zarodkow nadal zaden sie nie urodzi to tak czy siak zrobimy kolejna procedure z badaniem chyba.... chociaz to nadal u mnie kontrowersyjna sprawa :/

Do góry