reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, aplikowalam dzis ten neoparin i przez przypadek tloczek odciagnelam i troche powietrza mi sie wciagnelo, wiec wstrzykujac pomyslalam nie bede wstrzykiwac calego tego powietrza no i okazalo sie, ze jeszcze tam bylo troche substancji, tak w porywach 1/3 zmarnowalam i nie wiem czy dodawac z nowej ampulki czy moze przyspieszyc dzis wieczorem acard i jutro troche wczesniej neiparin tez wziac. Chyba jakbym raz za malo sobie zapodala tego to sie nic nie stanie co?

No to zarodki mieliście ładne.
A jak twoje endometrium? Jak masz NK ok to może cykl przed transferem scratching ?
2-ga procedura, 2 transfer
I przy udanym transferze wzięłam wszystkie te dodatki które wymieniła Asia
Wcześniej też brałam akupunkture - co kto lubi. Mieliśmy też w 1 procedurze primo VISION ale wg dr G to strata pieniędzy.
A tak w ogóle to prowadził nas dr M z dr G - K i byliśmy mega zadowoleni

Trzymam za Was mocno kciuki ✊✊✊
Dzięki za kciuki. Dopiero zaczęłam robić badania, komórki nk i te wszystkie przeciwciała plemnikowe itd. Dżoasia też mówi żeby kiry zrobić,więc posłucham naszego forumowego Mózga ♡. Umówiłam się na piątek,zobaczymy co wymyślą. Spisałam wszystkie Wasze pomysły i do następnego podejścia przebadam się też ja wzdłuż i wszerz :D.
@Kurcia oby te plamienia się już nie powtórzyły,bo wiem jaki to stres. Ale dziewczyny mają rację - to od crinone, na pewno wszystko jest w porządku. :*
@sssurykatka jak Ci się uda dostać na wizytę - piękniastych widoków.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny w poniedzialek mialam usg a wczoraj i dzis crinone wylatuje w kolorze ciemnej kawy z mlekiem :(
Wmawiam sobie ze to pewnie podraznienje od usg ale i tak sie zdenerwowalam...
Kurcia nie denerwuj się kochana. To są śladowe ilości jakiejś już utlenionej krwi z Twoich super ukrwionych dróg rodnych. Nic złego się nie dzieje.
Spróbuj sobie trochę niżej aplikować Crinone. U mnie pomogło.
Buziaczki

Moglo naczynko pojsc, i sie te mikropolimery czy jak tam to nazywa zabrawily ale to tak od razu nie wyplywa wiec polezalo moglo sie zabarwic, do tego utlenilo sie na brazowo i gotowe. Nie chce wam tu z rana brzydkich zdjec wklejac ale jak ja googlowalam crinone brown clumps na google zdjecia to tam jest takie zdjecie zabarwionych na brazowo resztek, mnie takie cos caly czas wyplywalo, ale przy crinone to porobno normalne to utelniona substancja, a nie krew. Ale tak jak @dzoasia pisze mozesz profilaktycznie proga zrobic, ale nie przeraz sie jesli bylby niski bo u mnie byl rekordowo niski 5, dr M z Ciechocinka chyba nie lubi crinone i kazal na lutinusa zmienic, a G mi znowu pwoiedzial, ze crinone jest najlepszy widc badz tu madry.
Poczekam jeszcze do jutra czy sie uspokoi i najwyzej zbadam proga. Aczkolwiek dr G mowil zeby nie badac bo mam tyle lekow ktore nie wychodza we krwi ze to nic nie pokaze...
Kochane, szału nie ma, ale beta rośnie
13 dpt 84 mUl/l
15 dpt 124 mUl/l
Moja lekarz prowadzącą daje szanse i podajemy dziś intralipid
Rzeczywiscie szalu nie ma, ale organizm to nie zegarek. Nie puszczamy kciukow i liczymy ze ruszy z kopyta!!!

Dziewczyny, aplikowalam dzis ten neoparin i przez przypadek tloczek odciagnelam i troche powietrza mi sie wciagnelo, wiec wstrzykujac pomyslalam nie bede wstrzykiwac calego tego powietrza no i okazalo sie, ze jeszcze tam bylo troche substancji, tak w porywach 1/3 zmarnowalam i nie wiem czy dodawac z nowej ampulki czy moze przyspieszyc dzis wieczorem acard i jutro troche wczesniej neiparin tez wziac. Chyba jakbym raz za malo sobie zapodala tego to sie nic nie stanie co?
Nic sie nie stanie :) mozesz godzinke wczesniej wziac acard jesli Cie to uspokoi. Krew masz od wielu tygodni rozrzedzona wiec nawet jakbyś cala dawke pominela, to by nagle nie zgestniala :)

No nic nie boli...
Poczekam do jutra moze sie uspokoi bo na razie jakby juz coraz bielej...
Kurcia u mnie były brązy ale na zasadzie raczej z domieszką normalnej wydzieliny. Pierwsza akcja coś na początku 6 tc, potem cisza i od 8 tc gdzieś do 11-12 tc. Nigdy nie zakładałam wkładek tylko bieliznę trochę brudziłam. Wydzielina była rano a po południu już ok. Nie wiadomo dlaczego tak było a oglądało mnie trzech różnych lekarzy i nic nie znaleźli.

reklama
No 50% to tak na granicy bledu laboratoryjnego, ale rosnie, mi przy biochemicznej zaczelo szybciej spadac jak mialam kolo 50. Fakt szalu nie ma i trzeba patrzec jak sie rozwinir ale szansa jest, moze jestes przypadkiem takim jak Paulinka.
Tylko chyba Paulinka miała wyższe wartości... martwi mnie, że jak na ten dzień po transferze, to nisko, ale na razie jesteśmy jeszcze w grze. Może intralipid cos pomoże.

Do góry