reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Aniu trzeba probooowac i jeszcze raz probowac. Moze zrob sobie chociaz kiry i bedzie wiadomo, czy masz problem tez z implantacja czy trzeba czekac na silacza po prostu. W Waszym przypadku to juz chyba nie o klinike chodzi bo stymulacje mieliscie od i zarodki ladne, chociaz wiadomo, ze organizacja jest jaka jest... :/
Powiesz czy mialas z lekow cos oprocz progesteronu?
Miałam encorton ×1, estrofem ×3 i neoparin. Sama brałam jeszcze nospę i magnez.

reklama
@Akatombo ja raz miałam 10 dpt bete 118, a 12 dpt ok. 130 i dopiero potem beta poszła rowno do góry i dziś jestem w 33 tc, więc nie trać jeszcze nadziei!!!
Miałaś jeden zarodek czy dwa? Mi lekarz z Bociana powiedział że nie należy przejmować się wczesnymi przyrostami. Ja zadzwoniłam do niego 11 dpt. Ogólnie w tej klinice zalecają betowanie 14 dpt i w sumie mają rację ale kto wytrzyma tyle czasu:)

Dziewczyny a czy w waszych klinikach oferowali wam badanie genetyczne zarodków? Kozystalyscie z tego?
Ja miałam robione badanie genetyczne 2 zarodków, które zbierałam z 2 stymulacji. Droga sprawa, ale przy transferach wiedziałam, że zarodki są zdrowe (przynajmniej w zakresie podstawowych chorób). No i znałam ich płeć. Niestety, transfery i tak były nieudane.

Anetko, przepraszam że tak to odebrałas. Napisałam ci jeszcze o kortyzolu, bo lista badań która miałaś (cukier, IO itp.) wydaje mi się wystarczająca.
Teraz jeszcze sobie przypomniałam, że @annemarie pisała kiedyś o badaniu receptywnosci endometrium, ale nic więcej nie wiem w tym temacie...
To wlasnie mnie zainteresowalo. Ciekawe cz w Pl to badaja.
Zapytam na wizycie.
[emoji8][emoji8][emoji8]

@anett96 nie pamiętam dokładnie jak u Ciebie z endometriozą. Ja mam słabe stymulacje i prawie żadnych zarodków. Czytałam ostatnio, że endometrioza może mieć wpływ na jakość jajeczek i tym samym słabe zarodki. Z wszystkich badań, które już mam, nie do końca wiadomo co endometriozą. Każdy lekarz machał na to ręką. U mnie właściwie tylko ten temat został, może u Ciebie też...
U mnie endomendy brak.
Dziekuje

No właśnie, u mnie to samo. Na 4 stymulacje udało się wychodować tylko 2 blastocysty i 1 zarodek 3 dniowy (miałam tylko 3 transfery). W sumie z wszystkich stymulacji, oprócz zarodków wymienionych wyżej, miałam zapłodnionych jeszcze 8 komórek, ale trzymali je na siłę do 5/6 doby i żadna nie przetrwała. Więc coś jest na rzeczy.
Od 3 doby wchodzi czynnik meski..

reklama
Niestety, kochane, nie mam dobrych wieści...
słaby przyrost 13 dpt 84 mIU/ml, w 11 było 63 mIU/ml
także chyba koniec mojego krótkiego snu :(
lekarka jeszcze daje nadzieję, nie odstawiam leków, ale to byłby prawdziwy cud...
Kochana wiem ze zapewne wszystko Ci opadlo ale jak wiesz cuda sie tu zdarzaly! Kciuki zacisniete!

Do góry