reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Aniu trzeba probooowac i jeszcze raz probowac. Moze zrob sobie chociaz kiry i bedzie wiadomo, czy masz problem tez z implantacja czy trzeba czekac na silacza po prostu. W Waszym przypadku to juz chyba nie o klinike chodzi bo stymulacje mieliscie od i zarodki ladne, chociaz wiadomo, ze organizacja jest jaka jest... :/
Powiesz czy mialas z lekow cos oprocz progesteronu?
Miałam encorton ×1, estrofem ×3 i neoparin. Sama brałam jeszcze nospę i magnez.

reklama
@Akatombo ja raz miałam 10 dpt bete 118, a 12 dpt ok. 130 i dopiero potem beta poszła rowno do góry i dziś jestem w 33 tc, więc nie trać jeszcze nadziei!!!
Miałaś jeden zarodek czy dwa? Mi lekarz z Bociana powiedział że nie należy przejmować się wczesnymi przyrostami. Ja zadzwoniłam do niego 11 dpt. Ogólnie w tej klinice zalecają betowanie 14 dpt i w sumie mają rację ale kto wytrzyma tyle czasu:)

Dziewczyny a czy w waszych klinikach oferowali wam badanie genetyczne zarodków? Kozystalyscie z tego?
Ja miałam robione badanie genetyczne 2 zarodków, które zbierałam z 2 stymulacji. Droga sprawa, ale przy transferach wiedziałam, że zarodki są zdrowe (przynajmniej w zakresie podstawowych chorób). No i znałam ich płeć. Niestety, transfery i tak były nieudane.

Anetko, przepraszam że tak to odebrałas. Napisałam ci jeszcze o kortyzolu, bo lista badań która miałaś (cukier, IO itp.) wydaje mi się wystarczająca.
Teraz jeszcze sobie przypomniałam, że @annemarie pisała kiedyś o badaniu receptywnosci endometrium, ale nic więcej nie wiem w tym temacie...
To wlasnie mnie zainteresowalo. Ciekawe cz w Pl to badaja.
Zapytam na wizycie.
[emoji8][emoji8][emoji8]

@anett96 nie pamiętam dokładnie jak u Ciebie z endometriozą. Ja mam słabe stymulacje i prawie żadnych zarodków. Czytałam ostatnio, że endometrioza może mieć wpływ na jakość jajeczek i tym samym słabe zarodki. Z wszystkich badań, które już mam, nie do końca wiadomo co endometriozą. Każdy lekarz machał na to ręką. U mnie właściwie tylko ten temat został, może u Ciebie też...
U mnie endomendy brak.
Dziekuje

No właśnie, u mnie to samo. Na 4 stymulacje udało się wychodować tylko 2 blastocysty i 1 zarodek 3 dniowy (miałam tylko 3 transfery). W sumie z wszystkich stymulacji, oprócz zarodków wymienionych wyżej, miałam zapłodnionych jeszcze 8 komórek, ale trzymali je na siłę do 5/6 doby i żadna nie przetrwała. Więc coś jest na rzeczy.
Od 3 doby wchodzi czynnik meski..

reklama
Niestety, kochane, nie mam dobrych wieści...
słaby przyrost 13 dpt 84 mIU/ml, w 11 było 63 mIU/ml
także chyba koniec mojego krótkiego snu :(
lekarka jeszcze daje nadzieję, nie odstawiam leków, ale to byłby prawdziwy cud...
Kochana wiem ze zapewne wszystko Ci opadlo ale jak wiesz cuda sie tu zdarzaly! Kciuki zacisniete!

Do góry