reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Przykro mi!! [emoji53][emoji53][emoji53]Mysmy mieli dwa gownine zarodki i była ciaza bliźniacza tylko poroniłam, a z dwóch niby idealnych biochemi byla.
Tutaj reguły nie ma ;( ;(
Mamy jeszcze dwa i jak gowno z nich wyjdzie to chyba sobie odpuszczę temat bo 3 symulacja to chyba będzie za dużo.
Trzymaj się videło!!! Wiem jak to wkurza. Słyszysz ze masz piekne zarodki a potem gowno z tego wychodzi.... [emoji20][emoji20][emoji20][emoji20]
Nam zadnych dodatkowych badań nie robili prócz spermy i hormonów i zastanawiam sie czy to już nie czas, żeby zaczac na coś naciskać.
Gdzie moja biedronka optymistka? Kochana gdyby się nie udało (co oczywiście nie bierzemy pod uwagę) to może trzeba będzie zmienić klinikę? Ja ciągle wierzę że my w następnym roku będziemy śmigać z wózeczkami.Może też warto samemu coś zbadać? Ja dużo badan robiłam na własną rękę żaden lekarz mi nie zlecał i dzięki temu dostałam chociażby heparyne do końca ciąży. Wiem że dobrze się pisze nie będąc w czyjejś skórze ale sama wiesz że ja też trochę przeszłam chociażby z ostatnią stymulacja i gdyby mi się nie udało mój m w życiu nie zgodziły się na kolejną... ale już moja głowa w tym że jednak bym to przekonała ;)
Buziaki kochana, nowy rok już za pasem:tak:

reklama
@Vorreiavereunbimbo przykro mi.
W ch.j to niesprawiedliwe. Może rzeczywiście jakiegoś androloga trzeba odwiedzić. Ja też jestem z problemem męskim, a po tym , jak to stwierdzono, nie zlecono żadnych dalszych badań. Ani konsultacji andrologicznej. Mąż ma mutację w genie CFTR, nie wiem, może.to im.wystarczyło? Złe i koniec?

Mi wczoraj lutinus wyleciał zabarwiony na różowo, spodziewałam się.fontanny w nocy, ale.jest czysto.
Do tego jestem przeziębiona, gardło.boli, zaczęłam.kaszleć i boję.się, że wykaszlę kropka slbo pęknę krwiaka :/.
Jadę zaraz.na betę i progesteron, ale powiem Wam, że jak będzie wysoka, to autentycznie będę zaskoczona, taka cicha rezygnacja się wkradła. System obronny.

Hmmm to jak widać co pacjentka to obyczaj, reguły nie ma ;)

@Akatombo, pięknych przyrostów! @Kurcia, przepięknego widoku pierścionka z brylantem :) Dzielcie się.informacjami jak.najszybciej!
Mamuśka - proszę tu kropka przeprosić!
Beta będzie piękna - wszystkie w to wierzymy!
Pewnie się gdzieś przy aplikacji drapnęłaś - trzeba skrócić surykacie pazurki :p

Witajcie dziewczyny jestem tu nowa i potrzebuje pomocy, związane z protokołem ultrakrótkim,do 06-11 miałam brać Axis Forte i czekać na miesiączkę ,09-11pojawiłi się plamienie miałam przyjąć że to okres bo podobna tak ma być,w drugim dniu cyklu miałam zaczac Fostimon 1×2 ampulki podskurnie w 5,6,7 lekarz wpisał literkę W i za cholerę nie pamiętam od czego mam sobie zrobić wolne.Prosze o pomoc leczymy się z mezem w invimedzie we Wrocławiu.Z gory dziękuję.

A co Ci wujek mowil o accofilu?
@anett96 tak jak już wcześniej pisałam , twierdzi że jest to już zbyt duża ingerencja w nasz organizm , jeśli chodzi o podanie domaciczne nie widzi żadnych przeciwwskazań , wręcz twierdzi że tak naprawdę wprost do macicy można podawać wszytsko i nie niesie to za sobą żadnych większych konsekwencji, natomiast jeśli chodzi o podanie dozylne jest temu przeciwny , uważa to za bardzo nie bezpieczne i twierdzi że niesie to za sobą ogromne konsekwencje...

Dziendoberek:D
@Kaśka460 najlepiej przedzwon do kliniki i dopytaj, bedziesz miala pewnosc :)
@sssurykatka moze ci sie tem krwiak oczyszczac, bedzie tak brudzil. Chorobska nie zazdroszcze, ale grzej sie pod pierzyną, płucz gardlo, bedzie dobrze
@Kurcia oczywiscie wszystkie kciuki na posterunku!!! :D
@Akatombo piekniej trzycyfróweczki:)
Komu jeszcze trzeba to powodzonka!!
@Biedroneczka83 skrzydelka do gory, trzeba probowac, nie ma ze boli:*
Milego 12go wszystkim :-) :):-) :):-) :)

Dzień dobry dziewczynki! Akamondo- bety do nieba! Kurcia- niech kurczaczek pięknie się pokażę :)!!!
Ja dziś szczesliwa- okres przyszedł, więc jeszcze tylko 18 dni!!- usg- i błagamniech te torbiele się wchłonęły i niech nie będzie żadnych płynów w macicy i niech nie dostanę znowu zapalenia pęcherza i niech nie wyjdzie znowu jakieś g....... i zaczynamy !! ( Takie tylko malutkie życzenia mam hihih)

@anett96 tak jak już wcześniej pisałam , twierdzi że jest to już zbyt duża ingerencja w nasz organizm , jeśli chodzi o podanie domaciczne nie widzi żadnych przeciwwskazań , wręcz twierdzi że tak naprawdę wprost do macicy można podawać wszytsko i nie niesie to za sobą żadnych większych konsekwencji, natomiast jeśli chodzi o podanie dozylne jest temu przeciwny , uważa to za bardzo nie bezpieczne i twierdzi że niesie to za sobą ogromne konsekwencje...
Olka jakby sie od tego leku umieralo to by go nie przepisywali;) to jest lek o krotkim dzialaniu, dlatego zastrzyki podaje sie co 3dni i robisz to pod kontrola morfologii - jal cos jest nie tak to zmniejszasz dawke. Ja teraz juz 4 raz na nim podchodze, dziewczyny na poronieniach stosuja go niejednokrotnie caly pierwszy trymestr. Nie daj sie tak zastraszyc. A powazne konsekwencje to i leki do stymulacji moga miec a mimo to nikt nam na wizytach startowych o tym nie mowi, ze zwieksza sie u nas ryzyko raka jajnika, piersi itp. Mysle ze raz powinnas sprobowac bez obaw :)
Odpoczelas juz od nas? Kiedy start z druga stymulacja? :)

Olka jakby sie od tego leku umieralo to by go nie przepisywali;) to jest lek o krotkim dzialaniu, dlatego zastrzyki podaje sie co 3dni i robisz to pod kontrola morfologii - jal cos jest nie tak to zmniejszasz dawke. Ja teraz juz 4 raz na nim podchodze, dziewczyny na poronieniach stosuja go niejednokrotnie caly pierwszy trymestr. Nie daj sie tak zastraszyc. A powazne konsekwencje to i leki do stymulacji moga miec a mimo to nikt nam na wizytach startowych o tym nie mowi, ze zwieksza sie u nas ryzyko raka jajnika, piersi itp. Mysle ze raz powinnas sprobowac bez obaw :)
Odpoczelas juz od nas? Kiedy start z druga stymulacja? :)
No właśnie ja też jestem tego zdania że wszystkie leki które bierzemy pozostawiają po sobie jakiś ślad i nie zostają obojętne dla naszych organizmów... Z reszta mój wujek nie jest ani ginekologiem ani immunogoliem więc też nie ma takiej wiedzy jak wujek Jarek, zastanawia mnie tylko to czemu on się tak obawia tego leku...
Bo tak jak mówisz jest on praktykowany w wielu przypadkach i ludzie żyją i to dobrze... Po prostu zamiast mi w jakiś sposób pomóc to mi jeszcze bardziej namieszał w głowie , czuje się jak bym miała sieczkę zamiast mózgu...

reklama
Dzień dobry dziewczynki! Akamondo- bety do nieba! Kurcia- niech kurczaczek pięknie się pokażę :)!!!
Ja dziś szczesliwa- okres przyszedł, więc jeszcze tylko 18 dni!!- usg- i błagamniech te torbiele się wchłonęły i niech nie będzie żadnych płynów w macicy i niech nie dostanę znowu zapalenia pęcherza i niech nie wyjdzie znowu jakieś g....... i zaczynamy !! ( Takie tylko malutkie życzenia mam hihih)
Niech Ci się te wszystkie malutkie zyczenia spełnią.
A potem udanej stymulacji, pieknych zarodeczkow i nudnej ciąży życzę [emoji6]

Do góry