reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny wrzucam wypowiedź tego posła Klawitera od projektu ustawy in vitro. Masakra, albo jest nieświadomym durniem, albo kłamie publicznie. Porównuje in vitro w Polsce i innych krajach i wskazuje, że tylko w Polsce jest eldorado... A tekst, że przy mrożeniu ginie 20% zarodków, to mnie rozłożył. No ręce opadają.
Link do: Klawiter: Mrożenie zarodków jest niedopuszczalne
Oglądałam w internetach kiedy był w programie "Tak jest".
Nie dość, że pier..li że tyle zarodków ginie przez mrożenie, to jeszcze powiedział, że po 20 latach te zarodki przechodza na własność kliniki, że można przyjść i wyłączyć prąd, żeby się ich pozbyć (chyba debilowi nikt nie powiedział, że zarodki się przechowuje w ciekłym azocie, który z prądem nie ma nic wspólnego) oraz, że nadliczbowe zarodki się wyrzuca do kosza.
Szkoda, że pani Rosa która była teoretycznie po stronie obrony poszła nieprzygotowana i nie zaprzeczyła tym bzdetom o obumieraniu zarodków przy mrożeniu, nie wspomniała, że polskie prawo zakazuje niszczenia zarodków itp.
Link do: In vitro tylko dla małżeństw?

reklama
Mam wyniki bety <1,2; to 6dpt dwóch blastek,więc już nie mam nadziei,że coś ruszy. Oczywiście leki będę dalej brać i powtórzę betę 10 dpt,ale to dla spokoju sumienia.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mam wyniki bety <1,2; to 6dpt dwóch blastek,więc już nie mam nadziei,że coś ruszy. Oczywiście leki będę dalej brać i powtórzę betę 10 dpt,ale to dla spokoju sumienia. Dziewczyny kogo w GC polecacie żeby skonsultować nasz przypadek? Mam już dość G., chciałabym kogoś kto nam szczerze powie,czy mamy jakiekolwiek szanse z naszym nasieniem i zleci jakieś badania,np. odkryłam,że nikt nam chromatyny plemnikowej nigdy nie kazał badać.
Niby te blastki ładne były, 4ab, więc nie wiem co się tym razem spier..ło. Myślicie,że mogłabym teraz się stymulować czy trzeba odczekać? Crio np. zrobić później po badaniach...Jak od stycznia zmienię pracę,to nie będę miała szans do stymulacji podejść przez najbliższe miesiące.
Jakby któraś miała termin do Paśnika,to dajcie proszę znać.
Przepraszam za chaotyczną wypowiedź,ale podłamałam się i same wiecie. :(
Przykro mi z powodu bety. Termin do Paśnika gdzieś był niedawno ogłaszany, poczytaj wcześniejsze posty albo ktoś podpowie.
Już wiem termin ma @Ozis

Ostatnia edycja:
Mam wyniki bety <1,2; to 6dpt dwóch blastek,więc już nie mam nadziei,że coś ruszy. Oczywiście leki będę dalej brać i powtórzę betę 10 dpt,ale to dla spokoju sumienia. Dziewczyny kogo w GC polecacie żeby skonsultować nasz przypadek? Mam już dość G., chciałabym kogoś kto nam szczerze powie,czy mamy jakiekolwiek szanse z naszym nasieniem i zleci jakieś badania,np. odkryłam,że nikt nam chromatyny plemnikowej nigdy nie kazał badać.
Niby te blastki ładne były, 4ab, więc nie wiem co się tym razem spier..ło. Myślicie,że mogłabym teraz się stymulować czy trzeba odczekać? Crio np. zrobić później po badaniach...Jak od stycznia zmienię pracę,to nie będę miała szans do stymulacji podejść przez najbliższe miesiące.
Jeju kochana, tak mi przykro.
Chyba @Ozis miała jeszcze na listopad termin do dr Pasnika.
Trzymaj się kochana, nie wiem czemu to taka loteria... :(

Och kochana :( 6dpt to mimo wszystko wczesnie. Wiadomo ze troszke cudu by potrzeba zeby 10dpt byl pozytyw ale ostatnio sie tu cuda zdarzaly!
Przykro mi. Wiem jaki jest dr G i jakie ogolnie klinika ma podejscie do badan...
A ile temu mialas ostatnia stymulacje?

Strasznie mi przykro... kochana, ale powtórz jeszcze betę, ja w 9dpt miałam niską, 37, to może tobie jeszcze nie wychodzi.
A nie myśleliście o tej metodzie, że pobiera się plemniki bezpośrednio z jąder czy nasieniowodów przez biopsję? Wtedy podobno są większe szanse.

Och kochana :( 6dpt to mimo wszystko wczesnie. Wiadomo ze troszke cudu by potrzeba zeby 10dpt byl pozytyw ale ostatnio sie tu cuda zdarzaly!
Przykro mi. Wiem jaki jest dr G i jakie ogolnie klinika ma podejscie do badan...
A ile temu mialas ostatnia stymulacje?
Miałam końcem kwietnia stymulacje. Spróbuję się do P.-A. umówić. Zobaczę co ona powie.
Kurciu trzymam kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę. Żebyś zobaczyła piękny pęcherzyk z małym Kurczaczkiem. :*

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Strasznie mi przykro... kochana, ale powtórz jeszcze betę, ja w 9dpt miałam niską, 37, to może tobie jeszcze nie wychodzi.
A nie myśleliście o tej metodzie, że pobiera się plemniki bezpośrednio z jąder czy nasieniowodów przez biopsję? Wtedy podobno są większe szanse.
Dzięki za pomysł! Podpytam na wizycie czy to w naszym wypadku miałoby sens.

Do góry