reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
I nie brałaś po transferze nic dowcipnego?? I się udało!!:) Czyli to możliwe??;)
Mialam nawet zakaz brania! Przed transferem moja czeska pani dok dopatrzyla sie plynu w macicy ktory czesto swiadczy o stanie zapalnym i bakteriach. Bylam przeleczona przed transferem antybiotykiem.Rewelacyjne uczucie jak ci nic nie wyplywa, nic sie nie babrze a dziala❤️

Sssurykatko a czy pamiętasz jakie dawki lekow do stymulacji bralas, ile dni, jaki zastrzyk wyzwalajacy dostalas i jakiej wielkosci te najwieksze pęcherzyki mialas w dniu wizyty wyzwalajacej?
Pytam bo ja jestem troche rozczarowana moja ostatnia stymulacja w Novum i mnie wzięło teraz na przemyslenia. Widze ze mam podobne amh do Ciebie 3.6 tez mialam ryzyko przestumulowania i nie mialam transferu. Mialam chociaz nadzieje na sporą liczbe komorek bo bylo na ostatnim usg ze bedzie okolo14-18. A pobrali 8 (reszta popekala) z czego 5 dojrzale i tylko 3 zarodki zamrożone w 3 dobie.
Tak sobie mysle ze mnie pani dr pewnie z 1dzien za dlugo stymulowala. 8 dnia stymulacji najwieksze pecherzyki 17mm a 10 juz 22mm. Chciala zeby endometrium podroslo a ono jeszcze po dwuch dniach zmalalo.
Czy wiecie moze dziewczyny czemu tak sie dzieje albo znacie takie przypadki z tym endo?
Tak dokładnie to niestety nie pamiętam. Pęcherzyki miały max 18-20 mm. Z endometrium nigdy problemów nie miałam. Co do dawek... wydaje mi się, że 75 j Menopuru i 150 Gonalu, potem doszedł Orgalutran, nie pamiętam co dostałam na pęknięcie. Wydaje mi się, że w Twoim przypadku rzeczywiście czekano za długo, pecherzyki by nie pękły i miałabyś więcej komórek. U mnie wizyty w trakcie stymulacji były w 6, 8 i 10 dniu cyklu, a w 12 punkcja.

Mialam nawet zakaz brania! Przed transferem moja czeska pani dok dopatrzyla sie plynu w macicy ktory czesto swiadczy o stanie zapalnym i bakteriach. Bylam przeleczona przed transferem antybiotykiem.Rewelacyjne uczucie jak ci nic nie wyplywa, nic sie nie babrze a dziala❤️
Anne!!! Bingo, jejkuuu napisz mi proszę dokładnie wszystko co brałaś po transferze;) u mnie problem ciagle z jakimiś uplawami, tylko co najciekawsze z wymazów nic nie wychodzi:( żadne grzyby , bakterie, chlamydie....a mnie ciągle coś jest...a najgorsze z tym pęcherzem:( i już szlag mnie trafia! Boje się że mnie po transferze dopadnie i znowu dupa będzie ze wszystkiego....lekarzowi już zapowiedziałam, że żadnych dowcipnych rzeczy...powiedział, że rozumie, ale ciężko będzie....ale jak mi podasz swój Arsenal, to mu podsunę pomysł:))

reklama
P.S. na poprzednim uzg też widział płyn w macicy ...i zapowiedział, żebym mu przypominała o tym, bo niby z płynem zarodek na małe szanse na zagnieżdżenie....nawet wspominał, że jeśli jeszcze raz się płyn pojawi to może być opcja usunięcia tego drugiego jajowodu bo niby , nidhk może "kapac'....

Do góry