reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
I nie brałaś po transferze nic dowcipnego?? I się udało!!:) Czyli to możliwe??;)
Mialam nawet zakaz brania! Przed transferem moja czeska pani dok dopatrzyla sie plynu w macicy ktory czesto swiadczy o stanie zapalnym i bakteriach. Bylam przeleczona przed transferem antybiotykiem.Rewelacyjne uczucie jak ci nic nie wyplywa, nic sie nie babrze a dziala❤️

Sssurykatko a czy pamiętasz jakie dawki lekow do stymulacji bralas, ile dni, jaki zastrzyk wyzwalajacy dostalas i jakiej wielkosci te najwieksze pęcherzyki mialas w dniu wizyty wyzwalajacej?
Pytam bo ja jestem troche rozczarowana moja ostatnia stymulacja w Novum i mnie wzięło teraz na przemyslenia. Widze ze mam podobne amh do Ciebie 3.6 tez mialam ryzyko przestumulowania i nie mialam transferu. Mialam chociaz nadzieje na sporą liczbe komorek bo bylo na ostatnim usg ze bedzie okolo14-18. A pobrali 8 (reszta popekala) z czego 5 dojrzale i tylko 3 zarodki zamrożone w 3 dobie.
Tak sobie mysle ze mnie pani dr pewnie z 1dzien za dlugo stymulowala. 8 dnia stymulacji najwieksze pecherzyki 17mm a 10 juz 22mm. Chciala zeby endometrium podroslo a ono jeszcze po dwuch dniach zmalalo.
Czy wiecie moze dziewczyny czemu tak sie dzieje albo znacie takie przypadki z tym endo?
Tak dokładnie to niestety nie pamiętam. Pęcherzyki miały max 18-20 mm. Z endometrium nigdy problemów nie miałam. Co do dawek... wydaje mi się, że 75 j Menopuru i 150 Gonalu, potem doszedł Orgalutran, nie pamiętam co dostałam na pęknięcie. Wydaje mi się, że w Twoim przypadku rzeczywiście czekano za długo, pecherzyki by nie pękły i miałabyś więcej komórek. U mnie wizyty w trakcie stymulacji były w 6, 8 i 10 dniu cyklu, a w 12 punkcja.

Mialam nawet zakaz brania! Przed transferem moja czeska pani dok dopatrzyla sie plynu w macicy ktory czesto swiadczy o stanie zapalnym i bakteriach. Bylam przeleczona przed transferem antybiotykiem.Rewelacyjne uczucie jak ci nic nie wyplywa, nic sie nie babrze a dziala❤️
Anne!!! Bingo, jejkuuu napisz mi proszę dokładnie wszystko co brałaś po transferze;) u mnie problem ciagle z jakimiś uplawami, tylko co najciekawsze z wymazów nic nie wychodzi:( żadne grzyby , bakterie, chlamydie....a mnie ciągle coś jest...a najgorsze z tym pęcherzem:( i już szlag mnie trafia! Boje się że mnie po transferze dopadnie i znowu dupa będzie ze wszystkiego....lekarzowi już zapowiedziałam, że żadnych dowcipnych rzeczy...powiedział, że rozumie, ale ciężko będzie....ale jak mi podasz swój Arsenal, to mu podsunę pomysł:))

reklama
P.S. na poprzednim uzg też widział płyn w macicy ...i zapowiedział, żebym mu przypominała o tym, bo niby z płynem zarodek na małe szanse na zagnieżdżenie....nawet wspominał, że jeśli jeszcze raz się płyn pojawi to może być opcja usunięcia tego drugiego jajowodu bo niby , nidhk może "kapac'....

Do góry