reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Magdalena jest nas tu trochę więcej w podobnym wieku i co najważniejsze dziewczynom się udaje :-) nie martw się jutro beta będzie pozytywna, już w piątek była ładna :-)

Aduś ten program w Invikcie nie dla wszystkich, ja już jestem powyżej ich norm wiekowych

reklama
Zdaje sobie sprawę, że nie każdy zarabia super dobrze a fortuna kołem się toczy. Wiem, że to dziwne ale ja jakoś tak mam, że chciałbym aby każdy miał w tej walce równe szanse, bo jesli kogos nie stac nawet na rozpoczęcie leczenia to co mu po refundacji samego zabiegu?
Moze mam uczulenie na duża forsę - znam bardzo dużo bogatych ludzi i znam ich problemy czy kupic Audice czy BMW? A może domek na party zrobic na wodzie bo na trawce to już kolega ma. Moze to zmienia moje poglądy - mam taka pracę, że stykam się non stop z takimi "problemami" i słucham ładnie się uśmiechając - ba nawet czasami radząc co tu wybrac.
Na szcęscie sama nie mam takich problemów:-) Jeden gośc szczególnie mnie rozbawil jak narzekał, ze odkąd ma to BMW to nie może sobie po sklepach pochdozic bo musi go pilnowac na parkingu bo zaraz ktos porysuje ...

hola według mnie beta dobrze przyrasta, tak jak dziewczyny piszą są duże rozbieżności co do ilości bety w danych tygodniach ciąży, każdy organizm jest inny. Jesteś w ciąży, jupiiiii :tak::rolleyes:

Dziewczyny, jesteście niezastąpione. Wielkie dzięki za ciepłe słowa i za wsparcie.

Aduś, może i w Invikcie mają program In vitro bez ryzyka, ale nie wiedziałabym do kogo mam iść, a byłam już u każdego lekarza. Boję się, że znowu zostanę potraktowana jak milion innych pacjentek.

Myśli krążą mi po głowie odnośnie konsultacji gdzieś indziej. Tylko gdzie???
Warszawa, Białystok???
Nikt mi nie da gotowej odpowiedzi, czemu się ie udało.
A może badania immunologiczne???

Dr K dobrze przeprowadził moja stymulację. Dostałam leki, o które nawet sama nie prosiłam.
Cóż, zaliczyłam hiperkę, ale ona również może zdarzyć się w naturalnej ciąży.

Madzielanek to był cud taki z rodzaju jeden na miliardy.. mysle ze jednak przyjdze predzej lub pozniej więc czekam.. Ja stymulacja dopiero w drugiej polowie grudnia wiec transfer jakos na przelomie roku???:szok: a Ty madzielanek transfer przed swietami jeszcze bedziesz miec? Prof mowil zehistero powinna byc ceykl przed stymulacja i podaniem zarodków, przedemną byla para, kobiecie sie udalo za piąteym podejsciem i wlasnie cykl przed miala histero!!

Aduś mi się zdarzyło,że miałam kolejny cykl bez krwawienia, dr zrobił usg i potwierdził,że zaczął się kolejny cykl, to chyba też się żadko zdarza, ale mi się zdarzyło

reklama
Lawendowy śnie, roxii - ściskam gorąco.
WIem, że dziś niewiele słów potrafi Was pocieszyć, ale pomyślcie, że my z Holą przeszłyśmy długą drogę i w końcu jednak się udało. Myślę, że refundacja to kwestia miesięcy - jeśli nie ze strony NFZ, to gmin, bo kolejne miasta wprowadzają refundacje.
Hola - ogromnie się cieszę, że Maluszek się tak intensywnie w Ciebie wgryza. Dopinguję mu z całych sił.

My znajdziemy jakoś kasę na kolejne zabiegi, ale z drugiej strony, ile my na ten NFZ płacimy co miesiąc i praktycznie w ogóle z niego nie korzystamy, bo jak potrzebujemy pomocy, i tak musimy sami sobie leczenie finansować. Ja bym raczej wprowadziła cenzus wykazania się podjęciem innych starań - bo dla mnie to był jednak ciężki proces medyczny, który myślę nie powinien być stosowany bez wyraźnej potrzeby. Nie powinno być tak, że nie wychodzi trzy miesiące i jest invitro. No chyba, że są istotne wskazania medyczne. Ale każde rozwiązanie będzie pewnie budzić pewne kontrowersje.

Witam wszystkie nowe dziewczyny!

Do góry