reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
A to lekarz zasugerował czy Ty proponowałaś? Czy badania robiłaś?
@Beata 4 Jakieś pół roku temu przy sataraniach naturalnych poprzedni lekarz zapisał mi do stymulacji Metformax500 +clestilbegyt i po tym miałam kilka ładnych pęcherzyków, kilka mniejszych. Może teraz powinnam wspomnieć obecnemu lekarzowi, że wtedy dobrze zareagowałam na ten lek bo pobudził jajniki.
Ja też przy naturalnym starania miałam przepisane gluckophage bo słabo owulowalam. Po miesiącu brania miałam piękna owulacje. Badań nie musiałam robić.

Zaczelas juz moze czuc jakies ruchy? Ja wczoraj zaczeam 17 tydzien i w zeszlym tygodniu po zjedzeniu siatki mandarynek raz na 100% poczulam cos ale od tego czasu nic konkretnego ze na stowe moge powiedizec, ze to mieciu ;) Pare razy zaserwowalam sobie po siacie mandarynek od tego czasu ale nic. Niby w 17 tyg jest szansa zeby juz czyc ruchy?
@ilmenau a u Ciebie jak z ruchami bo my tez na podobnym etapie? Czy tylko maly mieciu taki leniwy? [emoji12]

Ja od kilku dni czuje takie bąbelki w brzuchu, najczęściej wieczorem. W piątek byłam w teatrze i siedziałam dość blisko sceny i jak aktor zakrzyknal to mój Maluszek się chyba wystraszyl i się poruszył ;)
Raz też w nocy budziłam mojego, żeby położył rękę bo Maluszek był dość aktywny ale zanim mój skumal o co chodzi to dziecko się znudziło i poszło spać. Ale generalnie czuje tak 1-2 razy dziennie i to mnie bardzo uspokaja :)

reklama
Do góry