reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jeżeli masz problemy to może będziesz wiedzieć.Mialam atak kamicy A na usg nie widać nic wszystko ok.Zastanawiam się czy mozna mieć takie bóle samą kolke bez kamieni.Jutro dopiero idę do ogólnego skonsultowac
Może być tak, że kamień jest niecieniujący, czyli zbudowany z takich substancji których nie widać w rtg/usg. Rzadko, ale się zdarza. Druga możliwość jest taka, że to nie wielki kamień tylko dużo malutkich, tzw piasek. Jeśli objawy są typowe i są typowe zmiany w moczu to można rozpoznać kamicę nawet jeśli tych kamieni nie widać w badaniu.

Dwa razy. Amh 3,4. Gonal i menopur.
Za pierwszym razem pęcherzyków 17, komórek 14, zapłodniono 6, zarodków 2 - 1 transfer gdzie beta nie drgnęła, drugi nie przeżył rozmrożenia.
Za drugim razem 14 pęcherzyków, 10 komórek, wszystkie zapłodnione, 7 zarodków. Z tego ciąża i poronienie w 6 tyg, ciąża pozamaciczna, ujemna beta. Pozostałe 4 rozmrozili w celu dociągnięcia ich do blastek. 2 blastki mam obecnie w brzuchu z pozytywną pierwszą betą, jedna z powrotem zamrożona, ostatni zdegenerował.
Ufff... ;)
Gratuluję pozytywnej bety. Obyś ujrzała 2 bąble i 2 serduszka :)
Ja mam nieco niższe amh bo teraz pewnie koło 1 będzie (04/2016 miałam 1,34) ale mam nadzieję, że po lekach u mnie ruszy i będzie z czego wybierać.

Gratuluję pozytywnej bety. Obyś ujrzała 2 bąble i 2 serduszka :)
Ja mam nieco niższe amh bo teraz pewnie koło 1 będzie (04/2016 miałam 1,34) ale mam nadzieję, że po lekach u mnie ruszy i będzie z czego wybierać.
Dziękuję. To w moim przypadku dopiero początek drogi, no ale od czegoś trzeba zacząć ;)
Trzymam kciuki. Nie z takiego amh piękne dzieci były.
Powodzenia!

reklama
Jeżeli masz problemy to może będziesz wiedzieć.Mialam atak kamicy A na usg nie widać nic wszystko ok.Zastanawiam się czy mozna mieć takie bóle samą kolke bez kamieni.Jutro dopiero idę do ogólnego skonsultowac
Mozna. Mozesz miec np piasek i on przytkal jakis kondukt. Pikantne jedzenie moze wywolac kolke bez kamienia. Zapalenie miedniczek nerkowych boli identycznie jak kolka, a nie ma z kamieniami nic wspolnego. Robili ci badania moczu i krwi czy tylko usg?

Do góry