reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kochana lekarz nie zaproponował, ale może warto dopytać samemu? Choćby u innego lekarza? O ile nie jest oczywiście za późno. U @anett96 przerwali stymulację bo był brak reakcji a potem piękny zwrot akcji i jednak urosły, na szybko zrobili punkcję i o, proszę - się denerwuje przed betą teraz :)
Masz rację, już jej to mówiłam by poszła w tym tyg. do innego lekarza. Niby jest w 6 czy 7 dc więc nie jest za późno. Ostatnio punkcję miała w 12dc. Ale czy sama punkcja bez zapładniania ale z mrożeniem komórek wyjdzie taniej? Tylko ona jeszcze się martwi tym dodatnim wynikiem przeciwciała anty HBS (czy jakoś tak) W grudniu ma do zrobienia jeszcze jakieś badania w tym kierunku.

Czy któraś z Was szła protokołem krótkim z antagonistą? Wiem, że stymulacja jest od 3 dc. Ile mniej więcej pęcherzyków można się spodziewać? Jak było u Was?? I przy jakim amh?

Chciałam wam coś ważnego napisać o Prolutex. Lek ten prawdopodobnie podwyższa poziom glukozy. Po odstawieniu leku mam około 10 jednostek niżej. Ostatnio z krwi żylnej 73 a na glukometrze różnie od 74 do 88. Odstawiłam nocną insulinę bo cukier na czczo jest bardzo dobry. Po posiłkach nie jest już tak super ale dużo lepiej. Uważajcie zatem na ten lek.
Gratuluję zaciążonym:)
Ja czekam na wyniki DNA płodu i już nogami przebieram. Niestety najwcześniej wyniki beda na piątek.
Dobranoc

Masz rację, już jej to mówiłam by poszła w tym tyg. do innego lekarza. Niby jest w 6 czy 7 dc więc nie jest za późno. Ostatnio punkcję miała w 12dc. Ale czy sama punkcja bez zapładniania ale z mrożeniem komórek wyjdzie taniej? Tylko ona jeszcze się martwi tym dodatnim wynikiem przeciwciała anty HBS (czy jakoś tak) W grudniu ma do zrobienia jeszcze jakieś badania w tym kierunku.
Sama punkcja na pewno wyjdzie taniej - to koszt 1-2 tys zł, raczej w zależności od kliniki, ale w przypadku słabszych komórek bym nie ryzykowała mrożenia niezapłodnionych. Jak na pukncję wygrzebią, to i na zapładnianie się znajdzie, a może to być jedyna taka szansa...

Czy któraś z Was szła protokołem krótkim z antagonistą? Wiem, że stymulacja jest od 3 dc. Ile mniej więcej pęcherzyków można się spodziewać? Jak było u Was?? I przy jakim amh?
Amh 2,76 menopur+gonal 14 pęcherzyków - 6 nadających się do zapłodnienia - 3 zarodki - finisz znasz [emoji173] [emoji7] tego samego Tobie życzę [emoji8]

Nie besztajcie za KFC, Przeciez to kfc @Kurcia miala w zaleceniach od Pasnika zamiast intralipidu[emoji38]

Kurciu, piekna ta beta i tak sie ciesze, ze mozesz w koncu troszeczke odetchnac. Kurczaczek dal pedal na gaz i tak bedzie przez kolejne 8.5 miesiaca [emoji173]️Zobacz załącznik 913732
Mietek skąd Ty te grafiki bierzesz?? :D Zayebyste!!! :D

reklama
Do góry