reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Hej Kochane, widzę, że dla wielu z nas kolejny tydzień będzie bardzo ważny. Ja trzymam kciuki za każdy test i jestem przekonana, że będzie dobrze.
Ewela wygląda na to, że będziemy przechodzić przez to w mniej więcej tym samym czasie. Ja przyjęłam we wotrek zastrzyk rozpoczynający długi protokół, a w środę idę po następne, czyli dzień przed Tobą, o ile dobrze pamiętam:-)
dziewczyny czy każda z Was miała wyciszenie tabletkami anty przed długim protokołem? Ja nie i zastanawiam się czy to dobrze..:-(

reklama
Gotadora to znaczy ze ty robisz badania immuno rano i popoludniu masz miec wyniki? Ja na swoje kilka dni czekalam..a jesli chodzi o badania limfocytow i cytokin to Invikcie sie sprzet popsul, masz te badania tez zlecone?

Aduś nie - jadę na badania różne, typu przeciwciała (przeciwciała anty-kardiolipina (ACAM), IgG (ACAG), anty-B2 glikoproteinie I IgM, anty- B2 glikoproteinie I IgG, Antykoagulant tocznia, subpopulacje limfocytów, Biochemia - enzymy, białka: Homocysteina (HCY) , Immunoglobuliny M9IgM), ...G (IgG), ... E (IgE), ... A ( IgA), Immunologia - przeciwciała przeciw jądrowe (ANA), Koagulologia - badania uzupełniające: Białko C K15, S K16) ... próbowałam zrobić w Olsztynie, ale oni wysyłają do Gdańska i niektóre z nich muszą być w laboratorium w ciągu 6 godzin od pobrania, więc mi nie zrobili i jade na nie do Gdańska, a o 16 mam wizyte u genetyka po skierowanie na badania ( mam wizyte za tydzien we wtorek), nie wiem jak długo będę czekać na wyniki, chyba nie mam zleconych tych cytokin

Dziewczyny napiszcie mi prosze czy wiecie jakiej grubosci powinno byc endometrium by doszlo do criotransferu? Czy cos poza lekami mozna zrobic, zeby dobrze roslo?

hej laski u mnie 1dc jestem zalamana na dodatek w rodzinie dzis sie urodzilo dziecko a mi sie snił dzis synek ktory mowil ze mnie kocha
mam nadzieje ze szybko uda nam zebrac kaske na ivf
podziwiam Was wszystkie ze jestescie takie dzielne i sie wspieracie
jesli pozwolicie chciałabym sie do Was dołaczyc
niektóre juz dziewczyny znam z innych wątków
trzymam kciuki za Wasze malenstwa i betki i gratuluje mamusia
kto jak kto ale Wy zrozumiecie najlepiej co czuje

Asiex, fajnie wiedzieć że ktoś przechodzi bardzo podobna proceduę i to jeszcze w bardzo podobnym czasie. Od razu jest mi lepiej i raźniej. Trzymam kciuki. Jak samopoczucie po zastrzyku? też brałaś Dipherelin? Ja się troszkę obawiam tych objawow "menopauzy". Już mojgo M uprzedziłam że może być ciężko i to pewnie będzie taka namiastka tego co i tak mnie czeka za kilka lat....

WSZYSTKIE DZIEWCZYNY TESTUJĄCE w nastepnym tygodniu - trzymam za was kciuki. Będę czekać na wieści od was i jak tam wasza betka. Musi być dobrze. Musi po prostu musi....

Kate mnie moj gin mówił że przynajmniej 11mm. a co zrobic zeby lepiej roslo- ja bralam estrofem, miska piła czerwone winko.

kwiatuszeq
dzielna jestes i na pewno doczekasz sie swojego wysnionego synka. trzymaj sie dzielnie dalej i nigdy sie nie poddaj.

reklama
Madzialenka, dziękuję. Jeżeli teraz nie wyjdzie to na pewno zrobię sobie te badania nawet jeśli nie dostanę skierowania. teraz jak jestem na stymulacji to nie ma sensu już robić te badania.
Z drugiej strony po informacji od Colety jakoś się uspokoiłam że bez tych badań też można.

Ewela48 - witaj :-) Sens badania jest, bo m.in. do poziomu AMH dostosowuje się dawki stymulacji lekami.

Do góry