reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Ja tez niedlugo bede miala podane dwa zarodki- w grudniu, mie moge sie doczekac, ale tez bardzo sie boje, ze cos pojdzie nie tak,a jakie mialas zalecenia po transferze? Czy pozwolili Ci polezec zaraz po transferze jeszcze jakis czas, czy od razu kazali jechac do domu? Czy ma to znaczenie? Bo mi od razu kaza wstawac, za pierwszym razem powiedzieli, zebym zaraz po transferze poszla do toalety, wtedy w ogole sie nie udalo:( czy przed i po transferze nie wolno tez uzywac perfum?

Zalecenia po tranferze byly. Lekarz powiedzial,ze mam sie oszczedzac przez 5 dni, nie nosic ciezarow, zadnych zakupow, sportu i przytulania. Kazali lezec 10 minut , jeden z lekarzy (przy pierwszym crio) mowil mi ,ze mam w tym czasie nic nie mowic i nie smiac sie. Perfumow ani innych ostrych zapachowo kosmetykow w tym dniu nie uzywalam.
Dziwne,ze kazali ci od rau wstac. W niektorych klinikach kaza nawet lezec pol godziny.

reklama
Jestem po II weryfikacji widać światełko w tunelu
beta 8,1! estradiol 692, progesteron 68,75
Co prawda lekarz studził moje szczęście malujące się na twarzy bo powiedział że III i nastepne weryfikacje dadzą miarodajny obraz
ŚWIETNIE, nie gratuluję:blink:, ale trzymam mocno kciuki!!!!!

Czesc Dziewczyny o poranku,
Widze,ze nie tylko ja nie moge dospac i to w sobotne ;)

Zycze Wam wszystkim milego spokojnego dnia.

U mnie jakis pesymizm. Obudzilam sie w nocy z przekonaniem,ze to podejscie, to fiasko. Przestaly mnie bolec piersi. Zobaczymy ,czy dzis przyjdzie jakies krwawienie, jak to ma zwykle w zwyczaju przyjsc 8dpt lub 10dpt :-( Oj, chyba ta pogda szara , bura i deszczowa ma zle dzialanie.
Proszę mi tu nie tracić nadziei!!!!!!!

Kate - to chyba nie ma znaczenia. Za pierwszym razem kazali poleżeć pół godziny, a ja zażądałam dodatkowej godziny i się nie udało. Beta poniżej 1.

A teraz kazali mi natychmiast wstać z fotela, ubrać się. Popędziłam tez do toalety niemal zaraz. I udało się.

Ja też mam problem z dosypianiem.

No to ja ruszam do Gdyni po werdykt. Mam nadzieję, że Pan doktor potwierdzi ciążę.
Ruszaj i zaraz po usg zaglądnij i napisz co i jak. Nie trzymaj nas długo w niepewności:))))

agapl - głowa do góry, to na pewno szarość dnia tak źle na ciebie wpływa.

kate - ja po transferze w ogóle nie leżałam tylko jak z procy wystrzeliłam do toalety siknąć, bo myślałam, że wybuchnę i się udało :)

misia - życzę Ci abyś zobaczyła dwa maluszki w sensie pęcherzyki dorodne bo nic innego nie widać na pierwszym USG przynajmniej ja tak miałam

Kate, nie wiem, czy ma to znaczenie, że się leży. Każda klinika ma swoje "zwyczaje".
W Invimedzie kazali leżeć mi przez pól godziny i się nie śmiać. W Invikcie wywalają od razu do domu.

A jeśli chodzi o używanie perfum, to też nie jest to nigdzie naukowo potwierdzone, że nie wolno.
Czytałam, że lepiej ich nie używać, włosów nie farbować, żeby chemia nie przeniknęła do organizmu.

Ja przed transferem stosowałam kosmetyki bezzapachowe, zresztą stosuje je do dzisiaj. Takie dmuchanie na zimne.

Czesc Dziewczyny o poranku,
Widze,ze nie tylko ja nie moge dospac i to w sobotne ;)

Zycze Wam wszystkim milego spokojnego dnia.

U mnie jakis pesymizm. Obudzilam sie w nocy z przekonaniem,ze to podejscie, to fiasko. Przestaly mnie bolec piersi. Zobaczymy ,czy dzis przyjdzie jakies krwawienie, jak to ma zwykle w zwyczaju przyjsc 8dpt lub 10dpt :-( Oj, chyba ta pogda szara , bura i deszczowa ma zle dzialanie.

no nie agapl :wściekła/y: co to za nastawienie. na pewno nie pomoze ci w przetrwac kolejnych dni. Juz juz wypluje wszystkie negatywne mysli przez lewe ramie i od tej pory tylko dobre mysli maja goscic w twojej glowce.

Dziekuje dziewczynki za pamiec. ja was codziennie czytam tak wiec jestem na bierzaco. Ciesza mnie wszystkie sukcesy i smuca negatywne wyniki ale najbardziej niesamowita jest ta pozytywna energia ktora sobie na wzajem przekazujecie i wzajamne wsparcie.
Kinga ja czewone winko popijalam poczas stymujacji - lekarz twierdzil ze umiarkowane ilosci mogo przyniesc tylko korzysci (relaks i lepsze ukrwienie endometrium)
Nie pamietam ktora z was dopytywala o szanse na dobre zozmrozenie zarodeczkow. generalnie w naszej klinice ponad 90% wszsytkich zarodkow rozmraza sie prawidowo, wiec nie ma sie o co za bardzo zamartwiec.
retiolandia - za twoje malenstwo bardzo mocno trzymam kciuki i wierze ze bedzie dobrze.
Last Time- lez i odpoczywaj. mam nadzieje ze wszystko sie unormuje;-)
onlyone - a jak u ciebie. Jak tam chlopaki;-).
Ciagle trzymam kciuki za wszsytkie stymulujace i niedlugo testujaca. Swojego leniwego kota tez wzielam w taneczne obroty i czekam na dobre wiesci:tak:

U mnie jakis pesymizm. Obudzilam sie w nocy z przekonaniem,ze to podejscie, to fiasko.

Agapl, musisz być dobrej myśli. Wiem, że to trudne, bo ja mam takie samo przekonanie mniej więcej co dwa dni.
Ale głowa go góry.

A na optymistyczny nastrój, specjalnie dla Ciebie, Kochana- obrazeczek.

stylowi_pl_dziecko_a-gift-from-god_1877031.jpg

Agapl szkoda,że nie ma Cię tutaj,na Mazurach jest przepiękna słoneczna jesienna sobota - od razu byś się radośniej poczuła - nie martw się, wiem,że to niełatwe, ja też tek miałam, takie wzloty i upadki - życzę Ci z całego ser❤ca by maluszki były z Tobą na długi, długi czas :-)

dziewczyny wyobraźmy sobie,że:

Summer-Face-SKin-Care-for-Pregnant-465x242.jpg

Ostatnia edycja:
Dziekuje KOchane Dziewczyny za cieple slowa. Elala , zrobilam jak kazalas.Wyplulam zle mysli przez lewe ramie. ;-)

Lawendowy
, ten Misiaczek jest przeslodziutki :-)

Gotadora, chyba faktyczne brakuje mi promieni slonecznych i takie lezenie na lace jak na zdjeciu dobrze by mi zrobilo :-)

Dziekuje, jestescie wszystkie kochane. :-)

reklama
Do góry