reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny wczoraj byłam u swojego ginekologa normalnego nie klinicznego. Przepisał mi acard i potas. Czy ja biorąc ten acard mogę pić alkohol? Za tydzień mam wesele kuzyna więc napewno będę chciała się napić. Chyba że nie wskazane przy takim leku. Acard chyba rozrzedza krew, alkohol też, to nie będą za bardzo rozrzedzona? I czy mówi mojemu klinicznemu o acardzie?

Mnie sie wydaje, ze nic sie nie stanie jak sie napijesz alkohili, niektorzy ludzie na problemy sercowe na stale acard zazywaja i nie sadze, ze wszyscy sa abstynentami. Jesli sie bardzo przejmujesz to tego dnia mozesz np pominac dawke.

reklama
Nas lekarz pytał na wizycie o nałogi, na szczęście nigdy nie paliliśmy, mimo dobrych wyników mój m miał całkowicie odstawić piwo (innego alko nie pija), a ja zminimalizować kawę do max 1 filiżanki,
Niestety środowisko nam nie sprzyja więc jak nie trzeba to bez sensu dodatkowo sięctruć

A żebyś wiedziała ile ja siedziałam w niepewności... myślałam że zemdleje w tej kolejce.
Dopiero wyszłam...
Jestem najszczesliwsza osoba pod słońcem i płacze, placze że szczęścia ;)
Mamy kochane JEDEN zarodek z bijacym [emoji173]

I na takie wiesci czekalysmy, gratulacje nasza kochana niech sie pieknie kluseczka rozwija[emoji7][emoji7]

no z paleniem nie ma problemu zebym przestala zupelnie bo pale male ilosci a alkohol to jest cos typu kieliszek wina czy drink lub 2 ze znajomymi w weekend,chcialam wiedziec czy ma to wplyw na transfer itd, ale faktycznie leoiej oczyscic organizm i przez 2 tyg nie pic % ani nie palic
dobrze mi to zrobi
Wplywu na transfer to nie ma , natomiast potem juz tak , nie oczyscisz organizmu z tego syfu przez dwa dni jesli od dawna palisz. Jesli nie mozesz sie oprzec to zostan przy tym czerwonym winie, chociaz madre to tez raczej nie jest. Ale jestes dorosla i swiadoma co moze sie stac , mysle ze lepiej zawalczyc niz zyc z wyrzutami sumienia , ze moglas a nie zrobilas.

Ja mam equoral, ranigast, encorton, intralipid x3, azathiopryna
W czym był problem... W braku implantacji zarodków a Pasnik stwierdził że mam zbyt silny organizm na przyjęcie zarodka.
To tak jak u mnie...
Kurczę, nastawiłam się na tą immunosupresję, ale twój przypadek kusi, żeby spróbować teraz na świeżo, bez leczenia od Paśnika. Zwłaszcza że mi przepisał mniej leków, nie mam azathiopryny ani intralipidu... To może nie jest tak źle i warto zaryzykować ze zwierzakiem? Co myślicie?

To tak jak u mnie...
Kurczę, nastawiłam się na tą immunosupresję, ale twój przypadek kusi, żeby spróbować teraz na świeżo, bez leczenia od Paśnika. Zwłaszcza że mi przepisał mniej leków, nie mam azathiopryny ani intralipidu... To może nie jest tak źle i warto zaryzykować ze zwierzakiem? Co myślicie?

Akatombo, a ile masz zarodkow?

reklama
Wplywu na transfer to nie ma , natomiast potem juz tak , nie oczyscisz organizmu z tego syfu przez dwa dni jesli od dawna palisz. Jesli nie mozesz sie oprzec to zostan przy tym czerwonym winie, chociaz madre to tez raczej nie jest. Ale jestes dorosla i swiadoma co moze sie stac , mysle ze lepiej zawalczyc niz zyc z wyrzutami sumienia , ze moglas a nie zrobilas.

ja nie lubie nawet wina, wiec rezygnacja z tego to zaden problem,myslalam raczej w kwestii poprawy endometrium, a co do palenia nie wiem czy jest taki zanieczyszczony bo to mowie jest srednio 1 max 2 papierosy dziennie a standardowo palacze pala po pol paczki lub cala na dobe, u mnie jest raczej nawyk niz uzalez psych wiec nie mam problemu zeby nie palic

Do góry