reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No i po dzisiejszej wizycie okazało się, że za tydzień będę miała zakładany pessar czy jak to się nazywa. Szyjka się skraca. Lekarz mówi, żebym wytrzymala do 36 tyg. chociaż. To już przecież za 2 miesiące! Jakoś boję się w ogóle tego zakładania, że będzie bolało.. No i martwię się przede wszystkim o Malutka, żeby się za bardzo nie pospieszyla...
To lez i odpoczywaj... i bardzo uważaj na siebie/ na Was [emoji173]

@Never give up gratuluję serduszka!
@NadziejaJest super, oby tak było dalej!
@Gotard, nie przejmuj się, wiele kobiet ma te pessary i wszystko jest w porządku.
Uff, tyle co zdążyłam was nadrobić... jesli pominęłam jakieś newsy ważne, to wybaczcie... Okopana jestem robotą, a jeszcze trzeba to pogodzić ze stymulacją. Dziś miałam pierwsze podglądanie jajek i rośnie ze 12 pęcherzyków, czyli nie jest chyba najgorzej. Zmartwił mnie tylko estradiol, który mam na poziomie 1800... nasza pani doktor mówi, że to dobrze, ale to dopiero 5 dzień stymulacji. Zastanawiam się, co będzie dalej. Boję się hiperki :(
Wow @Akatombo piękny Estriadol jak na 5 dzień stymulacji... no ale faktycznie pilabym już bardzo dużo wody na Twoim miejscu i miała pod ręką białko.

Ostatnia edycja:
Z tych dwóch bezpieczniejsza jest spasmolina :)
Oki to zostane przy spasmolinie choc dzis mi sie pomylilo i no spe wzielam.

Myślę, że nie ma źle :) Zbadaj też z przyrostem bety i dopytaj ewentualnie lekarza. Jedni chcą mieć ok 30, inni mówią, że 12 to na sztucznym super poziom. Zależy też w ogóle jaka masz jednostkę?
Ja mam wynik w tych jednostkach ng/ml. Dzieki za odpowiedzi. Twoja wiedza jest nie oceniona:):)

Koc

Kochana to będziemy razem z @JoannaRak się we 3 transferowac:)
Ja mam dziś dostać okres i wyczekuje go, co chwilę chodzę do łazienki sprawdzac czy się coś zaczelo, żeby bilety do Pl zabookowac i zacząć odliczać już dni, nie tygodnie... Na ogół to nie chcemy żeby okres przyszedł a Teraz nastały takie czasy że się go doczekać nie mozemy:)

@JoannaRak co u Ciebie? Krwawy dzień

Tak kochana, dzisiaj sie zaczelo. No i znow pytanie zaczac liczyc od dzisiaj czy jutra? Tak kolo 17 zaczelo sie bardziej ale nie wiem moze jednak od jutra liczyc.

A gdzie Ty masz klinike? Ja pisze zaraz do kliniki i ustalam termin wizyty na sprawdzenie endo i zaraz rezerwuje bilet. Nie wiem tylko jak sie z roboty wyrwe bo mamy zamkniecie kwartalu.

Ja tez Wam laski powiem ze po 1 stymulce jak mialam 4 zarodki to myslalam kto te dzieci urodzi...
Noo... 3 transfery i 3 stymulacje pozniej niewiele sie nauczylam bo mysle "6 zarodkow kto je urodzi"... [emoji14] @dżoasia mi swiadkiem

oj i ja tak samo, mialam 9 blastek!! a teraz juz tylko 4 zostaly i to takie koncowki juz bo najladniejsze juz wykorzystalismy.
Ale nic za dwa tygodnie dwa zabieram :)

Tak kochana, dzisiaj sie zaczelo. No i znow pytanie zaczac liczyc od dzisiaj czy jutra? Tak kolo 17 zaczelo sie bardziej ale nie wiem moze jednak od jutra liczyc.

A gdzie Ty masz klinike? Ja pisze zaraz do kliniki i ustalam termin wizyty na sprawdzenie endo i zaraz rezerwuje bilet. Nie wiem tylko jak sie z roboty wyrwe bo mamy zamkniecie kwartalu.

Wg wytycznych mojego lekarza powinnaś liczyć od jutra.
Niech to będzie ten szczęśliwy cykl! ✊✊✊

reklama
Do góry