reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Narazie mam rozpisane 2 zastrzyki i po drugim mam zrobić morfologię. Paśnik mi pisał, że co 5 dni do betowania. Ale z tego co zrozumiałam mam tym razem nie brać sterydów, NK ma załatwić właśnie Accofil. Z tego, co piszecie, to każdy przepisuje inaczej. Oszaleć można :rolleyes2: @annemarie a Ty masz cały czas robić zastrzyki od pozytywnej bety?
Accofil wg mojej wiedzy nie jest na NK , a na brakujace KIRy, ale nie bede sie z ta teoria spierac bo moze facet ma i racje.Ja mam bodajze Accofil do 14 czy 12 tyg w coraz rzadszych odstepach czasu.

reklama
Dziewczynki ja już po usg serduszkowym, widziałam jak bilo[emoji7]
Ale dr nie dała mi posłuchać, twierdzi że do 10 tyg lepiej nie, bo to za bardzo podrzewa zarodek (??), widać co lekarz to inaczej. Termin porodu na 01.06[emoji173]
Super bardzo się cieszę, ze dobre wiadomości płyną od Ciebie! :) jeszcze się tego serduszka nasłuchasz, jak kupisz detektor :)

Przy pierwszym podejściu nikt nic nie wie dlatego można nieco ostrożniej podejść do liczby zapładnianych komórek. Byłam totalnie zielona w temacie, wcześniej zapytałam lekarza o szanse i statystyki. Na ich podstawie zdecydowałam o ilości zapłodnionych komórek. Każda z nas ma swoje doświadczenia i na ich podstawie ma swoje przemyślenia o in vitro. Ważne aby był sukces w postaci ciąży ale jak już się jest po drugiej stronie to jednak czuję ulgę że mam jeszcze jeden zarodek zamrożony a nie kilka. No jednak myślę o tym zarodku jako o dziecku i nie potrafię inaczej.
Ja mam dwa i mam nadzieje, ze z czasem będzie nas wesoła gromadka niczym z rodzinki.pl plus pies ;)

@Never give up kobito nie trzymajta nas tyle w niepewności :D
A żebyś wiedziała ile ja siedziałam w niepewności... myślałam że zemdleje w tej kolejce.
Dopiero wyszłam...
Jestem najszczesliwsza osoba pod słońcem i płacze, placze że szczęścia ;)
Mamy kochane JEDEN zarodek z bijacym [emoji173]

reklama
Do góry