reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej. Dobre Duszyczki musze sie wam do czegos przyznac... 7 dni temu mialam transfer 2 blastek. Dzis pierwsza beta i wynik 18.8. Nic nie mowilam bo wyciszylam sie i nie chcialam sie nakrecac. Wiem ze teraz najwazniejszy jest przyrost ale sama beta nie za niska na poczatek? @Justin87 Ty pamietasz u Ciebie jak to wygladalo 7 dnia? A i prg 19.75ng/ml zwiekszyc luteine? Ostatnio jak sie nie udalo w 7 dniu mialam prg 25.
Osz Ty Tajnusie-agentusie- gratuluję :) i trzymam kciukasy za przyrost :)

Hej. Dobre Duszyczki musze sie wam do czegos przyznac... 7 dni temu mialam transfer 2 blastek. Dzis pierwsza beta i wynik 18.8. Nic nie mowilam bo wyciszylam sie i nie chcialam sie nakrecac. Wiem ze teraz najwazniejszy jest przyrost ale sama beta nie za niska na poczatek? @Justin87 Ty pamietasz u Ciebie jak to wygladalo 7 dnia? A i prg 19.75ng/ml zwiekszyc luteine? Ostatnio jak sie nie udalo w 7 dniu mialam prg 25.
Nadziejka, najważniejszy przyrost :*
Dziewczyny tu w 7dpt miały bety od 8 do ponad 200 ;) I te niskie bety latają po domach a z tych wysokich niekoniecznie :/

O to to to!!! Ja w pracy zorganizowana na 5, nawet z plusem (tak, skromna jestem:p) ale w domu to najpierw kawa, potem łóżko, potem jedzenie, serial, książka i organizacja idzie się... przespać :D
@never give up proszę bardzo [emoji1]Aśka to u mnie nie ma łóżka, tv nie pamiętam kiedy w dzień oglądałam.. Mali spia średnio do 9 to ja wstaje o 7 z mężem i śniadanie, kawa na spokojnie. Siebie ogarnę no i potem zaczyna sie codzienny grafik. Tv Ogladam wieczorem jak mali pójdą Spac. W dzień jak spia to obiad, pranie, prasowanie. A jak nie śpią to na chwilę w łóżeczka i odkurzanie i wycieranie... Niestety obydwoje z mężem mamy pedantyczne charaktery.[emoji85] [emoji33] Wszystko musi byc idealnie ułożone, czyste... Dlatego w dzień brak czasu na odpoczynek. Ale juz do tego przywyklam nie czuje mega zmęczenia taka moja natura [emoji12]

Zaczynam wracać do świata żywych:-) :) I mam pytanie do tych, co miały/mają Accofil. Dzisiaj dostałam wlew domaciczny a po ewentualnym transferze zastrzyki co 3 dni. Paśnik mi pisał, że później co 5 dni i mam zagwostkę - co 3 czy 5 dni? Jakie dawkowanie jest właściwe? Bo już zgłupiałam całkiem.

reklama
Zaczynam wracać do świata żywych:-) :) I mam pytanie do tych, co miały/mają Accofil. Dzisiaj dostałam wlew domaciczny a po ewentualnym transferze zastrzyki co 3 dni. Paśnik mi pisał, że później co 5 dni i mam zagwostkę - co 3 czy 5 dni? Jakie dawkowanie jest właściwe? Bo już zgłupiałam całkiem.
Na początku bierz co 3 dni, potem po ok tygodniu zbadaj morfologię (najlepiej w dniu zastrzyku, przed zastrzykiem) - jeśli leukocyty przekroczą 30tys/µl to trzeba będzie zmniejszyć dawkę lub częstotliwość brania leku. Ja miałam w 2,5,8 i 11dpt. Ile Ty masz mieć tych zastrzyków?

Do góry