reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Domienika - tak mi przykro kochana :-( ale nie poddawaj się , walcz dalej o dzidzię

Kate- ja poszłam do lekarza ogólnego po skierowanie do poradni genetycznej, powiedzialam ze leczymy nieplodnosc, że byliśmy już w poradni i kazali nam przyjsc ze skierowaniem żeby badania były na NFZ, dr dał mi bez problemu.
w Bydgoszczy na wizytę bysmy czekali 2 miesiace, a w łodzi tylko 1 tydzien czekalismy , tzn emek czekal bo tylko jemu dr kazal robic genetykę, ponieważ mial plemniki ponizej 5mln/ml - mial zrobic kariotyp, AZF i CFTR...i genetyk zrobil mu za darmo

reklama
Kate, to są badania z krwi. Ot, zwykłe pobranie i już.
Nie wiem, gdzie się leczysz, ale jeśli w Invikcie, to warto zapytać się o te badania na NFZ.
To znaczy musicie z mężem mieć tylko skierowania od swojego lekarza rodzinnego, a to nie problem.
A potem w Invikcie wciągają na listę i wyznaczają przybliżony termin. Popytaj, bo warto.

za mną było tak: mąż płatnie, bo nie ma ubezpieczenia w PL, ja mam już umówioną wizytę u genetyka, potem na pobranie, wpisali mnie bez skierowania od rodzinnego ( skierowanie do lekarza genetyka), ale obiecałam,że skierowanie będę mieć - faktycznie ze skierowaniem nie było problemu, mam pojechać na wizytę do Invikty, tam lekarz da mi skierowanie na badania ( na które też już mnie wpisano), także jak dla mnie Pani w Invikcie, ta co jest tuż przy gabinecie dr Szcz jest bardzo miła i pomocna :-)

Aisha, trzymam kciuki za poniedziałkowe badania. Myślę, że to tylko formalność, bo wszystko jest dobrze.
Daj znać, jak już będziesz po badaniach.
I specjalnie dla Ciebie- miśki. :-):-D:-):-D

stylowi_pl_plakaty-i-obrazy_1645941.jpg

Aisha kciuki, tańce i śpiewańce masz jak w banku Ty i Twój Bąbelek:-):tak::-):-D. Czekam na oczywiste info, że wsio w porzadeczku.:-)

Ja w poniedziałek mam 3 werkę i wierze że będzie ok.

Mam wrażenie że więcej nas jest na poniedziałkowe kciuki. Przypomnijcie dziewczynki kto jeszcze?

No i oczywiście w środę trzymamy za Retiolandię i Jej Szkraba żeby serduszko biło jak dzwon:tak:.

A jaki dalszy plan kciukowo-tańcowy?

Aisha oczywiście trzymamy kciuki za Ciebie i maleństwo :-) na pewno jest zdrowe i ma się dobrze!
W poniedziałek kilka z nas też ma ważny dzień, Lawendowy, Agapl, Retiolandia, Hola ja zresztą też ;-) Będę w Wami myślami :-)

Hej dziewczyny juz zagladalam tu do Was czasem powiedzcie mi przystępowałyście moze do programu in vitro z sukcesem w invimedzie?
Czytajac dzis ich oferte troche sie nakreciłam co myslicie?
Korzyści | In Vitro z Sukcesem - diagnostyka i leczenie niepłodności

ja się nakręciłam rok temu, nie przyjeli nas ze względu na jakieś procentowe, naprawde minimalne wyniki męża,nawet nie wiem czy takie faktycznie były bo nie dostaliśmy ich "do ręki", bardziej myślę,że to mój wiek sprawił,że się nie nadajemy, jednak zostaliśmy tam bez programu. Szczerze -gdybym mogła cofnąć czas poszłabym do innej kliniki, ale rok temu nie miałam tylu informacji o procedurach, o tym że można a wręcz należy wykonać pewne badania. Teraz jestem bogatsza o doświadczenia i dla osób takich jak ja - w takim wieku, gdzie można powiedzieć że nie widać powodu dla którego się nie udaje - polecam Invictę lub Białystok, wybrałam Invictę ze względu na odległość, jakość dróg oraz tego,że wielu dziewczynom z tego forum ta klinika przyniosła upragnione szczęście

reklama
No to w poniedziałek niezła imprezka się szykuje Aisha, Lawendowy,Agapl, Alegoria i ja :-).

CHyba tym razem musze do tańców zatrudnić dwie kicie mojej jednej koleżanki Ewy- Milkę i Lilkę i dwie od Magdy- Shatsi i Miśkę i jeszcze do tego mój Rudi i Pudzian od Mirki i Filip od mojej szefowej:-):tak::-D:-);-):tak:. No musi być dobrze:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry