reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kurcia , odnosnie tego co Beata napisala... przy estradiolu 1300 masz jakies 7 dojrzalych komorek, bo na jedna przypada 200-300 jednostek. Czyli z 6 pasuje, polowa z tego jest super , znowu wylazi statystyka ze jakies 50% z tych 6 nadaje sie do transferu. Ksiazkowo.
U ciebie moze byc duzo jeszcze w trakcie dojrzewania. Estradiol ci pewno jeszcze podskoczy.

Dzoasia a jak tam u ciebie? Jak u annemarie?nie jestem na bierząco,ale aby was nadgonić musiałabym cofnąć się do 3000 postów
U mnie przestój :)
A Ty co działasz??? :D
Wrzucam foto z wczorajszych badań :D ❤️
Piękne bobo :D Jakby robiło balony z gumy do żucia :D

Hejka. Czy ktoras z was majac polipa w macicy krwawila podczas albo po stosunku?

W przyszlym tygodniu sprawdzam ostatni raz bete i dzwonie do lekarza w celu dalszych ustalen. Poki co jest niby wszystko ok. Ostatnie dni po przerwie z seksikami byly spokojne, nic nie plamilo. Dzis rano po wczorajszym znow. Troche plamie i troche jakby wylatywaly tkanki malutkie. Potem znow wszystko ustaje. Troche sie martwie czy to normalne :confused:
Albo to te resztki z Ciebie wychodzą albo to od polipa. Mi przy polipie non stop coś ciekło - czasem nie potrafiłam odróżnić kiedy była @ a kiedy plamienie. Miałam bezowulacyje cykle, więc tym bardziej ciężko mi było to uchwycić. Chyba, że byłam na lekach (głównie progesteron niby na wyregulowanie cyklu, to wtedy było ok)
Otóż melduje sie po.
Punkcja w poniedziałek. Estradiol dzis 1300. Pecherzykow tak jak ostatnio z 13 lacznie.
Bedziemy trzymac wszystkie do 5 doby. Transfer na jednego swiezo, ale jeszcze mam jutro zbadac progesteron.
Nooooo to mega kciuki za szczęśliwą 13stkę!!! :)

Kurcia , odnosnie tego co Beata napisala... przy estradiolu 1300 masz jakies 7 dojrzalych komorek, bo na jedna przypada 200-300 jednostek. Czyli z 6 pasuje, polowa z tego jest super , znowu wylazi statystyka ze jakies 50% z tych 6 nadaje sie do transferu. Ksiazkowo.
U ciebie moze byc duzo jeszcze w trakcie dojrzewania. Estradiol ci pewno jeszcze podskoczy.
W ciągu tych 3 dni to estradiol może jeszcze nieźle wywindować. U mnie z 958 w ok 40 godzin wywindował na >>3000. Strach myśleć ile było 2 dni później w dniu punkcji ;P

Dziewczyny, dzisiaj dotarlam juz tak daleko jak jeszcze nigdy przez ostatnie trzy lata. Czeka mnie pewno bardzo wyboista droga , blizniaki nie byly w planie, ale widocznie zycie postanowilo inaczej, schylam glowe i biore co daje❤️❤️Dla tych ktore mnie nie znaja... 3 lata walki , pieniadze jak na mercedesa luksus klasy, setki zastrzykow, tabletek, badan, dodatkowe kilogramy, dzisiatki negatywnych testow, i dzisiatki pozytywnych konczacych sie niestety , pustym jajem, brakiem serca i poronieniem. Szlam dzisiaj jak na skazanie, wychodzac nie wiedzialam gdzie zaparkowalam samochod tak mnie to zbilo z nog...dwa malenkie serduszka, ktore postanowily zyc pomimo wszystko. Nie zapomne tego widoku do konca zycia. Nie poddawajcie sie i po 5 transferach...droga jest ciezka, kamienista , raniaca ale i uczaca pokory do zycia, mi dzisiaj pokazalo ze bedzie tak jak ono chce nie jak planujemy my , ludzie.
Kochana mozesz nie wierzyc ale mam ciary i lzy w oczach, lzy radosci oczywiście. ✊✊✊✊ nudnej ciąży kochana i zapraszamy na ciężarówki❤❤❤

reklama
Kobity zapraszamy na ciężarówki ❤❤❤

Załączniki

• 201810121918061000.jpg
    201810121918061000.jpg
    660,2 KB · Wyświetleń: 139
Do góry