reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mam jeszcze takie pytanie...
Dzisiaj ja was będę meczyc...
Czy encorton na wplyw na jakość komórek jajowych ? I czy od razu w tym cyklu mogła bym podejść do stymulacji czy trzeba odczekać ? No i czy kiry i cariotypy mogę robić podczas stymulacji czy nie mogę być na żadnych lekach ?

reklama
Dziewczyny mam jeszcze takie pytanie...
Dzisiaj ja was będę meczyc...
Czy encorton na wplyw na jakość komórek jajowych ? I czy od razu w tym cyklu mogła bym podejść do stymulacji czy trzeba odczekać ? No i czy kiry i cariotypy mogę robić podczas stymulacji czy nie mogę być na żadnych lekach ?
Kiry i kariotyy to genetyka, nie zmieniają się.
Encorton jeśli brałaś krótko i niewielką dawkę, to raczej nie miał większego wpływu, chyba, że brałaś od początku cyklu i np 15mg to mógł trochę obniżyć jakość - podrasowałabym witaminkami. Olka, a nie myślisz o zmianie kliniki? Jeśli jesteś zadowolona to ok. W każdym razie poczekaj na wynik kirów :)

Mrożone można rozmrozić, pobrac materiał i zamrozić znowu. Tylko, że ja bym tak nie ryzykowała, jakos nie uśmiecha mi się 2krotne mrożenie zarodka, jeszcze w momencie, kiedy ma być na nim robiony zabieg. Zbadałabym najierw immuno i jeśli coś wyjdzie nie tak to sróbowałabym rzeleczyć. A badanie zarodków ewentualnie zostawiłabym do kolejnej procedury, żeby pobrać materiał na świeżo i dopiero je mrozić.

W ierwszej ciąży może brzuszek nie rosnąć do 24tc i to jest ponoć normalne.

Olka, trza spinac poślady i jechać dalej z koksem. Widzisz, u mnie były ciąże z każdego transferu a przy ostatnim zarodku beta nawet nie drgnęła.

Inga to żona Artura u którego byłaś :)

Leweczek straaaaaaaaaasznie mi przykro :( nie ma sensu pisać nic. Trzymaj się jakoś :*

W Prokocimiu 360 zł płaciłam ok miesiąc temu.
Strasznie mi przykro:( Dużo ostatnio złych wieści. Nawet nie wiadomo jak pocieszyć w takich sytuacjach... Ehhh życie. Mimo wszystko wierzę, że dla każdej z nas kiedyś zaświeci słońce. Życzę Ci tego kochana z całego serca! Trzymaj się.
Dziękuję

Czesc dziewczyny bardzo mi przykro z powodu tych dzisiejszych wiadomości. Ja podjęłam jednak decyzję że przesuwne kolejny transfer bo dostałam w klinice skierowanie na badania immunologicznej i zrobiłam cały pakiet co tylko się dało na kilka wyników trzeba czekać a już kilka przyszło i wyniki są świetne. Już nie wiem w co mam jeszcze zajęć co zrobić. Wspominałeś ie coś o przepychanki jajowodow jeśli macie jakieś dobre namiary i pozytywne historię z tym związane to proszę o pomoc może też bym spróbowała.

Powiedzcie jak to jest u Was,czy macie takie momenty,ze myślicie sobie,ze to wszystko na nic bo pewnie i tak nie będziecie mieć dzieci?Ja czasem sobie tak myśle i wtedy ogarnia mnie taki żal,ze tyle w życiu mnie ominie rzeczy związanych z macierzyństwem. Jak patrzę na męża bawiącego się ze swoją 4 letnią chrześnicą,ostatnio u nas nocowała i miałam okazję zobaczyć jak się z nią bawi,jak ją kładzie spac itd. to jest mi przykro,ze być może nie będę mu mogła dać dziecka.Chociaz w głębi duszy wciąż mam nadzieje,ze nam się kiedyś uda. On mówi,ze jeżeli nawet nie to znajdziemy sobie w życiu inne cele bo mamy siebie i to najważniejsze.Niby tak,ale jednak dziecko to nasze wielkie marzenie.

reklama
Kiry i kariotyy to genetyka, nie zmieniają się.
Encorton jeśli brałaś krótko i niewielką dawkę, to raczej nie miał większego wpływu, chyba, że brałaś od początku cyklu i np 15mg to mógł trochę obniżyć jakość - podrasowałabym witaminkami. Olka, a nie myślisz o zmianie kliniki? Jeśli jesteś zadowolona to ok. W każdym razie poczekaj na wynik kirów :)
Na razie nie chce chyba zmieniać kliniki , ja się czuję naprawdę zaopiekowana tam
No właśnie brałam encorton od początku cyklu w dawce 15 mg , jakie witaminy mam brać ?

Do góry