reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzięki za odpowiedź. Jeśli uda mi się teraz oddać materiał do badań i wyjdzie,że zarodek obumarł bo miał wadę,to choćby nie wiem ile te badania kosztowały,to się na nie zdecydujemy przed kolejnym transferem. Przeszłam już 5 strat,a z biochemicznymi 7 i po prostu już wysiadam psychicznie
W twojej sytuacji też bym zbadała

reklama
Właśnie jedziemy, yhhh 2.5 godziny drogi, mamy być 2 godziny wcześniej, wizyta na 19...ale się denerwuje....:( Anett, a może któraś z was też wie...czy Novum ma parking? Czy mamy szukać czegoś? Bo czadu zbytnio nie będzie na jeżdżenie w kółko :) jakieś rady??;)
Ciekawe czemu masz byc tak wczesnie..
Dojechalas juz?
Bylo miejsce?

Oj nie tak iskierka nadzieji była widocznie nie było nam dane
Strasznie mi przykro:( Dużo ostatnio złych wieści. Nawet nie wiadomo jak pocieszyć w takich sytuacjach... Ehhh życie. Mimo wszystko wierzę, że dla każdej z nas kiedyś zaświeci słońce. Życzę Ci tego kochana z całego serca! Trzymaj się.

Moje kochane✊✊✊ się sprawdziły mam 6 komóreczek ❤❤❤❤❤❤ teraz mam czekać na fona od embriologa .Ale miałam odlot nie żałowali narkomance działki obudziłam się już na łóżku z mężem obok niech się teraz pięknie dzielą moje dzieciaczki ściskam Was kochane jade do domku odpoczywać
@Olk@24 za betę do nieba kochana ✊✊
Super, teraz odpoczywaj.

Mam pytanie...przeczytałam właśnie,że przed transferem istnieje możliwość zbadania zarodków pod względem genetycznym...badania pgs,pgd. Czy ktoś takie badanie robił? Dlaczego nie są to badania standardowe,przecież informacja,czy zarodek ma wadę genetyczna jest mega istotna:/ Przepraszam,jestem jeszcze trochę zielona w temacie procedur, leżę w szpitalu i doszukuje się,co jeszcze mogę zrobić by kolejne podejście do in vitro nie skończyło się tak jak teraz
Mrożone można rozmrozić, pobrac materiał i zamrozić znowu. Tylko, że ja bym tak nie ryzykowała, jakos nie uśmiecha mi się 2krotne mrożenie zarodka, jeszcze w momencie, kiedy ma być na nim robiony zabieg. Zbadałabym najierw immuno i jeśli coś wyjdzie nie tak to sróbowałabym rzeleczyć. A badanie zarodków ewentualnie zostawiłabym do kolejnej procedury, żeby pobrać materiał na świeżo i dopiero je mrozić.
A tak z innej beczki to troche mi dziś smutno.. bo u mnie jeszcze WOGOLE nie widac ciążowego brzuszka...:(
Wieczorem po obiadku jak sobie smaruje to jest taki delikatnie okrąglutki a rano znowu płasko :( wiem ze to pierwsza ciąża ale liczyłam ze już coś się zadzieje a tu nic... ciagle tylko ciąża spożywcza :p
W ierwszej ciąży może brzuszek nie rosnąć do 24tc i to jest ponoć normalne.

Dziewczyny u mnie znowu beta ujemna...
Ja już nawet nie wiem co mam dalej badac co robic...
Mam ochotę się poddac...
To był mój ostatni zarodek...
Ja umieram....
Olka, trza spinac poślady i jechać dalej z koksem. Widzisz, u mnie były ciąże z każdego transferu a przy ostatnim zarodku beta nawet nie drgnęła.
Gosiu , potrzebuje namiary na tą twoja inge z Krakowa , chciała bym najpierw sprawdzić te moje jajowody czy da się je przepchnąć w jakis sposób .
Napisz mi prisze na priv
Dziewczyny i chciałam jeszcze zapytać o te cariotypy tego jeszcze nie robiłam...
Jest szansa uzyskać na to skierowanie od lekarza czy tylko prywatnie monza ?
Inga to żona Artura u którego byłaś :)
Tak parking jest przed kliniką i zazwyczaj jest miejsce. A ja dzisiaj piszę też z przykrymi wieściami bo wybrałam się na konsultację do speca od Usg jak na Olsztyn do Hoppe i dowiedziałam się że nasze dzieciątko urosło do 10mm ale akcji serduszka już nie ma 8t nasz naturalny cudzik .Jutro zabieg
Leweczek straaaaaaaaaasznie mi przykro :( nie ma sensu pisać nic. Trzymaj się jakoś :*
Ile kosztuje badanie kir genotyp ?
Wiecie może ? Właśnie doktor mi odpisał że mam to zrobić
W Prokocimiu 360 zł płaciłam ok miesiąc temu.

Mrożone można rozmrozić, pobrac materiał i zamrozić znowu. Tylko, że ja bym tak nie ryzykowała, jakos nie uśmiecha mi się 2krotne mrożenie zarodka, jeszcze w momencie, kiedy ma być na nim robiony zabieg. Zbadałabym najierw immuno i jeśli coś wyjdzie nie tak to sróbowałabym rzeleczyć. A badanie zarodków ewentualnie zostawiłabym do kolejnej procedury, żeby pobrać materiał na świeżo i dopiero je mrozić.

W ierwszej ciąży może brzuszek nie rosnąć do 24tc i to jest ponoć normalne.

Olka, trza spinac poślady i jechać dalej z koksem. Widzisz, u mnie były ciąże z każdego transferu a przy ostatnim zarodku beta nawet nie drgnęła.

Inga to żona Artura u którego byłaś :)

Leweczek straaaaaaaaaasznie mi przykro :( nie ma sensu pisać nic. Trzymaj się jakoś :*

W Prokocimiu 360 zł płaciłam ok miesiąc temu.
To mnie nie pocieszyłas:oops: ale co zrobic, trzeba czekać. Najwazniejsze żeby bobas zdrowo rósł :D

reklama
Do góry