reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mam pytanie...przeczytałam właśnie,że przed transferem istnieje możliwość zbadania zarodków pod względem genetycznym...badania pgs,pgd. Czy ktoś takie badanie robił? Dlaczego nie są to badania standardowe,przecież informacja,czy zarodek ma wadę genetyczna jest mega istotna:/ Przepraszam,jestem jeszcze trochę zielona w temacie procedur, leżę w szpitalu i doszukuje się,co jeszcze mogę zrobić by kolejne podejście do in vitro nie skończyło się tak jak teraz
My z mężem mieliśmy badania genetyczne i koszt to ok 1700,- Oczywiście można zbadać zarodki tylko to bardzo duży koszt i raczej się to robi jak z genami rodziców coś jest nie tak lub są powtarzające poronienia.

Tak parking jest przed kliniką i zazwyczaj jest miejsce. A ja dzisiaj piszę też z przykrymi wieściami bo wybrałam się na konsultację do speca od Usg jak na Olsztyn do Hoppe i dowiedziałam się że nasze dzieciątko urosło do 10mm ale akcji serduszka już nie ma 8t nasz naturalny cudzik .Jutro zabieg

Boze Leweczek co za okropna wiadomosc, serce mi dzis peka czytajac te smutne wiadomosci na forum :( przytulam Cie najmocniej kochana, to takie niesprawiedliwe :(

Dzięki, tak też myślałam, zrobie w piątek dla czystego sumienia, ale to jest jakaś masakra...Tak ogromną miałam nadzieję,że nam się uda za 1 razem...Mamy 4 mrozaczki wiec podejdziemy jeszcze za jakiś czas...Jak ochłonę...Żeby jeszcze było wiadomo o co chodzi, co wykluczyć, co można zrobić żeby się udało...Ale wiem...to wszedzie tak działa...Biedne my wszystkie nie mogące zrobić nic,żeby pomóc naszym dzidziom przyjść na świat.
Zarowno my jak i Ty akurat robimy wszystko zeby pomoc im przyjsc na swiat[emoji4] bedzie dobrze, jeszcze 4 szanse

Właśnie jedziemy, yhhh 2.5 godziny drogi, mamy być 2 godziny wcześniej, wizyta na 19...ale się denerwuje....:( Anett, a może któraś z was też wie...czy Novum ma parking? Czy mamy szukać czegoś? Bo czadu zbytnio nie będzie na jeżdżenie w kółko :) jakieś rady??;)
Ma parking ma. I przed klinika i jak noe bedzie miejsca to uliczka za klinika gdzie kest szlaban
Kciuki zacisniete i czekam na info!!

Ile kosztuje badanie kir genotyp ?
Wiecie może ? Właśnie doktor mi odpisał że mam to zrobić
Ja właśnie dzisiaj dostałam wynik KIR. Płaciłam 440 PLN we Wrocławiu. W Prokocimiu wiem, że jest trochę taniej. I ad. wyników, to czy ktoś wie czy to rokuje dobrze czy źle?
1539183073832-1075865501.jpg

Załączniki

• 1539183073832-1075865501.jpg
    1539183073832-1075865501.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 431
reklama
Tak parking jest przed kliniką i zazwyczaj jest miejsce. A ja dzisiaj piszę też z przykrymi wieściami bo wybrałam się na konsultację do speca od Usg jak na Olsztyn do Hoppe i dowiedziałam się że nasze dzieciątko urosło do 10mm ale akcji serduszka już nie ma 8t nasz naturalny cudzik .Jutro zabieg
O matko[emoji21] wiem co czujesz. Trzymaj sie dzielnie..

Do góry