reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

My niestety nie zrobilismy badania wlasnie ze wzgledu na finanse. Teraz po drugim poronieniu zaluje. Jeszcze wczoraj rozmawialam z rodzicami i mojej mamie ot tak po prostu przypomnialo sie, ze podczas ich wlasnego invitro wyszla ojca wada jednego chromo. Nie pamieta ktorego i jaka dokladnie, tylko to ze jeden z nich byl troche jakby wykrzywiony czy cos, tak ja zrozumialam. Lekarz rzekomo powiedzial im na to, ze nie ma sie czym martwic, bo gdyby byla to powazna wada nie byloby mnie na swiecie. Tyle ze ja teraz oczywiscie mam panike, ze chromo przeniesione od niego na mnie moglo ulec calkiem mutacji lub uszkodzeniu i moze to ja mam teraz wlasnie problem. Boje sie zatem tych kariotypow.

Co do badan genetycznych zarodka, nie jest to tak, ze trzeba wykonac je przed zamrozeniem? Pozniej juz to nie mozliwe?
Mozna wykonac po rozmrozeniu.

reklama
Kurcze Mieciu. Ja na Twoim miejscu bym schodzila z leków po malutku. To trochę crazy, że najpierw wszystko diametralnie Ci kazał odstawić a potem taka zmiana, czy to ten sam lekarz?
Moi dwaj lekarze mówią żeby odstawić w 12 tc cały dodatkowy progesteron od razu. Dziwne bo ja cały czas mam tam jakieś małe plamienia. Ja oczywiście będę schodzic po woli najpierw z duphastonu bo mam od niego bóle głowy a potem z Crinone.
Ja będę że 2 tyg w Pl mogłabym Ci załatwić lutinus ale nie wiem czy dasz radę czekać tak długo...

Dzieki kochana, juz leki zalatwione ale dziekuje bardzo ze o mnie myslisz [emoji173]️. Jelsi chodzi o odstawianie to w tym 15 tygoniu lekko zaczne schodzic bo sie boje znowu skoku zrobic, tak to ten sam lekarz,on niby batdzo dobry jest ale to podejscie do odstawiania mnie troche zdziwilo. Ja na twoim miekscu tez bym diametralnie nie odstawiala w 12 tyg tak jak piszesz lepiej powolutku.

Dzięki za odpowiedź. Jeśli uda mi się teraz oddać materiał do badań i wyjdzie,że zarodek obumarł bo miał wadę,to choćby nie wiem ile te badania kosztowały,to się na nie zdecydujemy przed kolejnym transferem. Przeszłam już 5 strat,a z biochemicznymi 7 i po prostu już wysiadam psychicznie
Skoro masz za soba tyle strat to ja bym sptawdzila trombofilie zespol antyfosfolipidowy i immunologie u Pasnika

reklama
Do góry